VIDEO Niciun caz de elev infectat sau cu simptome, în primele trei zile de școală cu prezență fizică, anunță ministrul Educației

4.661 de vizualizări
Foto: Captura ME
În cele trei zile de la deschiderea școlilor cu prezență fizică nu a fost înregistrat niciun caz de elev infectat sau cu simptome, a anunțat ministrul Educației într-o declarație după ce a primit doza de rapel la Spitalul Militar Central.

„Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele școlare județene, deci în legătură directă cu toate școlile. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puțin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activității cu prezență fizică în clasa respectivă”, a declarat Cîmpeanu.

Peste 2,1 milioane de elevi au revenit fizic la școală pe 8 februarie, școlile fiind redeschise după 3 luni de suspendare a cursurilor.

Ministrul Educației a mai anunțat că evaluarea situației epidemiologice din fiecare localitate va fi făcută săptămânal.

„Aceste evaluări vor fi făcute săptămână, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referință pentru rata de infectare, pentru a știi cum se derulează lucrurile în continuare. Deci evaluările sunt făcute cu cadențe săptămânală, excepție fiind localitățile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai este săptămânală și școala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate, ceea ce cred eu că este firesc”, a spus Cîmpeanu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: Captura ME


9 comentarii
 1. Vreau si eu sa stiu cine trebuie sa stea cu elevul le izolare?Este document legal ca trebuie sa stea cadru didactic?

 2. Nu se testează! Sunt copii bolnavi deja care stau acasă iar unii sigur sunt asimptomatici. Nici măști nu se dau în școli. Mi e silă de minciuni!! Sa trăiască partidu…. Parca suntem pe vremea sinistrului.

 3. Si eu pot sa spun ca in scoala sunt copii cu simptome! Unii trec pur si simplu pe online, fara testare fara tam-tam! Bullshit! Om vedea de la cate cazuri in sus va raporta si ministru pe primul..parca copiii astia ar fi extraterestri, nu au contact cu nimeni si nici virusul nu-i atinge…Auzi, 100%!!! Ca pe vremuri…parca alea 3000 cazuri zilnice lovesc doar in astia de la 60+ de au terminat cu copiii de scoala!!!

 4. Campeanule, e bine, dar e cam prematur sa faci propaganda. Azi am fost intr-o scoala. Liniste de mormant. Nu tu tipete, nu tu rasete. Cei mici aveau toti masca si profii aratau speriati.

  Sper ca tremura chilotii pe tine stiind ca cifrele oficiale sunt cam cu 20% mai mici decat ar trebui sa fie, stiind ca se fac prea putine teste, stiind ca pepsiglasul a ramas la locul lui si nu ai gasit o solutie decenta de distantare, stiind ca ai reinventat prost sistemul hibrid (profu acasa, copii in clasa, cu sau fara supraveghere), stiind ca nu se fac atatea anchete epidemiologice cate ar trebui sa se faca, stiind ca unii isi fac teste singuri fara sa raporteze cuiva daca sunt pozitivi.

 5. Conform site-ului https://datelazi.ro cazuri per categorie de vârstă, în timp:

  8 feb: 40 la grupa de varsta 0-9 ani; 50 la grupa de varsta 10-19 ani
  9 feb: 75 la grupa de varsta 0-9 ani; 113 la grupa de varsta 10-19 ani
  10 feb: 78 la grupa de varsta 0-9 ani; 149 la grupa de varsta 10-19 ani

  Oare chiar nici unul dintre acesti copii nu frecventeaza o gradinita sau o scoala?

 6. Domnule, ai probleme. Numai în școala mea sunt în prezent 6 cazuri de copii din ciclul gimnazial care stau bolnavi acasă, și pe care familiile refuză să-i testeze. Uneori chiar directorii le recomandă părinților să nu-i testeze oficial, ca să nu fie obligați să treacă în online. E crimă cu premeditare pe față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amenzi pentru Colegiul Andrei Șaguna, Colegiul Doctor Ioan Meșotă și Colegiul Grigore Moisil, toate din Brașov, de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: Este discriminatorie eliminarea din școală a elevilor cu medii sub 7 sau 8

Trei colegii naționale din Brașov au fost amendate astăzi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru eliminarea din școală a elevilor care nu iau medii mai mari de cel puțin 7…
Vezi articolul