VIDEO Muzeul Ivankiv de la nord de Kiev şi colecţia sa de artă naivă, incendiate de ruşi/ Profesori universitari americani: „O catastrofă culturală”

462 de vizualizări
Foto: Emine Dzheppar / Twiter
Muzeul de istorie locală din Ivankiv, aflat la 80 de kilometri nord-vest de capitala Kiev, a fost făcut scrum. Autorităţile sunt pesimiste în privinţa celor 25 de tablouri ale pictoriţei ucrainene Maria Prymachenko pe care le găzduia, potrivit Le Figaro, transmite News.ro, potrivit G4Media.ro.

În a şasea zi a invaziei de către trupele ruse în Ucraina, emoţia i-a copleşit pe conservatorii şi amatorii de artă văzând imaginile din Ivankiv, aflat pe drumul către frontieră şi Kiev.

Situat la 80 de kilometri nord-vest de Kiev, muzeul local, înfiinţat în 1981 şi recent renovat, a fost incendiat de trupele ruse.

Informaţia a fost confirmată de Muzeul de istorie naturală din Virginia, datorită imaginilor satelitare din laboratorul său care „supraveghează siturile patrimoniului cultural aflat în pericol”, precizează The New York Times.

Cele mai mari îngrijorări se referă la soarta lucrărilor expuse în această instituţie.

„Ca urmare a invaziei, în jur de 25 de opere ale excepţionalei artiste Maria Prymachenko au fost arse”, a declarat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, într-un comunicat publicat pe Twitter chiar în seara incendiului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

1 comentariu
  1. Asta a fost si scopul: diatrugerea identitatii culturale. Se bombardeaza turnuri tv, universitati, muzee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like