6 elevi din Craiova participă la primul curs din lume despre programarea calculatorului cuantic

4.660 de vizualizări
Foto: © Boykov | Dreamstime.com
Șase elevi de la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din Craiova au fost selectaţi să participe online la primul curs din lume organizat de IBM Quantum şi Qubit by Qubit pentru liceenii care doresc să înveţe despre calculatorul cuantic, calculatorul despre care se spune că va oferi uriaşe avantaje ştiinţifice şi economice, fiind mult mai rapid decât actualele computere în rezolvarea unor sarcini complexe, informează Agerpres.

Iniţiativa de a le oferi elevilor de la clasele de matematică-informatică ale Colegiului “Nicolae Titulescu” din Craiova o deschidere mai largă în domeniul calculatoarelor a aparţinut profesoarei de informatică Marilena Ionescu, care, urmărind noile tehnologii, a găsit Qubit by Qubit – din SUA, un proiect de învăţare online prin care elevii pot dobândi cu ajutorul informaticii abilităţi necesare în viitor pe piaţa muncii.

“Este primul curs de „quantum computing” creat de către MIT, Stanford University şi Harvard University pentru liceeni din întreaga lume. Pe parcursul a două semestre de prelegeri săptămânale, secţiuni de laborator şi teme pentru acasă, elevii dezvoltă o înţelegere fundamentală a calculului cuantic, inclusiv algebra liniară de bază, mecanica cuantică, calculul şi informaţia cuantică şi algoritmii cuantici. Ei vor avea chiar şansa de a programa pe un computer cuantic real. În fiecare săptămână, elevii participă la trei activităţi: o prelegere de 1,5 ore, un laborator de 1 oră cu un asistent didactic şi o temă pentru acasă”, a declarat profesoara Marilena Ionescu.

Instructorii şi asistenţii care predau cursul provin de la universităţi de top, inclusiv MIT, Stanford şi Universitatea din Waterloo, oferă, de asemenea, asistenţă suplimentară este disponibilă pentru elevi, inclusiv sesiuni de revizuire a temelor şi a programului de lucru pe Discord. La finalizarea cursului, elevii vor primi un certificat de absolvire.

Foto: © Boykov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul

Calendarul activităților educative pentru elevii și profesorii din București, publicat de Inspectoratul școlar. Sunt peste 270 de concursuri organizate de școlile din Capitală – document

Lista activităților educative pentru elevii și profesorii din București, cu datele de desfășurare a acestora, a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Majoritatea concursurilor desfășurate de școli,…
Vezi articolul

Bursele „Ligia Deca“, pentru medii sub 5, se dau un an întreg, chiar dacă beneficiarii chiulesc masiv. Situația unui elev cu media 3,50 care va lua circa 4.000 de lei bursă până în iulie 2024, deși de la începutul anului nu a venit deloc la școală

Un elev de clasa a IX-a cu media generală 3,50 primește lunar sute de lei bursa de merit „Ligia Deca“, chiar dacă nu a venit nicio zi la școală de…
Vezi articolul

Platforme care facilitează învățarea, dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov / Urmează să fie actualizate și în limba ucraineană, pentru a-i ajuta pe elevii din această țară / Inițiatorii ideilor au fost admiși la universități din Marea Britanie și SUA

Două platforme care facilitează învățarea au fost dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov, anunță Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro. Una este funcțională încă din…
Vezi articolul