Anisie: Pregătim o Ordonanță de Urgență cu toate măsurile dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online

9.761 de vizualizări
Foto: gov.ro

Ministerul Educației pregătește o Ordonanță de urgență prin care se vor stabili măsurile pe care trebuie să le ia autoritățile când începe școala „dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul dezbaterii online organizată de World Vision România în parteneriat cu Edupedu.ro, despre cele mai importante transformări din cursa celor 30 de ani de educație.

Raluca Pantazi: Cum vă asigurați că cei (profesorii) care au avut o reținere în această perioadă nu o vor avea și din 14 septembrie dacă procesul educațional va continua de acasă?

Monica Anisie: Prin realizarea unei legislații care să nu mai permită acest lucru.

Raluca Pantazi: În ce sens, la ce vă referiți, introduceți sancțiuni?

Monica Anisie: Vom pregăti o Ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online.

Raluca Pantazi: Ordonanța va cuprinde și sancțiuni sau posibilitatea de a nu acorda salariul acolo unde nu a fost făcută nicio oră?

Monica Anisie: Ordonanța va cuprinde toate măsurile necesare pentru ca elevul să nu fie în niciun fel prejudiciat și să aibă acces la educație.


4 comments
  1. Personalul didactic auxiliar ce face daca se incep cursurile online? La ei se gandeste cineva???Profesorii, sunt bine merci la adapost, fac nu fac ore online, salariul le intra in cont .Noi ce facem???Vrem sa muncim, avem rate, banci de platit…

    1. Bine mersi la adapost, fac nu fac ore iau salariul? Mihaela, tu esti??? N-ai in cap decat asta cu profesorii care nu fac nimic? Eu am muncit, tu. Si am vrut somaj tehnic, ca platesc de ma rup statului, dar nu a vrut sa-mi dea. M a obligat sa muncesc 12 ore cu ochii in telefon(ca atata am) si tu spui ca am luat bani degeaba?? Pe tine te a sunat angajatorul la ora 00:20 sa ti ceara ceva? Pe mine m-au contactat elevi la 23:00, la 00:00 sa le corectez tema pentru ca a doua zi nu mai are telefonul care ori e la mama la serviciu, ori la sora de la liceu din alta localitate. Numai venin aveti in voi.

  2. Rusine!!!!!!!! Va pregatiti de scoala online, aveti bannerul gata in birou! De ce mintiti???? Dati drumul la scoli!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like