Acces gratuit, până la sfârșitul anului, la o platformă de orientare în carieră pentru studenți și liceeni în ani terminali

7.993 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Liceenii în ani terminali și studenții au acces gratuit până la sfârșitul anului, în procesul de alegere a celei mai potrivite direcții profesionale, la o platformă de orientare în carieră care în mod normal este accesibilă contra cost. Asociația Ascendis anunță că oferă posibilitatea folosirii gratuite a platformei de ghidare profesională Harrison Assessments, ce “măsorară și descriu punctele forte, opțiunile de carieră și nivelul de satisfacție pentru joburi specifice, precum și factorii care determină dezvoltarea carierei”, potrivit unui comunicat de presă.

Accesul gratuit se poate face la această adresă. Acolo, un chestionar poate fi completat în limba română în aproximativ 25 de minute, iar după completare tinerii primesc rapoarte personale (în limba engleză, dar în scurt timp vor fi și în română), cu informații despre nivelul de compatibilitate cu o listă de 700 de cariere și despre factorii interni ce determina alegerile profesionale, arată comunicatul.

Accesul gratuit este posibil până la finalul lunii decembrie. În mod normal, prețul standard pentru acesta este de 150 de euro, potrivit sursei citate.

Ascendis afirmă că un astfel de instrument e util în condițiile în care “piața muncii va traversa, pe termen scurt și mediu, o perioadă de transformări adânci și dificil de anticipat. Cei care sunt acum pe băncile liceului și ale facultăților se confruntă deja cu provocări nemaiîntâlnite, ce fac alegerea carierei și mai dificilă”.

Elena Munteanu, coordonatorul diviziei Ascendis Assessments, despre instrumentul Harrison Assessments:

  • „Acest instrument psihometric și-a demonstrat eficacitatea în sute de proiecte și peste 5.000 de evaluări individuale. Avantajul platformei Harrison Assessments este că rezultatele nu sunt transpuse în tipologii, nu etichetează și nu generalizează, ci oferă o hartă detaliată pentru înțelegerea felului unic de a fi al fiecărei persoane. Este un instrument real de lucru, ce poate fi folosit pentru dezvoltarea carierei. Chestionarul măsoară tendințe comportamentale, preferințe, interese, motivații – adică factori interni care ne influențează satisfacția profesională. (…)”.

Asociația Ascendis este ramura de CSR a companiei de training Ascendis, înființată în urmă cu 23 de ani.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii cere un ghid care să ajute școlile la toamnă: Toți elevii trebuie să revină la școală, în condiții egale de siguranță sanitară. 46% din elevii români au accest limitat la educația online

Este nevoie de norme metodologice clare, pentru ca toate școlile să permită reîntoarcerea elevilor, în condiții de siguranță și non-discriminare, atrage atenția Organizația Salvați Copiii într-un comunicat de presă. În…
Vezi articolul