VIDEO Orban: Cel târziu pe 1 iunie măștile să ajungă în școli. Anisie: Vor ajunge până pe 2 iunie

2.916 vizualizări
gov.ro
Premierul Ludovic Orban a cerut public, în ședința de guvern de miercuri, ca măștile să ajungă în toate școlile până cel târziu pe 1 iunie. Ministrul Educației, Monica Anisie a răspuns că vor fi în școli până pe 2 iunie, când elevii încep pregătirea pentru examenele naționale.

Redăm dialogul din ședința de Guvern:

Ludovic Orban: Ministerul Educației cel târziu până în data de întâi iunie trebuie să ajungă la școli… Ministerul Educației de asemenea nu uitați, doamna ministru Anisie:

Monica Anisie: Da domnule premier, suntem în plină desfășurare a procedurii de achiziție pentru măști în așa fel încât pe data de doi, atunci când elevii revin la școală pentru cursurile de pregătire să aibă măștile necesare fiecare unitate de învățământ

Reamintim că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii.

Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măștile pe care este obligat prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată luni dimineață.

Întrebat de Edupedu.ro dacă vor ajunge măștile la timp în școli, secretarul de stat responsabil cu achiziția, Luminița Barcari, a declarat: “Noi ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”.

Foto: gov.ro


2 comentarii
  1. SUNT MONICA ANISIE….. 🙂 (când a intrat peste o învățătoare :)) Noi de ce nu avem voie să țipam măcar online dar ei au voie să încalce ori regula de bun simț plus alte legi!?

  2. Si daca eu doar ma straduiesc sa predau online, madam? Doar ma straduiesc, fara sa reusesc. Cum se cheama atunci? Ca nu mi-am facut datoria, nu? Sa va fereasca Dumnezeu sa nu am masca pe 2 iunie cand intru in scoala, ca nu ma straduiesc sa fac nimic in scoala aia.

    Nota Redacției: Acest comentariu a fost editat, prin transformarea cuvintelor scrise cu majusculă în text normal. În scris, Caps Lock (redactarea cu litere mari a mesajelor) este înțeles de obicei ca ton agresiv, țipăt, furie. Edupedu.ro încurajează dialogul civilizat, constructiv. Prin urmare, vă rugăm să vă construiți mesajele fără a folosi majuscule în propoziții întregi și în alte cazuri decât cele în care avem de-a face cu abrevieri sau titluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Andronescu anunță că în școli predau 85 de mii de profesori cu facultăți făcute „la distanță” și trebuie din nou aduși la formare: „Când înveți la distanță, înveți ușor departe de carte”

Cu prioritate, profesorii care au făcut cursuri la distanță, în universități, „trebuie să îi aducem într-un program de formare” a declarat Ecaterina Andronescu la o întâlnire cu inspectorii școlari din…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Planurile-cadru pentru liceu așteaptă să fie revizuite de peste 4 ani / Elevii trec de la un curriculum nou, bazat pe cunoștințe și abilități practice, în gimnaziu, la curriculumul liceal învechit

„Elevii care urmează să fie înmatriculați în învățământul liceal vor fi nevoiți să facă tranziția de la un curriculum bazat pe cunoștințe și abilități practice, la unul învechit”, ținând cont…
Vezi articolul