VIDEO Cîmpeanu: Susțin mai multe ore de educație fizică în școli

3.082 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Educației a declarat, în contextul celor mai recente declarații făcute de campionul mondial la înot, David Popovici, că „susținerea pe care am afirmat-o deja este pentru mai multe ore de educație fizică săptămânal”, vorbind despre faptul că această măsură s-ar aplica prin aprobarea până în septembrie 2023 a noilor planuri-cadru pentru liceu și a revizuirii „puternice” a planurilor cadru pentru învățământul primar și gimnazial. Declarațiile au fost făcute la TVR Info.

Moderator: David Popovici, un fenomen, spunea în declarațiile lui că își dorește foarte mult ca tinerii, și nu doar tinerii, să facă mai mult sport. Ce se întâmplă, domnule ministru, cu orele de educație fizică din școli, se mai face educație fizică și sport în școli?

Sorin Cîmpeanu: „Tocmai ce v-am spus că în septembrie 2023 vom avea planuri cadru complete revizuite, complet noi la liceu și vor fi puternic revizuite cele din gimnaziu și învățământ primar. Planul cadru înseamnă lista disciplinelor și numărul de ore alocat săptămânal. În această listă a disciplinelor avem și educație fizică. Susținerea pe care am afirmat-o deja este pentru mai multe ore de educație fizică săptămânal. De altfel, aceste lucruri am avut plăcerea să le discut cu elevul, pentru că este un elev de mare excepție David, atunci când a fost la Ministerul Educației și a fost premiat, are o abordare foarte matură, ne-a rugat să facem în așa fel încât să susținem această disciplină, educatie fizică, în paralel cu alte discipline, nu în detrimentul altor altor discipline și am fost impresionat să de urarea lui că își dorește să facă performanță deosebită în înot, și asta o spunea acum câteva luni, în septembrie anul trecut, și că îmi dorește și mie să pot să fac reforma pe care multă lume o așteaptă în învățământ”.

În actualele planuri-cadru pentru liceu disciplina educație fizică și sport este în trunchiul comun cu câte o oră pe săptămână la clasele de liceu și câte două ore la clasele de gimnaziu.

În ciclul primar disciplina are câte 2 ore la toate clasele.

Foto: © AnnatamilaDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Ar fi un lucru bun, ca la finalul clasei a 8-a, elevii să dea și o probă din sport (admis/respins). Cred că și părinții și profesorii de sport ar fi mai motivați.
    Atâta timp cât se acceptă scutiri false de la ora de sport iar medicii care le eliberează nu sunt verificați, se pot propune oricâte ore de educație fizică pe săptămână.
    Pentru a nu fi discriminați unii dintre profesori, aș recomanda acceptarea scutirilor și pentru ora de matematică, limba română s.a.m.d. (motive se găsesc)

  2. Dl. ministru ar trebui sa stie ca sunt școli care nu au săli de sport si asta se intâmplă chiar in Bucuresti. Sa faci ora de sport in clasă este inutil!
    Mai bine ar finanța construirea de săli de sport, renovarea și dotarea cu aparatură si materiale, a celor vechi. Apoi sa introducă mai multe ore de sport!

  3. Copilul meu a terminat scoala, dar orele de sport au fost un adevarat calvar, din cauza lipsei totale de conditii din scoli. Cum sa faci sport fara sa ai minim de conditii, trebuie sa te pregatesti pentru sport, sa ai unde schimba hainele, sa poti sa te speli minim dupa ora de sport, sa-ti schimbi hainele transpirate dupa efort, ce sport e asta, de 1 ora in care te alearga dupa care te baga in clasa si stai asa 4, 5 sau 6 ore. Sa nu uit , erau zile cand ora de sport se tinea in clasa , intre banci. Nici nu pot sa-mi imaginez cum ar fi cate 1 ora de sport in fiecare zi, in conditiile de acum, pentru copii dar si profesorii care tin ore dupa ce clasa a avut asa zisa ora de sport.

  4. De câte ore de sport ai nevoie după 6 ore de stat în bancă, încă vreo 2 la meditații și vreo 4 pentru teme? Cam asta e ziua de șmotru a unui elev. Plecat la 6:30, culcat la 22:30. În mare parte stat pe scaun. Scaunul face minuni pentru coloana vertebrală.

  5. Pot să pună și 10 ore pe săptămână ,dacă profesorii stau pe telefon și la bârfă cu elevii,nu se schimbă nimic ,doar pierdere de timp și alți profesori platiti degeaba.

    1. Așa făceai probabil dumneata când erai elevă, nu voiai să faci sport deoarece te durea burta, ori erai în perioada x, ori nu aveai chef, găseai anumite scuze pt. a te sustrage de la oră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației obligă școlile să comande manuale pentru anul viitor, majoritatea tot de la Editura Didactică și Pedagogică. Asta deși a anunțat că va cumpăra noi manuale prin licitație

De astăzi, toate școlile sunt obligate să-și comande manuale școlare pentru clasele I-VI, pentru anul școlar 2019-2020. Anunțul apare într-o notă trimisă tuturor școlilor din țară de către Centrul Național…
Vezi articolul

Ore obligatorii pentru toți elevii și copiii de grădiniță, din acest semestru, introduse în curriculumul școlar ca activități de educație psiho-emoțională. Ministerul Educației a trimis școlilor fișe de lucru făcute de specialiștii Colegiului Psihologilor din România

Elevii și copiii de grădiniță vor fi implicați în activități obligatorii de educație psiho-emoțională, în semestrul al II-lea, după cum se arată într-un anunț al Inspectoratului Școlar Județean Mureș (ISJ…
Vezi articolul