Aproape 2,1 milioane de elevi din Anglia, eligibili pentru mese gratuite în şcoli

134 de vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
Circa 2,1 milioane de elevi din Anglia sunt acum eligibili pentru mese gratuite la şcoală, potrivit unei statistici recente. Copiii din şcolile de stat din Anglia pot primi mese gratuite dacă un părinte sau întreţinător primeşte beneficii sociale cum ar fi Universal Credit, reduceri de taxe, ajutor social, informează DPA şi PA Media, potrivit Agerpres.

Un număr suplimentar de 75.000 de copii au devenit eligibili pentru mese gratuite la şcoală pe parcursul unui an, potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei (DfE).

Aproape unul din patru (24.6%) elevi din Anglia erau eligibili pentru mese gratuite la şcoală în ianuarie anul acesta, în creştere faţă de 23.8% în ianuarie 2023, potrivit statisticii. Totalul se ridică la 2,09 milioane de copii, faţă de 2,02 milioane de copii în ianuarie 2023.

Există mari diferenţe în ceea ce priveşte eligibilitatea pentru mese şcolare gratuite între diferite regiuni din Anglia.

Cea mai mare rată se înregistrează în nord-estul Angliei, unde 31,2% dintre toţi elevii din şcolile de stat sunt eligibili, iar cel mai mic procent se înregistrează în sud-estul Angliei – 19,7%.

Datele publicate joi mai arată că numărul copiilor din şcolile speciale finanţate de stat din Anglia, pentru elevi cu nevoi educaţionale speciale, a crescut cu 5% într-un an, până aproape de 157.000.

De asemenea, 20,8% din elevii de la şcolile de stat din Anglia în ianuarie 2024 erau înregistraţi ca având prima limbă alta decât engleza, în creştere faţă de 20,2% în ianuarie 2023.

Un elev este înregistrat ca având engleza ca limbă suplimentară dacă acasă este expus unei limbi care se ştie sau se crede că este alta decât engleza.

”Nu este o măsurare a competenţelor la engleză sau un bun indicator pentru imigraţia recentă”, a spus ministerul.

Datele recente sugerează totodată că numărul elevilor din şcolile independente din Anglia a crescut în ultimul an cu mai puţin de 1% până la 593.000, conform sursei citate.

Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect…
Vezi articolul