Aproape 1.500 de tineri români vor putea obține un permis gratuit de călătorie cu trenul prin Europa, într-o nouă rundă a programului DiscoverEU 2024

1.685 de vizualizări
Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com
Tinerii români de 18 ani se pot înscrie pentru a obține unul dintre cele 1.475 de permise gratuite de călătorie alocate la nivel național prin programul DiscoverEU, pentru călătorii cu trenul în Europa, potrivit unui comunicat de presă. Sunt eligibili tinerii născuți între 1 ianuarie 2006 și 31 decembrie 2006.

Este vorba despre a doua rundă pe 2024 a programului DiscoverEU, rundă în care, pentru țările membre și cele asociate programului Erasmus+, Comisia Europeană pune la dispoziție un total de 35.500 de permise de călătorie.

Perioada de înscriere este 2 octombrie – 16 octombrie (ora 13.00, ora României). Tinerii care vor fi selectați dintre cei care se vor înscrie vor putea efectua călătorii în perioada 1 martie 2025-31 mai 2026.

Potrivit comunicatului:

  • Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret.
  • Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. 
  • Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile. 
  • Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, cei care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU. 
  • Tinerii care vor fi selectați vor putea beneficia de sesiuni de pregătire înainte de plecare din partea Agenției Naționale Erasmus+ (ANPCDEFP), iar în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări.
  • Includerea este una dintre prioritățile programului Erasmus+, astfel încât participanții cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pe parcursul călătoriei lor. 

Detalii despre această rundă a programului DiscoverEU – în anunțul Comisiei Europene.

Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Școlile trebuie să se asigure că toți elevii sunt promovați în aplicația informatică SIIIR, până pe 21 august, potrivit Ministerului Educației / Clasele fără elevi vor fi radiate pe 29 septembrie

Până pe 21 august, școlile trebuie să se asigure că sunt promovați toți elevii în aplicația informatică „Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România”, se arată într-o adresă a Ministerului…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – World Vision România

Educația digitală din perspectiva antreprenorilor digitali: Mihaela Nabăr – World Vision România, Angela Galeța – Fundația Vodafone România, Maria Metz – NTT DATA Romania, Ionuț Stanimir – BCR, Marilena Ionașcu – Microsoft Romania, Raluca Negulescu-Balaci – UiPath Foundation

Educația digitală din școala românească a fost susținută în ultimul an prin intervenții făcute punctual de tineri antreprenori, companii și ONG-uri. Care sunt măsurile urgente de implementat la nivel național,…
Vezi articolul

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul