UPDATE Peste 15 morți și 24 de răniți în urma unui atac armat la o universitate din Praga / Atacatorul, un student la facultatea unde a deschis focul, a fost găsit mort

610 vizualizări
Foto: © Zbynek Pospisil | Dreamstime.com
Bilanțul atacului armat de lângă o universitate din centrul orașului Praga a ajuns la peste 15 persoane decedate și 24 rănite. Atacatorul era student la Facultatea de Arte a Universității Caroline din Praga și a fost găsit mort, a precizat șeful poliției cehe.

Atacul s-a produs joi seara la Universitatea Carolină, Facultatea de Arte din centrul istoric al orașului Praga. Bilanțul victimelor indică 15 morți, inclusiv atacatorul, au anunțat serviciile de salvare. 24 de persoane sunt rănite, spune șeful poliției cehe.

Atacatorul era student la Facultatea de Arte a Universității Caroline din Praga, adaugă el.

„Corpul fără viață” al atacatorului a fost găsit la universitate, a precizat șeful poliției.

Imaginile verificate de la fața locului păreau să arate oameni ținându-se de peretele exterior al clădirii universității, la etajele superioare, scrie BBC. Studenții au declarat că s-au baricadat în clase, potrivit unor mesaje de pe platforma de socializare X.

“Am blocat ușa înainte ca atacatorul să încerce să intre”, scria un mesaj, potrivit BBC.

Poliția a transmis oamenilor din zonă să stea în case și să nu iasă.

Președintele poliției Vondrášek: „Poliția a primit informații la 12:20 că un tânăr de 24 de ani din satul Hostouň urma să plece la Praga, spunând că vrea să-și ia viața. La ora 12:45 am primit informații că în același sat a fost găsit un mort. Curând am aflat că era tatăl suspectului. Am aflat relativ repede că este student la FF și că ar trebui să țină o prelegere în strada Celetná la ora 14:00. La ora 14.59, primele informații despre atac au fost primite de primele patrule de la fața locului în câteva minute, răspunsul de urgență în 12 minute, iar la ora 15.20 am primit informații de la polițiștii implicați la fața locului că trupul neînsuflețit al atacatorului a fost găsit pe trotuarul din fața clădirii”.

Atacatorul a ținut un „jurnal” pe Telegram

Pe 9 decembrie, pe rețeaua de socializare Telegram a fost creat un canal sub numele David Kozák. Studentul cu acest nume este asociat cu atacul de la Facultatea de Arte, potrivit portalului ceh Seznamzpravy.cz.

„Acesta va fi jurnalul meu despre cum fac o școală”, a spus autorul în prima postare. A scris-o în rusă. El a spus că a fost foarte inspirat de Alina Afanaskinova, autoarea atacului în masă din școala din Bryansk, care a ucis două persoane și i-a rănit pe alții pe 7 decembrie. El a adăugat că și el a vrut să se sinucidă.

„Întotdeauna am vrut să ucid, am crezut că voi deveni un maniac în viitor”, a mai spus autorul contului. Într-o altă postare, a scris că el urăște întreaga lume și vrea să provoace cât mai multă durere.

Ultima postare este datată pe 19 decembrie, când autorul scrie despre un țiuit insuportabil în urechi.

Guvernul de la Praga va organiza o reuniune de urgență în această seară, a anunțat televiziunea cehă.

Foto: © Zbynek Pospisil | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Pentru prima dată elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale nu au fost nevoiți să mai dea Evaluarea Națională pentru a fi admiși la liceu / Cîmpeanu: Este vorba despre aproximativ 100 de elevi premiați internațional, la care se adaugă și cei cu premiul I național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că circa 100 de elevi olimpici internaționali nu au mai fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională în acest an, putând fi admiși la liceu…
Vezi articolul