Apel SNSPA la un vot care să „apere valorile democratice și europene ale României” – Școala de studii politice ia instituțional poziție publică înaintea alegerilor prezidențiale din 18 mai / „Dragi tineri, viitorul nu se scrie de pe margine”

231 de vizualizări
SNSPA / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Un vot care să apere „valorile democratice și europene ale României” și care să spună „Nu extremismului și urii!” – acesta este obiectul unui apel lansat, miercuri, de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), la adresa comunității academice și publicului larg, înaintea turului II al alegerilor prezidențiale, din 18 mai.

„Pe 18 mai 2025, suntem chemați din nou să alegem în ce direcție vrem să mergem ca națiune. Este un moment decisiv, în care trebuie să ne facem auzite vocile și să spunem clar și răspicat: NU extremismului și urii!”, arată SNSPA în apelul său, înaintea alegerilor care îi pun față în față pe candidatul independent Nicușor Dan și pe candidatul AUR George Simion.

Potrivit instituției de învățământ superior, „facem un apel către întreaga comunitate academică, studenți, profesori, cercetători, și către toți cei care cred în valorile statului de drept și în forța democrației. România nu-și permite pași înapoi. Țara noastră are nevoie de lideri care să unească, nu să dezbine, care să acționeze cu viziune și responsabilitate, nu cu frică, intoleranță și populism agresiv”.

Apelul SNSPA, integral:

„Apel al SNSPA pentru alegerile prezidențiale din 18 mai 2025

Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în calitate de școală de guvernare, transmite un apel ferm către întreaga comunitate academică și către publicul larg: să ne exercităm dreptul la vot cu responsabilitate și conștiință civică, pentru a apăra valorile democratice și europene ale României.

Într-o societate liberă, democratică și euro-atlantică, votul nu este un simplu drept, prevăzut de Constituție, ci ṣi o responsabilitate esențială pentru consolidarea valorilor comune și pentru legitimarea procesului democratic. Pe 18 mai 2025, suntem chemați din nou să alegem în ce direcție vrem să mergem ca națiune. Este un moment decisiv, în care trebuie să ne facem auzite vocile și să spunem clar și răspicat: NU extremismului și urii!

Facem un apel către întreaga comunitate academică, studenți, profesori, cercetători, și către toți cei care cred în valorile statului de drept și în forța democrației. România nu-și permite pași înapoi. Țara noastră are nevoie de lideri care să unească, nu să dezbine, care să acționeze cu viziune și responsabilitate, nu cu frică, intoleranță și populism agresiv. De oameni politici care conduc prin respect, nu prin teroare emoțională. De voci care propun soluții, nu care exploatează neîncrederea și nemulțumirea. Avem nevoie de lideri care îi ascultă pe tineri, le înțeleg aspirațiile și investesc în potențialul lor.

Dragi tineri, viitorul nu se scrie de pe margine. Se scrie cu prezență, cu implicare, cu vot. Sunteți generația care a crescut în libertate — apărați-o cu înțelepciune și curaj!

Comunitatea SNSPA crede într-o Românie care își respectă cetățenii și este respectată în Europa și în lume. Într-o Românie fidelă parcursului său democratic, care investește în educație, în sănătate și în viitor. O țară în care dialogul înlocuiește agresivitatea, iar competența învinge manipularea.

Pe 18 mai 2025, nu ne permitem să stăm acasă ṣi să lăsăm viitorul pe mâna altora. Mergem la vot pentru o Românie demnă, unită și europeană.
Votăm pentru democrație.
Votăm cu încredere în viitor.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții elevilor implicați în cazuri grave de violență, care refuză consilierea școlară, pot fi obligați prin hotărâre judecătorească – proiect al Ministerului Educației

Dacă elevii și/sau părinții/reprezentanții legali refuză participarea la ședințele de consiliere școlară, intervenție psihologică și psihoterapeutică, DGASPC și ISJ/ISMB pot solicita instanțelor de judecată să dispună obligarea, prin hotărâre judecătorească,…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul

Niciun profesor din preuniversitar nu apare, până acum, în echipa de consilieri anunțată de ministrul Educației, Daniel David / Echipa – dominată de profesori de la Cluj, inclusiv directorul de cabinet – decanul de la FSEGA, Răzvan Mustață / 15 consilieri onorifici, printre care Sergiu Pașca, profesor la Stanford, sau fostul ministru Mircea Dumitru

Cinci consilieri ministru și nu mai puțin de 15 consilieri onorifici numără până în acest moment cabinetul noului ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, publicată de minister. Aceasta nu…
Vezi articolul

UPDATE Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie / Nu a fost anunțată o dată exactă când vor intra banii pe carduri

Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare…
Vezi articolul