Au început înscrierile pentru “Hai la Olimpiadă!”, program de pregătire pentru elevii din școlile publice interesați să se pregătească la matematică, fizică sau informatică la nivel competitiv

7.175 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie, până pe 11 octombrie, în programul de pregătire “Hai la Olimpiadă!”, desfășurat de Fundația “Nouă ne pasă”, arată aceasta într-un comunicat de presă. Elevii selectați se vor putea pregăti gratuit într-unul din peste 50 de centre de pregătire deschise în 26 de orașe din țară, sub îndrumarea unor profesori cu experiență pentru pregătirea la nivel competitiv.

În cadrul acestui program, aflat la a 10-a ediție, înscrierile pot fi realizate online de părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo. Fiecare centru de pregătire pentru performanţă este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an şcolar, precizează comunicatul de presă al Fundației “Nouă ne pasă” (anterior Fundația eMag).

Elevii pot participa la activități în centrele din judeţele în care învaţă, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite de către cadrele didactice la nivelul fiecărui centru. Conţinutul de predare-învăţare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcţie de nevoile şi nivelul fiecărei grupe.

  • Localități unde sunt organizate centre de pregătire pentru performanță: Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huşi, Iaşi, Năsăud, Oradea, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui şi Vatra Dornei.

Potrivit organizatorilor, în anul școlar 2021-2022 au fost pregătiți 5.865 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 6.200 înscriși, cu participarea a 347 profesori.

Foto: © Traimak IvanDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. De ce nu se organizează și online cursurile de pregătire? Centrele sunt puține și multi copii nu au cu ce sa ajungă acolo!

  2. Culmea e ca dupa atata competitie in scoala tinerilor li se cere la angajare comunicare, colaborare, spirit de intrajutorare etc. N-am auzit sa se ceara competitie, concurenta, individualism, rezultate la olimpiada de nu stiu ce. Succesul in viata si la job nu este corelat in vreun fel cu succesul scolar sau la olimpiade.

    Parintii ar face mai bine copilului daca l-ar trimite la un curs de Art & Craft, Making & Sharing, la un curs de robotica sau la unul de inteligenta emotionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă către Ministra Educației, Ligia Deca, semnată de 42 de ONG-uri: Eliminarea diversității ar încălca Constituția României / Solicităm o disciplină despre diversitate, echitate și incluziune la liceu

O coaliție formată din 42 de ONG-uri, asociații studențești și de elevi îi cere Ministrei Educației, Ligia Deca, respectarea principiilor nediscriminării în educație, într-o scrisoare deschisă. Semnatarii atrag atenția cu…
Vezi articolul

Evaluarea digitalizată a lucrărilor la examenele naționale va fi făcută, de acum încolo, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației de la compania care a anul trecut a pus gratuit la dispoziție platforma folosită în pilotare / Secretarul de stat Sorin Ion: Sistemul poate fi utilizat în orice fel de examene, iar partea hardware – inclusiv în activități didactice

Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei…
Vezi articolul