Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra conacului Vasile Alecsandri din Mircești, însă îl dă în administrarea CJ Iași / Se încearcă obținerea de fonduri europene pentru reabilitare

546 de vizualizări
Foto: Vatra meșterilor și creatorilor de patrimoniu
Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra Casei Memoriale și a Mausoleului ”Vasile Alecsandri ” din localitatea Mircești, județul Iași, iar miercuri, consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în  cel privat al județului al imobilului din comuna Mircești, în vederea restituirii către Academia Română, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a declarat că acesta va rămâne în administrarea județului, iar după implementarea acestui act juridic Consiliul Județean are obligația să acceseze fonduri pentru reabilitarea monumentului istoric.

„Terenul este în proprietatea Consiliului Județean Iași. Discuția cu cei de la Academia Română a fost după implementarea acestui, practic act juridic, pe care instanța l-a decis Casa memorială să vină în administrarea Consiliului Județean Iași, iar Consiliul Județean Iași să poată să acceseze fonduri europene tocmai pentru a putea să reabilităm și să restaurăm un monument istoric și cultural atât de important pentru județul nostru. Acolo funcționează Muzeul ‘Vasile Alecsandri’, aflat în administrarea Muzeului Național al Literaturii Românii din cadrul Consiliului Județean Iași (…)”, susține Costel Alexe.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Prima fapta buna a Consiliului Judetean Iasi pentru Mircesti.Speram sa veniti si cu alte interventii importante (turnare asfalt pe DJ 208,ajutarea institutiilor comunale etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like