Admitere liceu 2022: Elevii cu cerințe educaționale speciale vor afla pe 7 iulie în ce licee au fost repartizați

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com

Elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) vor afla joi, 7 iulie, în ce licee au fost repartizați pe locurile destinate lor, potrivit calendarului. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au solicitat înscrierea pe locurile destinate elevilor cu CES s-a realizat în zilele de 4 și 5 iulie, în prezența dirigintelui.

7 iulie 2022: Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.”

Potrivit unei note, candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

Foto: Ministerul Educației

Potrivit Ministerului Educației, sunt 405 de locuri suplimentare pentru elevii cu CES în București. Pentru elevii romi sunt 1.185 de locuri suplimentare în Capitală, conform sursei menționate anterior.

Amintim că elevii cerințe educaționale speciale (CES) au putut susține proba de Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2022 în format digital, pe calculator, laptop, tabletă. – detalii aici

Amintim, de asemenea: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în februarie 2020 că elevii cu cerințe educaționale speciale trebuie să aibă locuri speciale în licee, școli profesionale și universități, la admitere, pe modelul celor alocate rromilor și copiilor din Republica Moldova. Hotărârea a fost luată după ce forul a fost sesizat de către Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa Bistrița.

În luna iunie a anului 2020, Monica Anisie, ministrul Educației la acea vreme, a emis Ordinul care a reglementat pentru prima dată, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Suplimentarea numărului de locuri la liceu pentru clasa a IX-a, cerută în două petiții de către sute de părinți
Ministrul Educației spune că sunt suficiente locuri la liceele din București, după ce două petiții semnate de peste 3 mii de persoane cereau suplimentarea numărului acestora
Exit mobile version