“Cât de des trebuie bătuţi copiii? Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie și nu slăbiciune” – o carte de parenting tradusă de Irina Margareta Nistor îndeamnă la violenţă, semnalează Prinţesa urbană

2.134 de vizualizări
Cartea se numeşte “Putem crește copii buni într-o lume negativă?” şi este scrisă de Zig Ziglar. Autoarea bloggului Prinţesa urbană a sesizat pe pagina sa de Facebook problemele acestei cărţi şi faptul că formulările din text incită la violenţă sau sunt într-un limbaj violent. “Știți oare cât de mult rău faceți? Cum părinți care caută justificări pentru faptul că își pierd controlul și lovesc copii lipsiți de apărare vor folosi aceste pagini pentru a perpetua cercul violenței?”, se întreabă Ioana Macoveiciuc, alias Prinţesa urbană.

UPDATE: Citeşte aici reacţia Editurii care a anunţat că va retrage cartea din librării.

În mesajul publicat pe Facebook, Ioana Macoveiciuc a sesizat problemle cărţii scrie:

Vreau să înțeleg cum este posibil ca în 2019 să existe pe piața din România cărți care recomandă lovirea copiilor. Curtea Veche Publishing, vă rog să îmi explicați cum puteți edita și publica așa o porcărie de carte. Lovirea copiilor este nu doar inumană și lipsită de respect, ci și ILEGALĂ în această țară. Sunt sigură că și instigarea la violență împotriva copiilor este ilegală.

“Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie, și nu slăbiciune”. DA, FRATE, TREBUIE SĂ FII SUPER TARE SĂ BAȚI O FIINȚĂ DE ZECE ORI MAI MICĂ DECÂT TINE, LIPSITĂ DE APĂRARE. Nu, dacă lovești un copil o faci pentru că ești slab, lipsit de autocontrol, și ai nevoie de ajutor.

“Este extrem de important să le dați o bătaie când vă provoacă.” – SIMT EXACT ACELAȘI LUCRU LA ADRESA AUTORULUI ACESTEI CĂRȚI (PĂCAT CĂ E DECEDAT)

Când copilul trebuie musai bătut, e important și cum o faceți. Nu vă bateți niciodată copilul la mânie.” – BĂTAIA LA MÂNIE E SINGURA DE ÎNȚELES (NU DE SCUZAT), BĂTAIA LA RECE E CRIMĂ CU PREMEDITARE. Cum să-ți lovești copilul când ești calm? DE CE ai face așa ceva? În afară de cazul în care ești un sadic care trebuie închis la nebuni?”

Literele verzale sunt ale autoarei postării. 

Iată paginile publicate din cartea respectivă:

Edupedu.ro a solicitat editurii Curtea Veche o poziţie oficială în acest caz. În momentul în care îl vom primi, acesta va fi publicat.

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Mai sa fie.
    Printesa Urbana a descoperit apa calda.
    Asteptam aceleasi impresii negative din partea Printesei si in legatura cu cartile pt copiii din ciclul primar si gimnazial, in care se promoveaza identitatea de gen, familiile si orientarile sexuale lgbt.

  2. E absurda echivalarea bataii disciplinare, a pedepsirii copiluli de catre parinte, cu ‘violenta’. Dupa logica asta nimeni nu ar mai trebui pedepsit fiindca e ‘violenta’.

  3. Exact… Uite de asta țara o ajuns unde o ajuns, că toate generațiile de la 1900 încoa au fost trase de urechi și și-au mai luat o palmă. Acuma pe bune, aia crede căcartea e ghid MMA pentru copchii sau cum? O văzut bătaie scris și gata o echivalat o palmă/ tras de urechi cu un chokeslam prin masa de la bucătărie cu copilul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatul universitar decide dacă facultățile vor desfășura sau nu cursurile online. Guvernul a stabilit trei scenarii de lucru pentru universități

Desfășurarea activității didactice ce presupune prezența fizică a studenților se stabilește prin hotărâre a Senatului universitar în funcție de situația epidemiologică și de specificul fiecărei universități, în anul universitar 2020-2021,…
Vezi articolul

Scandalul admiterii schimbate – Andronescu: Nu am fost în situația de a publica în Monitorul Oficial / Ministerul Educației: Ordinele au fost transmise spre publicare în Monitor

Declarații contradictorii în scandalul examenelor vocaționale și de limbă amânate și apoi menținute a se desfășura pe 15-17 mai 2019. “Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul