Aproape 3.100 de clase, adică 2,2% din total, erau online vineri – secretarul de stat Sorin Ion

707 vizualizări
Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com
La nivelul zilei de vineri, un număr de 3.095 de formațiuni de studiu, reprezentând circa 2,2% din numărul total, își desfășurau activitatea în sistem online, a declarat marți secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion, în răspuns la întrebarea câte școli au trecut online din cauza infectărilor Covid.

Noile condiții pentru trecerea în online, decise săptămâna trecută, prevăd că într-un județ școlile se închid sau rămân deschise în funcție de rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de Covid-19. În plus, o grupă de preșcolari sau o clasă se închide pentru 10 zile dacă apar 3 cazuri de infectare cu Covid-19 într-un interval de șapte zile.

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că în acel moment în niciun județ nu erau ocupate mai mult de 75% din paturile destinate bolnavilor de Covid-19.

G4Media.ro scrie că marți, 18 ianuarie, România a înregistrat 3.377 de cazuri noi de COVID la copii și adolescenți, fiind un record absolut de la începutul pandemiei. Cel mai mare număr de cazuri înregistrat la persoane între 0 și 19 ani a fost de 2.388 de infectări, în valul Delta, în 5 octombrie anul trecut. 20% din cele 16.760 de noi infectări raportate marți sunt cazurile de la categoriile 0-9 și 10-19 ani.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
  1. Deci sunt peste 10.000 de elevi bolnavi (unde e doar 1 sau 2 elevi, nu e inclus aici). Nu e putin, din 3 milioane in total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Monica Anisie, înainte de ședința cu inspectorii școlari din București: Inspectoratul propune Comitetului suspendarea cursurilor pentru 14 zile. Astăzi, cursurile se desfășoară ca până acum

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în această dimineață, înainte de ședința pe care a convocat-o la Inspectoratul Școlar București după ce duminică a fost depășită rata de infectare de…
Vezi articolul

Președintele CEMU, forul responsabil cu apărarea eticii și integrității în universități, a fost timp de un an titular la două universități, “cu încălcarea Legii” – raport. Ciprian Ion Preda: Moral, nu există nicio problemă. Formal, am acționat cu bună-credință

Ciprian Ion Preda, președintele Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), for responsabil cu dezvoltarea culturii eticii și integrității în universități, a avut timp în anul universitar 2018/2019 calitatea de…
Vezi articolul