ANUNȚ Se caută profesori creatori de soft educațional de istorie și geografie pentru Biblioteca Virtuală / Onorariu atractiv, programul este flexibil și se lucrează de la distanță. Ce conține portofoliul pentru selecție – termen 31 august (P)

6.548 de vizualizări
Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com
EduLib este platforma digitală cu Resurse Educaționale Deschise (Biblioteca Virtuală) și aparține Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (AARNIEC). Biblioteca virtuală este în construcție în prezent. Compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI) revine cu o nouă provocare adresată profesorilor creativi și interesați să se implice în dezvoltarea de software educațional, în cadrul celui mai mare proiect național de digitalizare a școlii românești: EduLib.

SIMAVI angajează profesori de gimnaziu de istorie (3 posturi) și geografie (3 posturi), familiarizați cu utilizarea resurselor digitale la clasă.

Locurile pentru Limba și Literatura Română, Fizică și Biologie au fost ocupate (anunțul a fost publicat aici).

Aceștia vor face parte din echipa de experți care elaborează scenarii de lecții digitale pentru biblioteca virtuală națională. Este important de precizat că profesorii selectați vor beneficia întâi de un curs online de pregătire în scrierea de scenarii de lecții digitale.

Principala cerință în selecția viitorilor colaboratori este ca profesorii să prezinte un portofoliu de minimum 5 lecții digitale pe care le-au folosit până în prezent la clasă. Portofoliul poate conține linkuri către platforma sau platformele în care au creat conținut didactic; poate consta și în fișiere partajate prin Google drive sau orice altă modalitate (creativă) puteți găsi pentru a transmite câteva fragmente din activitatea didactică digitală.

Angajarea se face prin contract de antrepriză, până la sfârșitul anului 2022 și beneficiază de un onorariu foarte atractiv. Programul este flexibil și se lucrează de la distanță.

Portofoliul și CV-ul se trimit pe adresa profesorcreativ@simavi.ro, până la 31.08.2022, inclusiv.

Este important de reținut că aplicațiile vor fi prelucrate pe măsură ce sunt trimise, de aceea este bine să trimiteți portofoliul și CV-ul din timp.

  • Discipline: istorie, geografie
  • Ciclu: gimnazial
  • Termen limită pentru depunerea aplicațiilor: 31.08.2022
  • Tip contract: antrepriză
  • Contact: profesorcreativ@simavi.ro

1 comment
  1. Ministerul nu vrea să creeze o platformă de învățat la toate disciplinele pentru clasele I-XII,ii suspectez că așa sunt in cardasie de corupție cu editurile care realizează auxiliare și sprijină meditațiile în particular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

(P) Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a, de la Editura Aramis, prezentat de prof. Mariana Norel: Este pentru generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare / Profesorii vor descoperi metode și tehnici variate de predare-învățare-evaluare, cum ar fi explozia stelară, metoda cubului, diagrama Venn, metoda cadranelor sau a pălăriilor gânditoare

“Este generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare, nu mai trebuie să demonstreze apartenența la gen și specie a unor texte de multe ori reluate și…
Vezi articolul

Școala online, exemplu de practică. Ciprian Ittu, profesor de matematică și TIC: Nu este un șoc că facem teme online, este ce făceam și înainte de epidemia de coronavirus / Plus: cum folosește cu elevii platforma Digitaliada

“Digital, putem suplini lipsa de timp”, spune Ciprian Ittu, profesor de matematică și informatică la gimnaziu. Predă folosind și tabletele și aplicații digitale de mai bine de 3 ani, iar…
Vezi articolul

Sunt profesor, vreau la școală! VIDEO Exemple de activități și fișe de lucru în perioada în care școala față în față este suspendată, iar copiii nu pot participa la activitățile online, prezentate de psihologul Anca Sâiu

Cum pot fi sprijiniți copiii în timpul verii să recupereze materia pierdută în semestrul al II-lea, sau ce se întâmplă atunci când copiii care sunt nevoiți să stea acasă, din…
Vezi articolul

Plățile în baza ordonanței pentru diferențele salariale vor fi acordate cadrelor didactice cu gradație de merit, ore de dirigenție, creșteri vizând învățământul special – liderul sindical Marius Nistor / Sunt estimați peste 400 de milioane de lei pentru toți cei cinci ani, din care doar 5% anul acesta

Proiectul de ordonanță de urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic pentru perioada 2017-2021, ajuns joi pe agenda ședinței de guvern, prevede că doar 5% din sumele…
Vezi articolul