Belgia: În jur de 30 de școli au rămas închise luni în regiunea francofonă, în urma unor alerte cu bomba

442 de vizualizări
Photo 87422947 © Tonyv3112 | Dreamstime.com
În jur de 30 de şcoli au rămas închise luni în Belgia francofonă, după ce au fost ţintele unor alerte cu bombă în care se vorbea şi despre o cerere de răscumpărare, a anunţat serviciul public al învăţământului francofon WBE, transmite AFP preluată de Agerpres.

Aproximativ 10.000 de elevi sunt afectaţi de închiderea şcolilor, colegiilor şi liceelor la Bruxelles şi în provincia Barbantul valon, la sud de capitală, a indicat reţeaua Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE), notează agenția de presă.

„Ieri seară am fost informaţi de mai mulţi dintre şefii noştri de instituţii că au primit un e-mail de ameninţare”, în care se vorbea despre posibila folosire de „explozivi dacă nu vom plăti o răscumpărare”, a explicat la postul RTBF Julien Nicaise, administrator general al WBE.

Serviciul a justificat decizia de închidere a şcolilor prin „respectarea strictă a principiului de precauţie”.

Majoritatea părinţilor au fost preveniţi de instituţiile şcolare că va trebui să-i ţină pe copii acasă luni.

„WBE este în contact cu autorităţile competente, situaţia face obiectul unei evaluări constante. Mai multe şcoli au fost deja verificate sau sunt în curs de verificare. Situaţia va fi reevaluată în cursul zilei”, a indicat WBE.

La începutul lui noiembrie, la revenirea din vacanţă, două şcoli au fost evacuate la Charleroi şi Dinant, în Valonia, în urma unor alerte cu bombă primite pe e-mail. Nu a fost descoperit niciun dispozitiv exploziv, relatează Agerpres.

Reţeaua WBE a deplâns luni „înmulţirea acestui tip de alerte în ultimele săptămâni şi dificultăţile pe care le provoacă”.

În Franţa, aproape 800 de alerte false cu bombă au fost consemnate în instituţii şcolare de la începutul anului şcolar şi până la mijlocul lui noiembrie, potrivit secretarului de stat pentru tineret.

Alertele s-au înmulţit, în şcoli, aeroporturi, obiective turistice, după atacul în care a fost ucis un profesor la Arras (nord) pe 13 octombrie.

Foto: © Tonyv3112 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbatere publică pe Legile Educației, cerută „urgent” printr-o petiție Declic: „Riscăm ca la votul în Parlament să ajungă niște legi proaste, care să servească intereselor politicienilor, și nu ale cetățenilor”

Dezbaterea publică pe Legile Educației este cerută „urgent” printr-o petiție Declic: „Este inacceptabil ca ministra Educației să ascundă de cetățeni legi cu impact major asupra tuturor copiilor, profesorilor și părinților”.…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Nicio sancțiune pentru profesorul Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, acuzat de către unii studenți de “comportament abuziv”. Comisia de Etică îi cere o “reevaluare și corectare” a comunicării cu studenții

Analiza situației profesorului Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București, acuzat de către un grup de studenți de “comportament abuziv”, a avut…
Vezi articolul