VIDEO Simptomele cu care elevii pot veni acasă, de la școală și care trebuie să îi oprească pe părinți să-i mai trimită la cursuri – dr. Carmen Țurcan de la DSP Vrancea

27.194 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Elevii pot veni de la școală cu anumite simptome, iar dacă au una sau mai multe astfel de manifestri de boală, atunci părinții trebuie să sune medicul de familie sau pediatrul, spune dr. Carmen Țurcan, de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, într-un clip publicat de Inspectoratul Școlar Vrancea pe pagina de Facebook.

Doctorul enumeră aceste semne de boală, care sunt cele prezentate și de autorități la nivel național. Reprezentanta DSP spune că părinții nu trebuie să decidă ce tratament să dea copilului, în cazul simptomelor.

„Câteva informații pe care trebuie să le știe orice părinte informat și anume semnele și simptomele de boală cu care copiii dumneavoastră pot să vină acasă sau pe care pot să le aibă în cursul a 24 de ore. Aceste semne trebuie să vă oprească să-i mai duceți la școală și, în mod expres, copiii trebuie să ajungă la medicul de familie la care sunt arondați.

Semnele de boală ar fi următoarele:

 • febră peste 37,3 o C
 • tuse
 • dureri în gât
 • dificultăți de respirație
 • pierderea gustului și mirosului
 • dureri musculare
 • dureri de cap
 • secreție nazală
 • tulburări digestive

În această situație fiecare părinte este obligat să ia contact telefonic cu medicul de familie și împreună, părintele și medicul de familie, să hotărască care este cea mai corectă atitudine de urmat.

Dacă sunt anumite probleme, medicul de familie vă va programa și probabil în câteva ore copilul dumneavoastră va ajunge să fie consultat de medicul de familie și așa vom reuși să ținem copiii care au această simptomatologie, pe care eu am descris-o mai devreme, la medic, sau vor face analize, sau vor fi vor rămâne acasă pentru o perioadă până ce tratamentul pe care îl va primi de la medicul de familie va fi terminat.

Ce rugăminte am, foarte mare rugăminte față de părinți: să nu instituiți dumneavoastră tratamente pe care să considerați că le pot lua copiii dumneavoastră, fără indicații medicale.

Deci oricare ar fi simptomatologia, că este vorba de mai multe semne sau că este vorba de un singur semn, medicul de familie este cel care ia hotărârea față de prezența la școală sau de absența de la școala copilului dumneavoastră și de tratamentul care trebuie instituit pentru copilul dumneavoastră”, a mai spus dr. Carmen Țurcan de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea.

Foto: Pixabay.com


5 comentarii
 1. Da este. Se pare că a apărut primul caz de covid în școli. Păi doar un caz să fie? Școala a început de 4 zile păi cum așa? Parcă prof ne îmbolnăveau copiii, nu noi pe ei. Noi copiii noștri suntem imuni la covid doar prof se îmbolnăvesc și ne îmbolnăvesc pe noi. Pe cine vor ăștia să prostească?

  1. Nu e discriminare, se tine cont de incidenta din fiecare localitate.
   În scenariul verde, merg toti copiii la școală. În scenariul galben merg clasele primare si terminale. În scenariul rosu merg doar elevii din clasele primare.
   E o măsură logică, deoarece elevii de liceu (si chiar unii de gimnaziu) nu au scoala lângă casa si folosesc mijloacele de transport în comun, sau fac naveta de la sat la oraș in conditii jalnice. Nu toti locuiesc în marile orașe unde sunt licee și nu toti au părinți cu masina la scara sa-i duca la scoala in siguranta. La ei nu va ganditi cat sunt de expusi?
   Pe de altă parte, se presupune că elevii de gimnaziu si de liceu se descurcă mai usor online decât cei din învățământul primar. Si scenariile galben si rosu mari sunt, de regulă în marile orașe, unde condițiile pentru online (semnal, internet, curent electric) sunt mai bune decat in satele izolate.
   Discriminare ar fi sa-i trimita pe toți la scoala indiferent de numarul de infectari din localitate!
   Sunt si părinți care consideră sănătatea bunul cel mai de pret. Învățătura o poti recupera, sănătatea mai greu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

EXCLUSIV Transelectrica: După o analiză juridică, vor fi dispuse măsurile necesare. Plus: Dovezile falsului diplomei de inginer din cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească

Transelectrica a anunțat pentru Edupedu.ro că, “după o analiză juridică riguroasă, în cel mai scurt timp posibil, vor fi decise și dispuse măsurile necesare” în cazul fostului șef al companiei,…
Vezi articolul

În martie, 750 de școli cu risc crescut de abandon vor primi granturi de până la 200.000 euro prin programul ministerului educației, finanțat din PNRR / Cîmpeanu: “Școlile cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate vor semna primele contracte / Nu performanța e problema, ci echitatea în educație”

La dezbaterea de la Cotroceni, “Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, ministrul educației a răspuns unei întrebări despre ce va face ministerul educației ca și în mediul…
Vezi articolul