Aproape 62% dintre elevii din județul Dolj, participanți la simularea județeană de Evaluare Națională 2022, au luat peste media 5

4.180 de vizualizări
Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com
La simularea Evaluării Naționale, organizată de Inspectoratul Școlar județean Dolj între 24-25 februarie, 61,88% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut aceste examene au luat peste media 5, scrie Gazeta de Sud.

“În urma centralizării rezultatelor, procentul mediilor peste 5 este 61,88%. Este și o medie de 10 la nivelul județului Dolj”, spune Oana Zaharie, inspector școlar general adjunct.

Din cei 4.889 de elevi înscriși în clasa VIII-a, 770 nu au fost prezenți la simularea evaluării naționale organizată la nivelul județului Dolj.

Sunt 67 de școli din Dolj din cele 155 existente la care mai mult de jumătate dintre elevi au reușit să obțină medii de promovare. La nivelul județului Dolj sunt nouă școli la care procentul de promovabilitate la simularea județeană este de peste 90%.

“Rezultatele sunt orientative și au ca scop intensificarea pregătirii elevilor pentru evaluarea națională. Elevii vor susține în mai puțin de o lună și simularea națională cu subiecte de la Ministerul Educației”, a mai precizat Oana Zaharie, inspector școlar general adjunct.

Pentru Evaluarea Naţională simulările se vor desfăşura în perioada 4-6 aprilie 2022. Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie.

Mai multe Inspectorate județene au organizat deja simulări pentru Evaluarea Națională 2022 și BAC 2022, înainte de cele organizate de ministerul Educației: Olt, Iași, Braila, Constanța.

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Subiecte și bareme simulare Evaluare Națională 2022 și BAC 2022, organizate de Inspectoratul școlar Olt
Subiecte și bareme pentru simulări de Evaluarea Națională 2022 și BAC 2022, pentru probele de matematică și istorie, organizate de Inspectoratul Școlar Iași
Subiecte și bareme pentru simularea BAC 2022, la probele Matematică și Istorie, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Culturii, discuție cu omologul ucrainean despre posibilul furt al pisaniilor moldovenești ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al orașului Herson, de către ruși: Nu există informații certe, dar avem promisiunea unei verificări

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat că a discutat cu omologul ucrainean, Olexandr Tkachenko, despre ”posibilul furt al pisaniilor moldoveneşti ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al…
Vezi articolul