Asociația Școlilor Particulare îi cere noului prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu, să redeschidă școlile și grădinițele

3.971 de vizualizări
Programa școlară
Foto: © Volodymyr Horyn | Dreamstime.com
Asociația Școlilor Particulare îi cere noului prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu, să convoace urgent o ședința a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență “în care să se reconsidere decizia de a suspenda cursurile școlare în unitățile de învățământ de stat și particulare de pe raza Municipiului București”.

Școlile particulare susțin că incidența cazurilor de îmbolnăvire a elevilor pe durata frecventării cursurilor față în față este una foarte redusă, fapt care certifică respectarea și implementarea cu succes în unitățile de învățământ a regulilor și normelor igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic.

“Actul educațional se bazează, înainte de orice demers academic, pe relații interumane, interpersonale, atât între elevi și profesori, cât și între copii. Din acest motiv calitatea actului educațional scade direct proporțional cu vârsta elevilor în situația în care se trece în scenariul cursurilor online. Durata mare de timp petrecută de elevi în fața ecranului calculatorului / tabletei și lipsa activităților fizice favorizează apariția stresului, oboselii, a tulburărilor alimentare, a obezității, a atrofiilor musculare, conducând în final la scăderea imunității”, susține Asociația Școlilor Particulare, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Chiar și profesorii cel mai bine pregătiți pentru învățământul online acuză oboseală accentuată din cauza expunerii prelungitei la ecrane. Părinții sunt obligați să găsească soluții alternative pentru supravegherea copiilor de vârstă mică, ceea ce presupune costuri și foarte mult stres. Toate activitățile economice conexe înregistrează un impact negativ, inclusiv angajatorii părinților”, continuă aceștia.

Asociația citează un studiu publicat de World Health Organization în data de 21 octombrie 2020, care susține că închiderea unităților școlare afectează educația, sănătatea și dezvoltarea copiilor:

  • Este afectată capacitatea copilului de a învăța;
  • Rata de abandon școlar este în creștere;
  • Se constată efecte negative asupra procesului de imunizare și asupra sănătății mintale;
  • Crește riscul de: sarcină în adolescență, exploatare sexuală și implicarea copiilor în acte de violență.

“Nu există studii și argumente epidemiologice care să justifice instituirea măsurii de suspendare a activităților didactice față în față în unitățile de învățământ, mai ales că nu au fost adoptate măsuri care să acționeze în mod direct în zonele în care nu sunt respectate măsurile de distanțare și de igienă”, spun reprezentanții școlilor private.


3 comentarii
  1. ??!! Pe principiul…existam si noi și ne justifica prezența, luptăm pentru dumneavoastra… Oare veti convinge voi guvernul că deciziile lor sunt proaste? Decât să faceți declaratii formale care nu au sanse de succes mai bine încercați să reglementati și să mentineti portitele care au fost oferite. Toate bodegile funcționează drept crese, cluburi, centre de recreere iar cele reprezentate de voi, cu condiții evident mai bune, sunt inchise. Asta a reușit asociația școlilor particulare, să spună că analizele guvernului sunt proaste, în loc să poarte discuții corecte în punctele în care au 100% dreptate și să obțină ceva pentru cei pe care îi reprezintă.

  2. Care scoli?Acele scoli care nu au cabinet medical si folosesc biroul directorului in acest scop??
    O zi birou,o zi cabinet medical???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Președintele Federației Părinților: Dacă Ministerul dorește obligativitatea uniformei, nu mai vorbim despre învățământ gratuit sau susține financiar cumpărarea uniformelor. Atenție la acei directori care au firme de casă!

“Este din nou o discuție fără fond adusă în atenția opiniei publice, atâta timp cât avem reglementată prin regulamente și statutul elevului posibilitatea de a se purta o uniformă școlară…
Vezi articolul

Dacian Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la minister de urgență / Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, îi cere pentru a doua oară demisia ministrului Educației, Monica Anisie, pe care în 2016 a numit-o secretar de stat. Cioloș susține, într-o postare pe Facebook,…
Vezi articolul