Anisie, întrebată cum va putea fi dirigintă la clasa a V-a și ministru: Totul se va desfășura în afara timpului de lucru de la Ministerul Educației

12.830 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Captura Digi 24
Monica Anisie susține că poate gestiona cel mai imprevizibil an școlar din ultimii 30 de ani atât ca diriginte al unei clase de-a V-a nou preluate, cât și ca ministru al Educației. “Vom avea timpul necesar, totul se va desfășura în afara timpului de lucru de la Ministerul Educației”, a declarat Anisie, întrebată cum va putea preda la clasă în timp ce conduce ministerul.

Amintim că Monica Anisie este profesor la Colegiul Național Tudor Vianu din București.

Într-o scurtă declarație acordată presei, Monica Anisie a afirmat că va comunica numărul de elevi care mâine încep școala “după ce voi avea ultima videoconferință cu inspectorii, la ora 16:00”.

Părinții au aflat deja când anume trebuie să își desfășoare activitatea, cum anume. Au aflat de la diriginți”, a precizat Anisie, într-o declarație lacunară acordată presei.

Amintim că ministrul Educației va organiza astăzi, la ora 16:00, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, care va fi urmată de o declarație de presă.

Ministerul Educației a anunțat că “astăzi, la ora 16.00, ministrul Educației va organiza o videoconferință cu inspectorii școlari generali. După videoconferință, doamna ministru va susține o declarație de presă la sediul Ministerului Educației și Cercetării“.

Astăzi, 13 septembrie, s-a întrunit în ședință și Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, pentru a schimba cu doar o zi înainte de începerea școlii scenariile de predare de la câteva unități de învățământ din Capitală.

Tot astăzi, dar în cursul dimineții, ministrul Educației, Monica Anisie, a convocat o ședință la Inspectoratul Școlar București. “Intrucât la București au apărut unele situații de pe o zi pe alta, iar ieri și alaltăieri au fost unele școli care au solicitat altceva decât au decis inițial, am venit la Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureșt. Am avut o întâlnire și ieri cu dl inspector școlar general și cu câțiva inspectori de sector, a fost prezent și dl prefect, și dna director de la Direcția de Sănătate Publică, au făcut apoi o analiză, au reevaluat fiecare unitate de învățământ în parte și astăzi înțeleg că dl prefect va realiza Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Se va întruni și acolo se vor lua decizii“, a declarat în această dimineață Monica Anisie.


9 comments
  1. Nu înțeleg cum studenții încep online iar copiii care nu pot fi responsabili la vârste atât de fragede, sa vina fizic la școală. Se uită atât de ușor ca sunt purtători de viruși. Când își vor îmbolnăvi bunicii ce se va întâmpla? Da sunt neajunsuri în multe familii de la țară, poate nu au internet, dar este și rea voința. Pt dezastrul din școli susțin învățarea online.

  2. Ea și profesorul de la Sibiu (pe care l-am votat de 2 ori si regret enorm eroarea) au posturile active. Profesorul de fizică îl are înca blocat… adică un alt profesor nu poate ocupa catedra până se întoarce maistrul.

    Noroc că nu am avut așa profesori…

  3. Miniștrii pot avea si ore in același timp?
    Directorii de școli au mai puține ore, dar….pot suplini contra cost alte ore. Cred ca așa face și d-na ministru.

  4. Pe vremea cand am fost eu elev am avut un profesor (unul chiar foarte bun, respectabil) care devenise secretar de stat. Dupa ocuparea functiei nu prea mai venea la ore, cred ca faceam 4 ore pe luna din cele 16 obligatorii. Problema era ca nu ne anunta ca nu poate sa vina si il asteptam de fiecare data. Tot la PNL era tovarasul.

  5. Adică tot orarul școlii respective va avea în vedere timpul doamnei ministru și prioritățile domniei sale…Să nu mai vorbim că trebuie să i se dea prioritate și la dirigenție, în detrimentul altor profesori care poate au tot dreptul să fie diriginți. Dar asta e: nu oricine face dovada exprimării în limba română așa cum face d-na ministru, profesor de română, care spunea că și că și-a suspendat contractul de muncă pe perioada cât va fi ministru: „Mi-am suspendat contractul de muncă pe perioada cât voi fi ministru. Mă voi întoarce la catedră [după terminarea mandatului de ministru – n.red.]
    Concursul noi l-am dat atunci când am devenit titulari pe post”.

  6. Directorii de scoala si inspectorii scolari nu pot fi diriginti deoarece nu au timpul sa se dedice acestei responsabilitati, care nu este una “de timp liber” ci una full-time. Dirigintii comunica zilnic cu parintii, se ocupa zilnic de clasa de copii pe care au primit-o!
    Ministra educatiei cum vede responsabilitatea de diriginte, de poate sa o faca asa, printre alte activitati?

    1. Nu i mai ajunge…Isi asigura dirigentia in caz ca pica? Daca nu si ia acum nu i mai da nici naiba dirigentie daca pica, doar n or lua altuia clasa sa i dea ei

      1. …de ce nu? Nu știți unde este profesor, doamna? Acolo unde poți să nu vorbești corect în română și să fii profesor de română. Acolo e posibil orice. Vă dați seama că este titulară(după cum a declarat) și nu face acordul între predicat și subiect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like