600 de elevi vor participa la activități pentru formarea de abilități digitale, timp de 7 săptămâni, în cadrul programului „Școala verde din viitor” / Premiile sunt de peste 42 de mii de lei

542 de vizualizări
Foto: CODE Kids
600 de copii care participă la cluburile de programare CODE Kids organizate în bibliotecile publice din țară sunt, de astăzi, elevi ai programului „Școala verde din viitor”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Programul este gândit pe grupele de vârstă 6 – 10 ani și 10 – 14 ani.
  • „Școala verde din viitor” este organizată în urma parteneriatului dintre Fundația Vodafone România și Fundația Progress.

În comunicat apare că „Școala verde din viitor” își propune ca timp de șapte săptămâni să îi îndrume pe copii să își formeze abilități digitale prin parcurgerea activităților disponibile pe platforma de conținut Școala din viitor.

Astfel, copiii participă la cursurile online de inițiere în utilizarea aplicației Scratch, la dezbaterile pe teme de ecologie la care vor afla care sunt cele mai mari amenințări la adresa mediului, dar și cum pot găsi soluții cu ajutorul tehnologiei.

Cursanții din categoria 6-10 ani „își vor exersa abilitățile, în principal, prin joc și activități de tip „vânătoare de comori”, iar cei din „grupa de vârstă 10 – 14 ani vor intra într-o competiție pe teme de sustenabilitate, având de ilustrat în aplicația Scratch o soluție pentru o problemă de mediu care îi preocupă”, potrivit comunicatului.

„La finalul competițiilor, atât copiii, cât și bibliotecile pe care aceștia le reprezintă vor primi premii cu o valoare totală de 42.500 de lei”, după cum apare în anunț.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsa unei educații parentale duce la neglijența „fizică, educațională, emoțională, din perspectiva sănătății mentale” a copiilor, spune Sorin Cîmpeanu. De ce a fost nevoie de lansarea unei astfel de strategii de către Ministerul Educației

„O strategie națională de educație parentală este absolut necesară pentru că slaba informare a părinților, mai ales a celor din mediile dezavantajate, cu privire la creșterea și îngrijirea copiilor are…
Vezi articolul

Ligia Deca: Avem oportunitatea să facem școlile-pilot acea piatră de încercare a proiectului “România Educată”. Ar fi nevoie să vedem, poate, primele școli-pilot chiar începând cu anul școlar următor

Ar fi nevoie să vedem, poate, primele școlile-pilot chiar începând cu anul școlar următor, a declarat consilierul prezidențial Ligia Deca la conferința online pe tema școlilor pilot organizată de proiectul…
Vezi articolul