32 de programe de studii de licență și masterat, cu predare în limba română și engleză, la cele 7 facultăți ale Universității Româno-Americane: „Inovația de care învățământul superior are nevoie pentru a crește rata absolvenților în România” (P)

5.335 de vizualizări
Universitatea Româno-Americană: 32 de programe de studii de licență și masterat
Admitere 2022: înscrierile pentru programele de licență se pot face on-line (admitere.rau.ro), în perioada 20 iunie 2022 – 27 iulie 2022, iar concursul de admitere se va desfășura în data de 29 iulie 2022. În cazul programelor de masterat, perioada de înscrieri este 20 iunie 2022 – 25 iulie 2022, concursul de admitere fiind programat pentru 27 iulie 2022. Diplomele emise de către Universitate sunt recunoscute internațional, ceea ce face ca absolvenții URA să aibă o șansă importantă în a-și construi o carieră de succes în străinătate.
Universitatea Româno-Americană: inovația de care învățământul superior are nevoie pentru a crește rata absolvenților în România

În ciuda ofertei bogate și a costurilor accesibile, atât în sistemul de stat, cât și în cel privat, accesul la învățământul superior rămâne o provocare semnificativă în România. În 2020, doar 24,9% dintre persoanele cu vârsta între 25 și 34 de ani absolviseră o instituție de învățământ superior – cea mai scăzută rată din Uniunea Europeană (conform Eurostat). În vreme ce universitățile de stat rămân ancorate într-o programă și o abordare mai degrabă neadaptate cerințelor pieței muncii, cele private au șansa stimulării inovației în sistemul de predare, astfel încât să facă învățământul superior atrăgător pentru tineri, devenind un motor de creștere a ratei de absolvenți la nivel național.

Un exemplu de succes în acest sens este Universitatea Româno-Americană (URA), una dintre cele mai performante universități din România, unde 75% dintre absolvenți se angajează în specializarea absolvită sau domenii înrudite. În urma evaluării ARACIS, instituția a obținut, pentru a treia oară consecutiv, calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație şi cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.

Din 20 iunie 2022, Universitatea și-a deschis porțile pentru înscrieri, cu o ofertă educațională menită să ofere o experiență educațională accesibilă, interactivă, modernă, aliniată la cerințele pieței muncii. Toate detaliile sunt disponibile pe www.rau.ro.

Cei interesați pot opta pentru unul dintre cele 32 de programe de studii de licență și masterat, cu predare în limba română și engleză, oferite de cele 7 facultăți: Facultatea de Drept, Facultatea de Informatică Managerială, Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Facultatea de Afaceri Internaționale, Facultatea de Finanțe și Contabilitate, Facultatea de Management-Marketing și Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității.

Diplome recunoscute internațional și oportunități profesionale la cel mai înalt nivel

Diplomele emise de către Universitate sunt recunoscute internațional, ceea ce face ca absolvenții URA să aibă o șansă importantă în a își construi o carieră de succes în străinătate. Printre domeniile preferate de aceștia se numără administrarea afacerilor, relații internaționale, management, finanțe-bănci, informatică, marketing sau industria ospitalității.

De fapt, aceasta este și una dintre promisiunile pe care Universitatea le face viitorilor studenți: aici pot studia în România, în condiții și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional și pot concura de la egal la egal cu absolvenți din alte state.

De ce aleg tinerii Universitatea Româno-Americană?
  • 2 din 10 studenți înmatriculați învață fără taxă, în baza unor criterii de performanță, la fel ca în instituțiile de stat;
  • 20+ ateliere per an cu mediul de business;
  • 30+ cursuri gratuite per an cu profesori străini;
  • 3 programe de studii de tip „dublă diplomă”;
  • Programe de studii acreditate;
  • Corp profesoral valoros;
  • Școli de vară naționale și internaționale;
  • Primul accelerator universitar de afaceri din România – RAU ACCEL;
  • Târg anual de joburi și internship-uri;
  • Viață studențească activă.
Înscrieri deschise pentru admitere la licență și masterat

Înscrierile pentru programele de licență se pot face on-line (admitere.rau.ro), în perioada 20 iunie 2022 – 27 iulie 2022, iar concursul de admitere se va desfășura în data de 29 iulie 2022. În cazul programelor de masterat, perioada de înscrieri este 20 iunie 2022 – 25 iulie 2022, concursul de admitere fiind programat pentru 27 iulie 2022.

Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității: https://www.rau.ro/gaseste-un-program/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 21 de milioane de euro/proiect. Consorții de învățământ dual formate din licee tehnice, universități, companii și primării – Ministerul Educației lansează Ghidul solicitantului: Elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal vor putea urma programele de învățământ universitar

Ghidul Solicitantului „Program- pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual” a fost lansat în dezbatere de Ministerul Educației joi seara. Proiectul este finanțat prin PNRR și face parte din…
Vezi articolul