Anchetă la un colegiu din Pitești după ce o elevă de clasa a IX-a ar fi fost încuiată în vestiar de profesorul de religie și hărțuită sexual

7.082 de vizualizări
Foto: © Rafael Ben Ari | Dreamstime.com
O elevă de clasa a IX-a ar fi fost încuiată în vestiarul sălii de sport de către profesorul ei de religie și hărțuită sexual, la Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” din Pitești, ieri, 13 octombrie, potrivit ziarulargeșul.ro. Până acum, “fata în vârstă de 15 ani a fost audiată de față cu reprezentantul legal și autorități”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Mădălina Epure, pentru EduPedu.ro. Profesorul nu este reținut.

Potrivit publicației citate, întâmplarea s-ar fi petrecut în sala de sport a liceului unde eleva a fost chemată de profesor. Acesta ar fi încercat să îi și ofere o brățară cadou. Nu a fost depusă vreo plângere, ci poliția s-a autosesizat după apariția în presa locală a detaliilor despre cazul de hărțuire, a mai declarat Epure pentru EduPedu.ro. Purtătoarea de cuvânt a adăugat că a fost deschis un dosar penal.

Ancheta este în desfășurare și până acum nu a fost reținut nimeni, mai spune Mădălina Epure. Conform epitești.ro, profesorul predă de aproximativ 18 ani la Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”. Directoarea liceului, Ramona Rizu, spune că profesorul nu a venit astăzi, 14 octombrie, la școală, notează aceeași sursă.

“Despre cazul nefericit pot să vă spun următoarele: suntem luați cu toții prin surprindere. Am demarat toată procedura privind efectuarea unei anchete la nivel de unitate. Comisia de cercetare disciplinară a fost constituită, conform legislației în vigoare. Nu ne abatem de la legea învățământului, nu ne abatem de la Codul Muncii, din niciun punct de vedere. Va fi o anchetă riguroasă, o anchetă serioasă”, a declarat Rizu pentru epitești.ro.

Nici eleva nu a venit astăzi la școală, spune consilierul școlar din liceu, Corina Baboi, potrivit aceleiași surse: “Momentan nu am apucat să vorbesc cu fata. (…) Se poate intra într-un program de consiliere psihologică, dar asta depinde de familie dacă dumnealor sunt de acord”.

Foto: © Rafael Ben Ari | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


13 comments
 1. @B: oricum, se vehiculează prin presă, că vreo 60.000 de profesori vor fi concediați și celor care rămân li se vor tăia 25% din salariu. Atunci să vă văd cum o să vă descurcați 😈😈😈

 2. Decât să îmi las copilul pe mâna putorilor de profesori de la stat, care freacă menta toată ziua după ce termină orele, prefer sistemul privat, pentru care voi da cei 35% din impozit.

 3. @B: nu am salon de cosmetică sau altceva, dacă asta crezi tu, cu capul ăla gol. Lucrez în domeniul juridic, cu un salariu mult peste media României așa că taci din gură și du-te înapoi în bordeiul din care ai venit

  1. What a toota! Sanatoriul nu e salon de cosmetica! Roaga-i pe baieti sa-ti mai desfaca putin camasa de forta ca te strange si-ti sar sinapsele.

 4. @B: nu eu mi-am luat țeapă, ci voi cu noul ministru al educației, cu doamna inginer maritim, care habar nu are ce face acolo, ci doar ascultă niște ordine și care nu discută direct, ci prin purtător de cuvânt. Tâmpeanu a distrus învățământul, asta continuă ce a început ăla. Baftă cu ea! Nu țin cu profesorii, eu țin cu elevii, care sunt cei mai dezavantajați și sunt hărțuiți de specimene scârboase de profesori, care nu au ce căuta la școală

  1. Bine, pisi, cum spui tu. Nu ne contrazicem cu tine, ca riscam sa fugi din salon si sa te duci la miting!
   PS. Ce se mai aude cu tarile nordice? N-au aia sanatorii pe masura ta?

 5. @Cosmin: sunteți putini, voi cei care vă faceți meseria de dascăl cu drag, restul niște leneși, care nu vin la școală decât pentru a încasa leafa, în particular să facă meditații și cam atât. Nu își dau interesul pentru copii și vă calcă pe voi în picioare și își bat joc de munca voastră.

 6. Prezumția de nevinovăție încă există în România.

  Până acum eleva sau părinții nu au depus plângere la școală sau altă instituție.

  Poliția nu l-a reținut pentru că nu există probe că fapta a fost săvârșită (fata și părinții au fost audiați la secție)

  Sursa:
  Presa locală din județ

 7. Păi, de ce ar fi reținut, deși era foarte important să fi fost arestat din prima. Vor fi mulți hateri pe aici, majoritatea “distinși” și “stimați” profesori (aceste două cuvinte îmi provoacă greață 🤢🤮), care vor zice că fata respectivă a venit la școală îmbrăcată nu știu cum și l-a ademenit pe nenorocitul ăsta. Mulți dintre voi “dragi” profesori sunteți niște scursuri care nu aveți în fața ochilor decât interesul vostru, nu vreți decât salarii mari (pe care nu le meritați), la clasă nu vă faceți treaba așa cum trebuie, foarte mulți dintre voi. Profesorul ăla, trebuie să facă ani de închisoare pentru acest comportament scârbos. A distrus încrederea de sine a acestei fete. A distrus-o psihic. Acelei fete îi este teamă să mai vină la școală. Felicitări “dragi” 🤢🤮 profesori, care veți comenta aici, pentru că apărați un asemenea nenorocit

  1. Dragă Oana,

   Sunt de acord că acel profesor trebuie dat afară din sistemul de învățământ și pedepsit conform legii, dar este greșit să ne bagi pe toți în aceeași oală, deoarece unii dintre noi practicăm meseria de dascăl cu drag.

   Nu există pădure fără uscăciuni.

  2. Na ca iar ai luat teapa! Uite ca nu-l apara nimeni! Sterge-ti spumele de la gura si scutura capul, poate ti se repozitioneaza neuronul si scapi de istericale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un proiect prin care copiii sunt încurajați să meargă pe jos la școală a reușit să crească într-un an cu 150% numărul elevilor care nu folosesc mașina pentru a veni la cursuri, potrivit profesorilor organizatori

Peste 550 de voluntari, printre care profesori, medici, actori, sportivi, politicieni, ziarişti şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au fost implicaţi în derularea Programului Pedibus, lansat în primăvara anului trecut de…
Vezi articolul