Admitere liceu 2022: Elevii cu cerințe educaționale speciale vor afla pe 7 iulie în ce licee au fost repartizați

10.140 de vizualizări
Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com
Elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) vor afla joi, 7 iulie, în ce licee au fost repartizați pe locurile destinate lor, potrivit calendarului. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au solicitat înscrierea pe locurile destinate elevilor cu CES s-a realizat în zilele de 4 și 5 iulie, în prezența dirigintelui.

7 iulie 2022: Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.”

Potrivit unei note, candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

Foto: Ministerul Educației

Potrivit Ministerului Educației, sunt 405 de locuri suplimentare pentru elevii cu CES în București. Pentru elevii romi sunt 1.185 de locuri suplimentare în Capitală, conform sursei menționate anterior.

  • Calendarul admiterii pe locurile speciale pentru romi poate fi consultat aici.

Amintim că elevii cerințe educaționale speciale (CES) au putut susține proba de Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2022 în format digital, pe calculator, laptop, tabletă. – detalii aici

Amintim, de asemenea: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în februarie 2020 că elevii cu cerințe educaționale speciale trebuie să aibă locuri speciale în licee, școli profesionale și universități, la admitere, pe modelul celor alocate rromilor și copiilor din Republica Moldova. Hotărârea a fost luată după ce forul a fost sesizat de către Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa Bistrița.

În luna iunie a anului 2020, Monica Anisie, ministrul Educației la acea vreme, a emis Ordinul care a reglementat pentru prima dată, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Suplimentarea numărului de locuri la liceu pentru clasa a IX-a, cerută în două petiții de către sute de părinți
Ministrul Educației spune că sunt suficiente locuri la liceele din București, după ce două petiții semnate de peste 3 mii de persoane cereau suplimentarea numărului acestora

9 comments
  1. Care este diferenta dintre un copil de etnie sau din Republica Moldova si un roman?Ei nu invata la fel ?De ce sunt locuri speciale pt ei?Chiar nu inteleg aceasta discriminare.Inteleg ca pt cei cu CES e necesar sa fie locuri,dar ceilalti?Cine vrea sa invete,invata indiferent de nationalitate si etnie

  2. Ei pot întra la orice liceu,indiferent de medie,în limita locurilor repartizate.adica la cosbuc cu 8 locuri pot întra și cu media 5 dacă nu sunt alții cu medie mai mare.Asta da egalitate de șanse!

  3. Dar ne puteti informa cati copii cu CES aplica in acest an pentru cele 405 locuri? Si ce rezultate au obtinut ei la Evaluare? Dar pentru cele 1185 de locuri pentru romi, cati copii sunt? Cu ce rezultate, in medie?

    1. Buna seara , am auzit ca pentru bucuresti exista o petitie prin care se cere suplimentarea locurilor in licee datorita promotie de anul acesta care este mai mare cu aproximativ 4000 de candidati. Stiti cumva cate locuri se solicita in acea petitie si unde o pot gasi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Cei 20 de elevi olimpici repartizați la liceu în București fără Evaluare Națională 2023 / Unul dintre ei are medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Inspectoratul școlar al Municipiului București a publicat tabelul nominal cu repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa națională/internațională a competițiilor școlare. Unul dintre…
Vezi articolul