Au lipsit peste 7400 de elevi la proba de Matematică – Evaluare Națională 2024, potrivit Ministerului Educației / Niciun elev nu a fost eliminat din examen

882 de vizualizări
Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com
De la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au lipsit 7454 de elevi, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației. Numărul este similar cu cel de anul trecut al elevilor care nu s-au prezentat la proba de matematică. Anul acesta niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Au fost prezenți 153.013 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor 160.467 de înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 7.454 de absolvenți. Nu s-au înregistrat eliminări din examen”, scrie în comunicatul de presă.

Numărul celor absenți la proba de matematică este similar cu cel de anul trecut. Atunci 7.411 absolvenți nu s-au prezentat din cei 161.654 de elevi înscriși.

De remarcat, anul trecut și anul acesta, au fost mai mulți elevi care au ales să nu dea proba de Matematică la Evaluarea Națională față de cei care nu s-au prezentat la proba de limba română.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

Vineri, 28 iunie, va avea loc ultima probă: Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

“Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale”, mai scrie în comunicatul Ministerului Educației.

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Ministerul Educației: 7.052 de elevi nu s-au prezentat la proba de limba română de la Evaluarea Națională 2023 / Unul din 8 elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul acestui an școlar nu a ajuns să dea proba de limba română
Baremul de corectare pentru proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024
Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2024. La geometrie, elevii au avut un triunghi isoscel, un cerc și o prismă dreaptă

1 comment
  1. De fapt elevii studiază numai două discipline. Asta se numește monopol.
    Unde sunt științele și artele ?
    Călărim pe cele două discipline ca orbii.
    Aici sunt banii dumneavostră de meditații cheltuite aiurea. Dar în viață, științele vă ajută mai mult, decât matematica sterilă și limba română care are o circulație restrînsă, balcanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like