2023 să fie Anul European al Educației și Formării, propune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

835 de vizualizări
Foto: Captură – Europa.eu
“Propun ca anul 2023 să fie Anul European al Educației și Formării. Aceasta este prioritatea corectă, un pas înainte”, a spus miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs privind starea Uniunii Europene rostit în Parlamentul European. Ea a atras atenția asupra nevoii ca educația să răspundă nevoilor de pe piața muncii, unde în foarte multe domenii sunt numeroase slujbe rămase neocupate.

Ea a vorbit, în același timp, despre nevoia de investiții în continuarea educației și în învățământul superior, dar și despre proceduri pentru o recunoaștere mai rapidă a competențelor celor veniți în Europa să muncească.

Declarațiile Ursulei von der Leyen pe această temă, în Parlamentul European:

“Un alt subiect major este lipsa de forță de muncă ce afectează companiile noastre. Este o provocare majoră pentru companiile noastre. Rata șomajului nu a fost niciodată atât de scăzută – 6,0%, e un lucru bun. Dar, în același timp, numărul locurilor de muncă neocupate atinge un nivel record. Șoferi, personal pe aeroporturi, asistente medicale, ingineri, tehnicieni IT, de la personal necalificat până la personal cu studii universitare – avem nevoie de oameni la fiecare nivel și să investim mai mult pentru continuarea educației și pentru învățământul superior. E necesar să știm ce personal lipsește și cum putem ocupa acele locuri de muncă. Trebuie să ținem cont și de ceea ce-și doresc lucrătorii pentru propriile lor cariere. (…) Avem nevoie de o structură care să asigure că banii sunt folosiți eficient.

Și mai este un aspect important. Trebuie să atragem din alte părți personal calificat care să consolideze creșterea Europei. Deci un pas important este să ne asigurăm că acești oameni pot să obțină mai rapid recunoașterea calificărilor lor în Europa. Aceasta este o cale de a face ca Europa să devină mai atractivă pentru oricine are competențe și dorește să fie parte a Europei.

Prin urmare, propun ca anul 2023 să fie Anul European al Educației și Formării. Aceasta este prioritatea corectă, un pas înainte.”


1 comment
 1. OMG !!!
  “Corectă”, “un pas înainte” ……!!!!!
  Mao a ucis câteva sute de milioane de chinezi cu afirmația de mai sus!
  Political correctness va avea anul propriu în U.E. ?!?
  Socialismul european atinge noi cote, la nivel de evidență. Marx, Lenin, Mao, Stalin, Hitler, ne zâmbesc șmecherește.
  Abia aștept să distrugă Ucraina sursa finanțării socialiste mondiale și să ieșim din această buclă negativă, inflaționistă, socială, coruptă, activistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lovitură dată de UDMR în educație: Toate universitățile trebuie să organizeze admitere în limba minorităților la facultate, masterat sau doctorat. Miclea: Încalcă autonomia universitară și pune sub semnul întrebării angajamentul studentului de a studia în română

Minoritățile ar putea de acum înainte să susțină examenele de admitere la orice facultate, program de master și doctorat în limba maternă, stabilește un proiect de lege inițiat de UDMR,…
Vezi articolul