“Cât de des trebuie bătuți copiii?” Reacția Editurii Curtea Veche: Zig Ziglar, un republican care a scris volumul în anul 1985. Va fi reeditat cu o notă explicativă

Total
16
Shares
Editura Curtea Veche Publishing anunță, într-o reacție trimisă Edupedu.ro, că va reedita cartea “Putem crește copii buni într-o lume negativă?”, în a cărei traducere în limba română scrie de mai multe ori despre cum cei mici ar trebui să fie bătuți pentru a fi disciplinaţi. “Zig Ziglar, un republican care a scris volumul în anul 1985”, precizează editura, care adaugă că “depune eforturi pentru a publica o gamă largă de cărți pe subiecte de parenting, tocmai pentru a oferi o imagine exhaustivă a modului în care viziunile au evoluat și s-au schimbat de-a lungul anilor”.

Într-o reacție trimisă la solicitarea Edupedu.ro, Iren Arsene, directorul Curtea Veche Publishing, spune că “volumul ‘Putem creşte copii buni într-o lume negativă!’ de Zig Ziglar va fi reeditat cu o notă explicativă pe copertă și o prefață, pentru a elimina orice fel de neclaritate în jurul lui”.

Literatura omenirii, fie ea științifică, la fel ca istoria, nu poate fi anulată. Trebuie privită în context, pentru a înțelege schimbările lumii în care trăim”, precizează Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing.

Reacția integrală a Editurii Curtea Veche Publishing, pentru Edupedu.ro:

“Despre cartea ‘Putem crește copii buni într-o lume negativă’ de Zig Ziglar

În urma discuțiilor recente din mediul online apărute în jurul cărții „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” de Zig Ziglar, publicată de Curtea Veche Publishing în anul 2000 și republicat în anul 2013, în traducerea doamnei Irina Margareta Nistor, ne vedem nevoiți să facem câteva precizări.

Unul dintre capitolele cărții dezbate subiectul corecțiilor fizice aplicate de părinți copiilor. Editura Curtea Veche a anunțat că va retrage cartea de la vânzare, dovadă a bunelor noastre intenții și a faptului că nu susținem în niciun fel violența sau orice formă de abuz. De asemenea, în cazul în care există cititori care au simțit că nu au cumpărat cartea pe care și-au dorit-o, aceștia sunt invitați să trimită cartea pe adresa editurii, primind la schimb, absolut gratuit, orice alt volum din portofoliul de parenting, la alegere.

„Cu toate acestea, credem că această situație, ca orice subiect al societății actuale, trebuie privită în context și în cunoștință de cauză. Zig Ziglar, un republican baptist, a scris volumul în anul 1985, în Statele Unite ale Americii, o realitate diferită de cea a zilelor noastre. După cum mulți cititori știu, editura noastră depune eforturi pentru a publica o gamă largă de cărți pe subiecte de parenting, tocmai pentru a oferi o imagine exhaustivă a modului în care viziunile au evoluat și s-au schimbat de-a lungul anilor.

Volumul „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” de Zig Ziglar va fi reeditat cu o notă explicativă pe copertă și o prefață, pentru a elimina orice fel de neclaritate în jurul lui.

Curtea Veche Publishing este cu totul împotriva disciplinării corporale și a oricărei forme de abuz. Tehnicile moderne de parenting oferă numeroase metode prin care părinții își pot educa copiii, inclusiv pentru a le crea conceptul de disciplină. În același timp, sub umbrela cărților de la Curtea Veche publicăm constant instrumente care le pot fi utile părinților, editura fiind printre primii promotori ai cărților de autoeducație. Colecțiile noastre sunt actualizate cu titluri noi, cărți de psihologie recunoscute de specialiști din țară și toată lumea, iar editura contribuie activ la răspândirea informațiilor de parenting. Mulțumim difuzorilor de carte, traducătorilor și cititorilor care au încredere în titlurile pe care le propunem de mai bine de douăzeci de ani.

Literatura omenirii, fie ea științifică, la fel ca istoria, nu poate fi anulată. Trebuie privită în context, pentru a înțelege schimbările lumii în care trăim.”
(Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing)”

Informații de background

Autoarea bloggului Prinţesa urbană a sesizat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu o zi, că formulările din carte incită la violență sau sunt într-un limbaj violent. “Știți oare cât de mult rău faceți? Cum părinți care caută justificări pentru faptul că își pierd controlul și lovesc copii lipsiți de apărare vor folosi aceste pagini pentru a perpetua cercul violenței?”, se întreabă Ioana Macoveiciuc, alias Prinţesa urbană.

Citește și:

 

 

 

Total
16
Shares
3 comentarii
  1. O editura total anapoda, care-si da singura cu stangu-n dreptu’. Va zica, retrage cartea de la vanzare in 2013, ca acu, in 2019, s-o reediteze, cu o nota explicativa pe coperta si-o prefata, in care probabil intentioneaza sa ne explice ca in 1985 era ok sa-ti caftesti copilul, asta ca sa intelegem contextul. In plus, de ce ar trebui sa ne intereseaze pe noi felul in care isi educa republicanii baptisti copiii? Sa scrieti o carte despre cel mai bun ministru roman al educatiei – Spiru Haret, nu v-apucati, dar sa ne intoxicati cu tot felul de tampenii, asta da!

  2. Eu cred ca e posibil sa te duci doar tu dracu’, pentru ca esti prost de dai in gropi. Mai precis, esti si foarte prost, iar in romania sunt si foarte multe gropi, deci la ambele capitole stai rau – chiar imi fac griji pt tine.

  3. O victorie pentru SJW și keyboard warriors care o făcut din țânțar armăsar, iar alții tre’ să cheltuiască bani pe alte cărți cu avertisment în față și explicații să nu fie afectați emoțional ”snowflakes” care înțeleg și ei ce pot…ne ducem dracu’..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Asociația Elevilor din Constanța anunță că dă în judecată Ministerul Educației pentru ordinul care interzice elevilor cu media la admitere sub 5 să intre la liceu

Asociația Elevilor din Constanța anunță că va da Ministerul Educației în judecată, pentru anularea în parte a Ordinului ministrului educației privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat…
Vezi articolul

Cheltuielile cu salariile din Educație cresc cu 5 miliarde de lei față de execuția bugetară de anul trecut. Se vor da și banii din hotărâri judecătorești, suține Ministerul

Bugetul alocat Educației în 2019 are o creștere de 9,8 miliarde de lei față de execuția bugetara din 2018, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe. Este vorba despre…
Vezi articolul

Mi se pare criminal că nu abordăm direct reducerea analfabetismului funcțional, care duce la abandon școlar. Copilul care se simte prost va face tot ce poate să nu se ducă la școală – Liliana Romaniuc, Asociația Română de Literație

Copiilor nu le place școala. Este o caracteristică a acestui timp și, “dacă am dori să le placă școala, ar trebui să facem niște transformări în modul în care le…
Vezi articolul