VIDEO Primarul din Ploiești în faţa premierului Dăncilă, către studenți: Avem nevoie de competență și meritocraţie, sunt sigur că nu veţi avea probleme cu gramatica şi topica limbii române

7.684 de vizualizări
SURSA: Captura Facebook
Primarul din Ploieşti, Adrian Florin Dobre, le-a spus studenţilor că pentru a-şi dezvolta profesia pentru care se pregătesc şi pentru a-şi dezvolta ţara este nevoie de competenţă şi meritocraţie, potrivit imaginilor transmise live de Observatorul Prahovean. Edilul a ţinut discursul în faţa premierului Viorica Dăncilă, care a participat azi la deschiderea anului universitar de la Universitatea Petrol şi Gaze, din Ploieşti. Primarul a spus către studenţi: “sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române”, în finalul discursului său scurt. Sala în care se aflau şi studenţi a aplaudat mesajul, însă nu şi premierul Viorica Dăncilă.

Mesajul primarului din Ploieşti a fost adresat studenţilor. Adrian Florin Dobre le-a spus tinerilor că şi-ar dori ca ei să vină cu idei pentru dezvoltarea comunităţii. Discursul său a fost următorul:

“Dragi studenţi, nu uitați,  voi sunteți cei care puteți duce prestigiul acestei universități mai departe și, totodată, emblema de peste 100 de ani a municipiului Ploiești, ca un oraș unde industria petrolieră s-a dezvoltat. Mi-aș dori foarte mult ca voi să vă implicați, prin idei, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității ploieștene, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității prahovene și, în aceeași măsură, puteți să îl luați ca pe un sfat, să vă pregătiți foarte bine! Nu uitați că astfel vă puteți dezvolta profesia, nu uitați că astfel puteți să dezvoltați comunitatea ploieșteană, prahoveană sau cea românească. Și totodată, atunci când vă pregătiți bine, puteți să dezvoltați această țară pentru că noi, astăzi, avem nevoie de competență și de meritocrație. Nu uitați lucrul acesta niciodată! Este nevoie de lucrul acesta pentru a putea duce această țară mai departe. Sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române și vă urez un an universitar cat mai bun. Mult succes!”

Adrian Florin Dobre este primar al Ploieştiului din 2016 şi este membru PNL.

La rândul său premierul Viorica Dăncilă a transmis într-un discurs de pe scena UPG că aşteaptă “o confirmare, prin rezultate, a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenților pe piața muncii”.

Redăm mesajul premierului:

“Sunt onorată să mă aflu alături de dumneavoastră astăzi, cu prilejul deschiderii unui nou an universitar. Vă mărturisesc că revin cu bucurie și emoție în această instituție de învățământ, care și-a pus puternic amprenta asupra formării mele, așa cum, am convingerea, s-a întâmplat cu alte mii de absolvenți.

Onorată asistență, stimați profesori, toată admirația și respectul cuvenit unor oameni dedicați pregătirii generațiilor de tineri care vin din urmă. Iar dumneavoastră, dragi studenți, vă bucurați de toată încrederea noastră că veți deveni adevărați profesioniști, de care România are atâta nevoie!

Orice investim acum în generația tânără reprezintă o garanție pentru viitorul nostru ca societate. Meritele învățământului superior românesc sunt incontestabile, dar trebuie să ținem pasul cu prezentul și să-i adăugăm și mai multă valoare.

Vă mărturisesc, așteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare, prin rezultate, a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenților pe piața muncii.

Experiența pe care tinerii o pot acumula  inclusiv în perioada studiilor prin programe de internship îi va face pe angajatori să aibă mai multă încredere în absolvenți.

Pentru a-i sprijini și pentru a-i motiva pe studenți și tinerii absolvenți, am îmbunătățit legea internship-ului. Guvernul a mărit la 2080 lei brut indemnizația lunară oferită fiecărui intern.
În plus, de anul acesta perioada de desfășurare a Programului de Internship este considerată vechime în muncă.

Totodată, am dezvoltat programe pentru a stimula antreprenorii să angajeze tineri absolvenți.
Sunt măsuri bune, care sunt convinsă că vor aduce beneficii și tinerilor și angajatorilor.
Vrem să ne asigurăm, de asemenea, de calitatea actului educațional, iar pentru aceasta susținem investiția în oameni și în infrastructura universitară. Anul 2019 a adus creșteri substanțiale ale salariilor profesorilor, inclusiv pentru profesorii universitari. Dorim să continuăm aceste acțiuni, astfel încât veniturile să reflecte statutul cadrelor didactice.
Iar în ceea ce privește investițiile în infrastructura universitară, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care este deja operațional, finanțăm proiecte ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință.

De asemenea, vom sprijini cu cofinanțarea necesară proiectele de modernizare din fonduri europene a universităților și am încredere că tot mai multe universități vor urma exemplul Universității “Petrol-Gaze” Ploiești, de curând devenită prima instituție de învățământ superior din cele șapte județe componente ale Regiunii Sud Muntenia care a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Vă asigur că veți avea tot sprijinul Guvernului în acest sens și vă doresc succes în noul an universitar!”

Mai mulți studenți au așteptat-o cu mesaje de protest pe Viorica Dăncilă în fața Universității de Petrol și Gaze Ploiești, potrivit ziarulincomod.ro.

Aceștia au afișat mesaje precum “Nu ne dăm un vot pentru un bilet de tren”, “Ghiță e în Serbia, nu la Ploiești” sau “Nu ne mai alungați tinerii din țară”.

FOTO: Ziarul Incomod

FOTO: captura Observatorul Prahovean


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Rectorii vor putea fi veșnic la șefia universităților, după ce numărul limitat de mandate a fost eliminat printr-un amendament votat de Senat în calitate de cameră decizională

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate astăzi de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai anunță cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din Europa de Est, Inspire, care reunește trei centre de cercetare

Universitatea Babeș-Bolyai a reunit trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare într-o nouă platformă dedicată imagisticii biomedicale din România, numită Inspire, în prima fază de organizare a acesteia, anunță instituția de învățământ superior.…
Vezi articolul