Admitere UMF „Carol Davila”. Peste 3.400 de candidați susțin duminică examenul de intrare la universitatea de medicină. Cîmpeanu: Universitatea a semnat un acord cu banca Mondială pentru o finanțare de 24 milioane de euro

5.663 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Duminică, 3.427 de candidați susțin examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București. Prezent la conferința de presă care a avut loc în această dimineață la Romexpo, unde are loc examenul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat presei că universitatea a semnat un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru o finanţare de 24 de milioane de euro, jumătate din totalul finanţării prin care instituția îşi va dezvolta infrastructura, transmite Agerpres.

„Este o plăcere să fim alături de viitorii medici, aşa cum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ a fost alături de autorităţi pe toată perioada crizei sanitare. (…) Este o universitate care a tocmai ce înfiinţat un institut de genomică, este o universitate care tocmai ce a semnat un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru o finanţare de 24 de milioane de euro, jumătate din totalul finanţării prin care universitatea îşi va dezvolta infrastructura. Este o universitate care înţelege foarte bine nevoia de digitalizare şi nevoia de adecvare a profesiei de medic la noile evoluţii din societate şi din tehnologie, în mod deosebit, la noile condiţii impuse de criza sanitară pe care o traversăm”, a declarat Cîmpeanu.

„Nu este deloc simplu să organizezi un concurs de admitere, sunt 3.000 de viitori studenţi, să sperăm, sunt 1.269 de locuri scoase la concurs, trei sferturi sunt locuri bugetate, iar un sfert sunt locuri cu taxă. (…) Este o provocare organizarea unui examen de admitere cu prezenţă fizică. Este un exemplu pentru toate celelalte universităţi care au declarat că-şi doresc deschiderea cursurilor cu prezenţă fizică în luna octombrie a acestui an”, a mai spus el.

Rectorul UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga, a precizat că rezultatele examenului scris vor fi primite de candidaţi pe loc.

„Este o grilă care se corectează, se scanează şi un candidat pleacă, deja, cu rezultatul examenului imediat ce părăseşte Romexpo. Domnul ministru propunea, la un moment dat, pentru examenele viitoare, să folosească o formulă asemănătoare, este foarte rapidă, obiectivă şi se ajunge la rezultat imediat după ce se termină concursul”, a explicat Jinga.

Potrivit acestuia, pentru modulul de limbă engleză, adresat străinilor, unde admiterea se va face pe baza dosarelor, a mediilor de Bacalaureat şi a notelor la biologie, chimie şi fizică, sunt 300 de locuri, pentru care s-au înscris până la acest moment 450 de candidaţi, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţat numărul final al acestora, când se va termina procesul de înscriere.

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMF “Carol Davila” în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală se desfăşoară, duminică, începând cu ora 09:00, în mai multe spaţii din Capitală.

Cei 3.427 de candidaţi înscrişi pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs la facultăţile de Medicină şi Medicină dentară susţin examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like