Au fost reținuți 13 suspecţi care vindeau droguri în apropierea școlilor, în județul Argeș

3.614 vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au reţinut vineri 13 persoane, într-un dosar privind vânzarea de droguri în apropierea unor unităţi de învăţământ, scrie Agerpres. Aceștia le vindeau droguri elevilor, potrivit comunicatului de presă transmis de DIICOT. Reținerile vin după ce cu o zi înainte au fost percheziții la locuințele a 14 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și s-au găsit diferite substanţe cu efect psihoactiv și alte droguri.

Vineri au fost reţinute 13 persoane care făceau trafic de droguri în apropierea școlilor din județul Argeș.

Procurorii au sesizat tribunalul Argeş cu propunerea de arestare prezentivă a opt inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de ceilalţi cinci inculpaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Joi au avut loc percheziţii în municipiile Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş şi în oraşul Mioveni, la locuinţele a 14 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum şi de trafic de substanţe cu efect psihoactiv, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT. Descinderile au avut loc împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti.

“În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2022, inculpaţii au comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, consumatorilor de pe raza judeţului Argeş, inclusiv elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora. Drogurile au fost achiziţionate din afara ţării, iar ulterior comercializate şi în proximitatea unităţilor de învăţământ, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei per gram”, se arată în comunicatul DIICOT, potrivit Agerpres.

În urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale şi substanţe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanţă cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, sume de bani, ustensile folosite la porţionarea de droguri, mai multe telefoane mobile, arme albe şi cu aer comprimat, un autoturism şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Anterior efectuării percheziţiilor domiciliare, pe parcursul activităţilor de cercetare a fost indisponibilizat aproximativ un kilogram de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, precizează comunicatul DIICOT.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Caz particular“ la Universitatea din Craiova. Rectorul Cezar Spînu nu ar fi avut bază legală să candideze pentru un nou mandat în alegerile din 14 decembrie, pe care le-a câștigat, acuză unul dintre ceilalți candidați

Posibilitatea rectorului de până acum al Universității din Craiova (UCV), Cezar Spînu, de a candida pentru un nou mandat – pe care acesta l-a și câștigat în alegeri desfășurate săptămâna…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2024, etapa județeană, nivelurile 1-4 / Ilustrația „Citind printre rânduri” a artistului Costel Pătrășcan, subiect de analizat / Rezultatele inițiale de la mai multe centre de concurs

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață” 2024, organizată sâmbătă, 16 martie, au fost obținute pe surse de Edupedu.ro. Documentele, unice…
Vezi articolul