Biblioteca Națională a României s-a redeschis luni, 4 septembrie, după lucrările de dezinsecție și igienizare / Biblioteca a fost închisă de la jumătatea lunii iulie, din cauza ploșnițelor

489 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Sediul central al Bibliotecii Naționale a României (BNR) s-a redeschis luni, 4 septembrie, după lucrările de igienizare și dezinsecție, au confirmat reprezentanți ai instituției pentru Edupedu.ro. Biblioteca s-a închis pentru public pe 17 iulie, cu două săptămâni mai devreme decât era planificat, din cauza ploșnițelor.

Spațiile pentru cititori au fost reamenajate și s-a pregătit o nouă expoziție de fotografie, a anunțat BNR pe Facebook pe 3 septembrie.

În urmă cu două luni, reprezentanții bibliotecii scriau pe rețeaua socială că „recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe), drept care cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie a.c.”.

Primul eveniment va fi pe 11 septembrie

Primul eveniment de la redeschiderea BNR va fi pe 11 septembrie, la ora 18.00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale. „Muzeul Național „George Enescu” și Biblioteca Națională a României vă invită la un eveniment special, organizat sub egida Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Va fi prezentată expoziția foto-documentară ”Muzicologul prolific și fascinația enesciană” ce ilustrează strădania de o viață a maestrului Viorel Cosma, concretizată în volume de referință despre George Enescu, precum și colaborarea sa cu specialiștii Muzeului Național ”George Enescu” în realizarea proiectelor editoriale și expoziționale despre marele muzician român”, a anunțat Biblioteca într-o postare recentă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Mesajul unei profesoare de la miting pentru Iohannis: Nu a fost niciodată profesor, nu a înțeles niciodată ce înseamnă să fii profesor – un standard pentru viitorul României și pentru copiii noștri

O profesoară care participă, marți, la mitingul din Piața Victoriei, a declarat pentru G4Media.ro că îi transmite președintelui Klaus Iohannis că „este doar un om într-o funcție publică”, care „nu…
Vezi articolul