Ziua mondială a cititului cu voce tare, 2 februarie

1.660 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Cu toţii ne amintim cu plăcere de momentele când părinţii ne citeau cu voce tare o poveste înainte de culcare, transmite Agerpres. Vocea blândă a mamei sau a tatălui ne făcea să ne simţim în siguranţă, ne înflăcăra imaginaţia, trezind în noi dorinţa de a vedea şi de a experimenta mai mult. 

Cititul cu voce tare are numeroase beneficii pentru copii: sporeşte interesul pentru cărţi, îmbunătăţeşte vocabularul, înţelegerea, şi cunoştinţele de gramatică, precum şi capacitatea de concentrare.

Marcată anul acesta pe 2 februarie, Ziua mondială a cititului cu voce tare este un eveniment creat de LitWorld, o organizaţie a cărei misiune este „consolidarea comunităţilor prin puterea poveştilor”.

Un copil căruia i se citeşte cu voce tare chiar şi doar câteva minute pe zi va reuşi să-şi regleze mai bine emoţiile şi va învăţa să se exprime mai bine. Copiii care citesc cu voce tare au o mai bună înţelegere pentru oameni şi culturi diferite, au o empatie şi imaginaţie mai dezvoltate. Beneficiile cititului cu voce tare nu sunt doar pentru copiii de vârstă mică, ci şi pentru adolescenţi şi adulţi, mai scrie Agerpres. Părinţii care le citesc copiilor manifestă un reglaj emoţional mai bun şi stabilesc o legătură mai puternică cu cei mici. Adolescenţii care citesc cu voce tare au o inteligenţă socio-emoţională mai profundă şi o mai bună înţelegere a lumii înconjurătoare.

Peste 173 de ţări celebrează Ziua cititului cu voce tare (#ReadAloudDay), aşa ca ia o carte, găseşte un grup dispus să te asculte şi lecturează cu voce tare!

Foto: © Jacek ChabraszewskiDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
ANOSR

Reprezentanții studenților, după ce proiectul care interzicea posibilitatea de a renunța voluntar la titlul de doctor a fost respins în Comisia de Învățământ: Renunțarea la titlul de doctor, cadou pentru plagiatori

Reprezentanții studenților sunt de părere că prevederile legale introduse prin Ordonanță de Urgență nr. 94/2014, prin care „titularul unui titlu științific poate solicita Ministerului Educației renunțarea la titlul în cauză”,…
Vezi articolul