AUR solicită ministrului Educației să includă Limba Română, Istoria și Engleza în lista olimpiadelor școlare / As vrea să cred că eliminarea Limbii române și a Istoriei din cadrul olimpiadelor școlare este doar o scăpare, spune George Simion

3.350 de vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
Includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (Olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022, este solicitată ministrului Educației de către Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit Agerpres. Amintim că Edupedu.ro a scris care sunt concursurile și olimpiadele școlare ce vor fi organizate în anul școlar curent, după ce au fost publicate listele de către Ministerul Educației.
  • Competițiile școlare au fost suspendate timp ce doi ani școlari la rând din cauza pandemiei de Covid-19.

“Aş vrea să cred că eliminarea Limbii române şi a Istoriei din cadrul olimpiadelor şcolare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, şi nu rezultatul unei acţiuni conştiente la nivelul Ministerului Educaţiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competiţiilor şcolare naţionale se datorează ori incompetenţei, ori unei intenţii malefice de eliminare pas cu pas a identităţii naţionale ca pilon de formare a viitorilor cetăţeni ai României. Indiferent de explicaţie, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greşit”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a subliniat următoarele: „Solicit ministrului Sorin Cîmpeanu şi tuturor funcţionarilor din Ministerul Educaţiei din România să-şi facă datoria faţă de poporul român. Misiunea acestui minister este să se asigure că sistemul de învăţământ din România formează viitori cetăţeni ai ţării, conştienţi de identitatea, cultura şi spiritualitatea noastră naţională”.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
LISTĂ Care sunt concursurile și olimpiadele școlare din anul școlar 2021-2022. Nu apar cea de engleză și cea de limba și literatura română. Se va organiza la limba maghiară / Noutate: competiții de robotică, de creație digitală
Olimpiadele și concursurile naționale, oficial reluate după o pauză de doi ani. Cîmpeanu: Le vom organiza și online dacă situația o va impune / VIDEO

2 comentarii
    1. Si ce ar trebui sa se faca? Sa cenzureze reactia AUR? Nu a oprit nimeni USR-ul sau alte partide sa vina cu o reactie la aceasta decizie a ministerului. A cui e vina ca AUR sunt singurii care s-au sesizat?
      Asta inseamna la tine promovare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like