Activități, concursuri și cursuri în săptămâna sustenabilității la Universitatea din București pentru studenți

261 de vizualizări
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Mai multe activități pentru studenți sunt anunțate de Universitatea București în cadrul celei de-a doua ediții a „Săptămânii sustenabilității”, potrivit unui comunicat de presă. Aceasta are loc în perioada 4-9 noiembrie 2024. Instituția anunță și un concurs la care tinerii pot câștiga premii în valoare totală de 1.800 de lei. Studenții se pot înscrie într-un formular de pe site-ul Universității.

Săptămâna Sustenabilității va debuta pe 4 noiembrie, luni, la ora 9:30 și va continua cu o serie de ateliere, care vor avea loc la Sala Consiliului de Administrație a Rectoratului Universității din București.

A doua ediție a concursului „Săptămâna pașilor la UB” se desfășura pe parcursul săptămânii. Studenții pot primi premii în valoare totală de 1.800 de lei pentru primii 9 persoane care, în perioada concursului, reușesc să facă cei mai mulți pași înregistrați într-o aplicație, ca membri ai grupului „Sustenabilitate la UB – 2024”.

În plus, pe parcursul întregii săptămâni, studenții UB pot să descopere beneficiile mișcării zilnice prin demersul „Săptămâna fără lift”.

Studenții vor lua parte pe tot parcursul săptămânii la diverse activități, conform agendei publicate de Universitatea din București, cum ar fi: ateliere de formare, ateliere inovative care îmbină arta cu activismul, interacțiunea cu animale de companie, plantarea unor copaci de către cadre didactice și studenți la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” și o interacțiune cu persoanele cu deficiențe de auz.

Conform comunicatului Universității din București, aceasta “își propune să fie o universitate pentru generațiile viitoare – o instituție modernă, inovativă și eficientă. În ultimii ani, rezultatele obținute ca urmare a inițiativelor comunității UB au permis recunoașterea instituțională la nivel național și internațional, ca instituție activă în urmărirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”

Tot în aceeași săptămână, sala 412 a Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București se transformă în punct de colectare a materialelor textile pe care studenții nu le mai utilizează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 48.000 de copii ucraineni refugiați sunt în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși ca elevi sau audienți în școli / Oficial de la București: Guvernul ucrainean nu recunoaște studiile în niciun stat european, lucrăm la rezolvarea situației

47.851 de copii ucraineni refugiați sunt în prezent în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși sau sunt audienți în școli, potrivit Raportului privind eforturile și realizările României în…
Vezi articolul