Apel de 234 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea în universități – ghidul va fi pus în consultare miercuri, anunță ministrul Cîmpeanu: “De la aproape 3 milioane până la circa 8 milioane de euro” per instituție de învățământ superior

753 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației urmează să lanseze în consultare, miercuri, ghidul pentru un apel de 234 milioane de euro, fonduri din PNRR, pentru digitalizarea proceselor din universitățile românești, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu în cursul unui eveniment desfășurat miercuri dimineață. Potrivit acestuia, ar urma să beneficieze cel puțin 60 din cele 77 de instituții românești de învățământ superior, publice și private.

Ministrul a spus, la evenimentul de lansare a unui raport Brio.ro cu privire la “Nivelul Literației Digitale în România”, că universitățile vor beneficia de proiecte cu valori situate între aproximativ 3 și 8 milioane de euro.

Sorin Cîmpeanu, miercuri dimineață:

“Vom lansa în consultare ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universitățile românești, care are ca scop susținerea pregătirii universităților românești pentru a identifica mai bine, mai clar, acele competențe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noștri să răspundă aspirațiilor de dezvoltare personală și profesională, de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum.

Astăzi lansăm în consultare și fac apel mai ales la colegii din mediul universitar, dar și la toți ceilalți parteneri, pentru ca în termen de 10 zile să veniți cu cât mai multe și mai convingătoare idei de îmbunătățire a acestui ghid. La final vom avea cel puțin 60 de univ ersității care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare în valoare de la aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro. 60 de universirăți din 77 de universități românești eligibile, de stat și private.”

Photo 61063201 © VadymvdrobotDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amendamentul care ar fi blocat retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 a fost retras de deputatul care l-a introdus. Cătălin Manea: A fost interpretat eronat, nu am vizat nimic / Cum a trecut amendamentul de Comisia de Învățământ fără să fie dezbătut și votat

Amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari și care a fost scos la lumină de fostul președinte al Consiliului…
Vezi articolul