Activități educaționale pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, în weekenduri, chiar și în timpul anului școlar, „pentru a contracara efectele școlii online”

128 de vizualizări
Foto: Muzeul Astra
Activități educaționale sunt desfășurate pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului în weekenduri și în timpul anului școlar „pentru a contracara efectele școlii online”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Peste 11.000 de copii au participat la atelierele, expozițiile și piesele de teatru desfășurate la Muzeul ASTRA în cadrul programului „Școala în satul tradițional”.

În fiecare weekend sunt organizate activități interactive pentru familii, iar în timpul săptămânii o simplă vizită la muzeu este transformată într-un „într-un pretext educațional”, după cum a declarat directorul muzeului, Ciprian Ștefan:

„Pe durata anului școlar, în fiecare weekend pregătim activități interactive pentru familii, cum ar fi atelierele de demonstrații meșteșugărești, târgul de jucării sau concursul ‘Descoperim diversitatea Europei în Muzeul ASTRA’, iar în timpul săptămânii lucrăm preponderent cu elevii școlilor din regiune, transformând o simplă vizită la muzeu într-un pretext educațional”. 

Foto: Muzeul Astra

Acesta a mai spus că ”în timpul pandemiei, muzeul nostru a fost cel mai sigur și mai căutat loc din oraș pentru astfel de activități”.

Potrivit comunicatului, pe toată perioada vacanței de vară au fost organizate la muzeul Astra din Sibiu o mulțime de ateliere de creativitate, îndemânare, și de explorare pentru toate vârstele, dar adresate cu precădere copiilor. Scopul este de a îi învăța pe aceștia despre satul tradițional și secretele lui.

Foto: Muzeul Astra

Copiii au participat la ateliere de olărit, copt gogoși, morărit, confecționat păpuși din pănuși și cârpe, jucării de lemn sau împletit brățări și pictură pe mobilier. De asemenea, ei au parte de ore de joacă și de experimentare, sub îndrumarea muzeografilor și meșterilor din cadrul muzeului. 

Foto: Muzeul Astra

Muzeul Astra este și una dintre locațiile favorite ale elevilor și dascălilor sibieni, deoarece se organizează adesea și ore de curs, activități de descoperire a naturii, activități sportive sau de socializare, cum ar fi reuniuni, serbări și spectacole școlare, de multe ori cu participarea întregii familii. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În anul electoral 2024 “va fi în sfârșit anul Educației”, spune premierul Marcel Ciolacu în discursul de la Parlament pentru aprobarea bugetului pe 2024. Ciolacu anunță cea mai mare alocare bugetară din istorie, de 4,1% din PIB, mai puțin decât 4,3% a ministrei Ligia Deca

În anul electoral 2024 “va fi în sfârșit anul Educației”, a spus premierul Marcel Ciolacu marți seară în discursul de la Parlament pentru aprobarea legii bugetului de stat pentru anul…
Vezi articolul