246.000 de elevi care provin din familii sărace vor primi câte 500 de lei, anunță ministrul interimar al fondurilor europene, Marcel Boloș: Azi le intră banii pe card

2.303 vizualizări
Foto: © Vadreams | Dreamstime.com
Ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, urmare a unei decizii a Guvernului, 246.000 de elevi care provin din familii sărace vor primi, joi, câte 500 de lei, măsura făcând parte din pachetul ‘Sprijin pentru România’, potrivit Agerpres.

“S-a operaţionalizat una dintre măsurile cuprinse în programul economic-social ‘Sprijin pentru România’. Este vorba despre elevi care provin din familii sărace, un număr de 246.000 de elevi. Astăzi le intră pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare care au fost precizate în programul de măsuri economico-sociale. Aşa încât, cei 500 de lei, aşa cum am spus, vor intra astăzi pe card. Este vorba de 122 de milioane de lei pe care i-am plătit astăzi”, a declarat Marcel Boloş, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că pachetul de măsuri economico-sociale continuă şi cu programul privind pachetele alimentare pentru persoanele defavorizate.

“Respectiv, 1.188.000 de pachete alimentare au fost distribuite înainte de Paşti, în echivalentul a 170 de lei. Este vechea măsură pe care o derulăm din fonduri europene”, a declarat Boloş.

Pe 11 aprilie, liderii coaliției de guvernare au prezentat un pachet de măsuri economice şi sociale în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă, pachet numit “Sprijin pentru economia României” și cu o valoare de 17,3 miliarde de lei. Din total, 9 miliarde provin din fonduri europene și 8.3 miliarde de la bugetul de stat, se arată în document. Printre măsurile anunțate atunci: „vouchere pentru elevii care primesc burse sociale: 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri școlare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.”

Citește și:
Elevii care primesc burse sociale de 200 de lei pe lună vor primi și vouchere de 30 de euro pe lună pentru alimente, rechizite și haine, printre măsurile promise de coaliția de guvernare prin planul „Sprijin pentru economia României”

Foto: © Vadreams | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Budăi, înainte de întâlnirea cu sindicatele din Educație: Începem discuțiile tehnice pe noua lege a salarizării / Coaliția trebuie să dea răspunsul pe solicitările de creșteri salariale, nu la Ministerul Muncii se decid cheltuielile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, înainte de întâlnirea cu sindicatele din educație, că la nivelul ministerului încep „discuțiile tehnice” pe noua lege a salarizării, dar coaliția trebuie să…
Vezi articolul

Mărturiile profesorilor de la protestul din fața Guvernului: „Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani” / „Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și că eu nu aduc doar vorbe goale”

Mii de profesori sunt miercuri în fața Guvernului. Ei protestează drept răspuns la oferta Guvernului de a nu acorda creșteri salariale pentru angajații din Învățământ. Edupedu.ro a stat de vorbă…
Vezi articolul