VIDEO Orban: Cel târziu pe 1 iunie măștile să ajungă în școli. Anisie: Vor ajunge până pe 2 iunie

2.917 vizualizări
gov.ro
Premierul Ludovic Orban a cerut public, în ședința de guvern de miercuri, ca măștile să ajungă în toate școlile până cel târziu pe 1 iunie. Ministrul Educației, Monica Anisie a răspuns că vor fi în școli până pe 2 iunie, când elevii încep pregătirea pentru examenele naționale.

Redăm dialogul din ședința de Guvern:

Ludovic Orban: Ministerul Educației cel târziu până în data de întâi iunie trebuie să ajungă la școli… Ministerul Educației de asemenea nu uitați, doamna ministru Anisie:

Monica Anisie: Da domnule premier, suntem în plină desfășurare a procedurii de achiziție pentru măști în așa fel încât pe data de doi, atunci când elevii revin la școală pentru cursurile de pregătire să aibă măștile necesare fiecare unitate de învățământ

Reamintim că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii.

Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măștile pe care este obligat prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată luni dimineață.

Întrebat de Edupedu.ro dacă vor ajunge măștile la timp în școli, secretarul de stat responsabil cu achiziția, Luminița Barcari, a declarat: “Noi ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”.

Foto: gov.ro


2 comments
  1. SUNT MONICA ANISIE….. 🙂 (când a intrat peste o învățătoare :)) Noi de ce nu avem voie să țipam măcar online dar ei au voie să încalce ori regula de bun simț plus alte legi!?

  2. Si daca eu doar ma straduiesc sa predau online, madam? Doar ma straduiesc, fara sa reusesc. Cum se cheama atunci? Ca nu mi-am facut datoria, nu? Sa va fereasca Dumnezeu sa nu am masca pe 2 iunie cand intru in scoala, ca nu ma straduiesc sa fac nimic in scoala aia.

    Nota Redacției: Acest comentariu a fost editat, prin transformarea cuvintelor scrise cu majusculă în text normal. În scris, Caps Lock (redactarea cu litere mari a mesajelor) este înțeles de obicei ca ton agresiv, țipăt, furie. Edupedu.ro încurajează dialogul civilizat, constructiv. Prin urmare, vă rugăm să vă construiți mesajele fără a folosi majuscule în propoziții întregi și în alte cazuri decât cele în care avem de-a face cu abrevieri sau titluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR / Foto: Agerpres - Alex Tudor

USR şi Forţa Dreptei anunţă moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma acuzaţiilor de plagiat: „România educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine”

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlul „România educată…
Vezi articolul

Florin Cîțu spune că, pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, nu știe dacă Boloș va fi nominalizat: El nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare / Aștept să vină colegii cu o propunere, două și cu o fundamentare și vom supune la vot

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat joi seară într-o emisiune la Antena3 dacă Marcel Boloș este cel care va fi propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, având în…
Vezi articolul