“Cât de des trebuie bătuţi copiii? Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie și nu slăbiciune” – o carte de parenting tradusă de Irina Margareta Nistor îndeamnă la violenţă, semnalează Prinţesa urbană

2.357 de vizualizări
Cartea se numeşte “Putem crește copii buni într-o lume negativă?” şi este scrisă de Zig Ziglar. Autoarea bloggului Prinţesa urbană a sesizat pe pagina sa de Facebook problemele acestei cărţi şi faptul că formulările din text incită la violenţă sau sunt într-un limbaj violent. “Știți oare cât de mult rău faceți? Cum părinți care caută justificări pentru faptul că își pierd controlul și lovesc copii lipsiți de apărare vor folosi aceste pagini pentru a perpetua cercul violenței?”, se întreabă Ioana Macoveiciuc, alias Prinţesa urbană.

UPDATE: Citeşte aici reacţia Editurii care a anunţat că va retrage cartea din librării.

În mesajul publicat pe Facebook, Ioana Macoveiciuc a sesizat problemle cărţii scrie:

Vreau să înțeleg cum este posibil ca în 2019 să existe pe piața din România cărți care recomandă lovirea copiilor. Curtea Veche Publishing, vă rog să îmi explicați cum puteți edita și publica așa o porcărie de carte. Lovirea copiilor este nu doar inumană și lipsită de respect, ci și ILEGALĂ în această țară. Sunt sigură că și instigarea la violență împotriva copiilor este ilegală.

“Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie, și nu slăbiciune”. DA, FRATE, TREBUIE SĂ FII SUPER TARE SĂ BAȚI O FIINȚĂ DE ZECE ORI MAI MICĂ DECÂT TINE, LIPSITĂ DE APĂRARE. Nu, dacă lovești un copil o faci pentru că ești slab, lipsit de autocontrol, și ai nevoie de ajutor.

“Este extrem de important să le dați o bătaie când vă provoacă.” – SIMT EXACT ACELAȘI LUCRU LA ADRESA AUTORULUI ACESTEI CĂRȚI (PĂCAT CĂ E DECEDAT)

Când copilul trebuie musai bătut, e important și cum o faceți. Nu vă bateți niciodată copilul la mânie.” – BĂTAIA LA MÂNIE E SINGURA DE ÎNȚELES (NU DE SCUZAT), BĂTAIA LA RECE E CRIMĂ CU PREMEDITARE. Cum să-ți lovești copilul când ești calm? DE CE ai face așa ceva? În afară de cazul în care ești un sadic care trebuie închis la nebuni?”

Literele verzale sunt ale autoarei postării. 

Iată paginile publicate din cartea respectivă:

Edupedu.ro a solicitat editurii Curtea Veche o poziţie oficială în acest caz. În momentul în care îl vom primi, acesta va fi publicat.

 


3 comentarii
  1. Mai sa fie.
    Printesa Urbana a descoperit apa calda.
    Asteptam aceleasi impresii negative din partea Printesei si in legatura cu cartile pt copiii din ciclul primar si gimnazial, in care se promoveaza identitatea de gen, familiile si orientarile sexuale lgbt.

  2. E absurda echivalarea bataii disciplinare, a pedepsirii copiluli de catre parinte, cu ‘violenta’. Dupa logica asta nimeni nu ar mai trebui pedepsit fiindca e ‘violenta’.

  3. Exact… Uite de asta țara o ajuns unde o ajuns, că toate generațiile de la 1900 încoa au fost trase de urechi și și-au mai luat o palmă. Acuma pe bune, aia crede căcartea e ghid MMA pentru copchii sau cum? O văzut bătaie scris și gata o echivalat o palmă/ tras de urechi cu un chokeslam prin masa de la bucătărie cu copilul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

SURSE Grupul tehnico-științific condus de Arafat a recomandat suspendarea cursurilor în preuniversitar și universitar până la 31 martie. Propunerea trebuie aprobată de Comitetul pentru Situaţii Speciale

Grupul tehnico-științific condus de Raed Arafat a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de ministrul de Interne Marcel Vela suspendarea cursurilor în preuniversitar și universitar până la 31 martie,…
Vezi articolul