Admiterea la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, fără nicio probă scrisă și fără sport la Facultatea de Sport. Și aici sunt preferate Bacalaureatul și mediile de liceu

8.207 vizualizări
FOTO: Google StreetView
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași s-a alăturat instituțiilor de învățământ superior care au anunțat că, în contextul epidemiei Covid-19, admiterea de anul acesta nu va include examene scrise. Un comunicat al instituției precizează că, acolo unde există, probele orale se vor susține online, “prin intermediul platformelor audio-video”. Test scris nu va exista nici la Drept, unde va fi folosită media anilor de liceu, iar candidații la Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține proba sportivă.

Candidații la facultățile UAIC se vor putea înscrie electronic, în perioada 13-18 iulie, pe site-ul inscriere.uaic.ro, dar și fizic, la sediul Universității.

Cum va avea loc admiterea la diverse facultăți:

  • “Facultatea de Drept a renunțat la testul scris, acesta fiind înlocuit de media anilor de studii din liceu.
  • Candidații care vor opta pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține probă sportivă și vor fi admiși pe baza unei medii în care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75%.
  • Și Facultatea de Informatică a renunțat la testul scris, urmând să facă admiterea de baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporție de 75%.
  • De asemenea, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă precum și Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunțat la probele specifice, admiterea realizându-se doar pe baza rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat.”

La master, admiterea la toate cele 15 facultăți se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40%.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții critică modificările propuse de Andronescu la evaluarea școlilor doctorale: un mare semnal de alarmă e reprezentat de absența studenților în evaluarea și asigurarea calității

Studenții critică propunerea de metodologie prezentată de ministrul Educației, în cadrul ședinței Consiliului Național al Rectorilor. “Un aspect din noua propunere de metodologie care ne ridică un mare semnal de…
Vezi articolul