BREAKING “Angajații din educație intră în grevă generală!” – Cele trei mari sindicate din învățământ anunță, în mod extraordinar, conferință de presă comună despre declanșarea grevei și implicațiile ei

25.414 vizualizări
Protestul din 10 mai 2023 / Foto: Sindicate din educație
“Angajații din educație intră în grevă generală!” este titlul unui comunicat al celor trei mari sindicate din învățământ, prin care acestea anunță, luni, o conferință de presă comună. În cadrul acesteia urmează să fie anunțate “rezultatele referendumului privind declanșarea grevei generale în învățământ, precum și implicațiile acesteia pentru procesul educațional”.

Conferința va avea loc marți, începând cu ora 11:00, iar invitația este transmisă de reprezentanții celor trei sindicate: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

Anunțul vine după ce, în urma protestului amplu al angajaților din educație desfășurat în data de 10 mai, cea mai mare astfel de demonstrație din ultimul deceniu, liderul FSLI Simion Hăncescu declara pentru Edupedu.ro că “peste 14.000 de persoane au fost în stradă, conform cifrelor date de jandarmerie. Mesajul care a izvorât astăzi este grevă generală. Lumea susține forma aceasta extremă de protest”.

Amintim că profesorii și angajații în învățământ au primit, pe 18 aprilie 2023, de la sindicatele la care sunt afiliați, un document de centralizare a acordurilor pentru declanșarea grevei generale în data de 22 mai 2023. În documentul obținut de Edupedu.ro, sindicatele enumeră motivele pentru care solicită semnăturile profesorilor. 

Revendicările sindicatelor din educație:

  • „Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
  • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;
  • Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;
  • Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ;
  • Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);
  • Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii;
  • Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației“.
Citește și:
BREAKING Simion Hăncescu, liderul FSLI, după cel mai mare protest al profesorilor din ultimii 10 ani: Mesajul care a izvorât astăzi este greva generală. Lumea susține forma această extremă de protest
Referendum printre profesori și angajații din învățământ, pentru grevă generală pe 22 mai, declanșat de toate cele trei federații sindicale – document

106 comments
  1. Eu promit sa va sustin sa va dea ce suma vreti, oricat ar fi ea, daca si voi promiteti sa va dati silinta la ore, sa va faceti treaba, astfel incat, din banii nostri, sa nu mai fim nevoiti sa va dam voua pe meditatii. Si nu, nu copiii sunt de vina ca nu invata si au nevoie de meditatii. Da, se intampla sa fie unii mai inceti, insa dintr-o clasa de 35 de elevi, 34 sa faca meditatii, iar unul singur sa nu faca pentru ca nu isi permite, nu mi se pare ca ar fi vina lor.

    1. Îți dai seama, domnule student, ce monstru e domnule profesorul care nu poate lucra simultan cu 35 de elevi? Ar trebui sa lucreze cu câte 35 simultan în timp ce le preda la tabla, se asigura ca e ordine in clasa si ca lumea e atenta si sa facă numai acrobații si minuni pe un salariu din care nu poate sa se întrețină sau sa i se impute mereu meditațiile! Dar doctorul de la privat, de ce are voie să presteze si la stat si invers? Contabilul de ce are voie sa faca pentru diferite firme contabilitatea după ce i se încheie programul de lucru? Si exemplele pot continua. Toți romanii s-au adaptat la a lucra in plus după program ca sa aibă un salariu decent; doar frustrații societății care cauta mereu vinovați pentru eșecurile lor lovesc in cei pe care-i considera vinovați: părinți, bunici, profesori. Visează, viseaza la un învățământ de calitate cu clase supradimensionate, cu scoli cu buda in fundul curtii, cu clădiri in paragina, cu dascăli cu salarii mici, cu mămicuțe si tăicuți isterici si rămâi la visul ăsta al tău, că eu unul m-am saturat de nesimtirea asta colosala a societății care e asmuțită împotriva profesorilor! Asta a facut Internetul: toate nulitățile stiu ele mai bine de toate, de la medicina la învățământ. Prostul satului, mucosul de 10 ani sau corijentul sunt experți universali! Din 22 mai, greva! Pentru toată umilința pe care o îndur fiindcă am avut ghinionul de a iubi profesia mea!

      1. Nu meditațiile sunt o problemă cât lipsa fiscalizării lor. Dacă fiecare profesor dă factură/chitanță după caz pentru fiecare leu pe care îl face la meditații, sănătate și toate cele bune.

        1. Hai să fac pentru ultima dată o sinteză că poate înțelegi și cu asta chiar nu voi mai răspunde pentru că sunteți un anonim rău-intenționat pe mâna căruia sper să nu ajung vreodată la UPU: nimeni nu a cerut să aibă salarii cât ale medicilor. Eu îți spun sincer că pentru un profesor cu vechime de 25 de ani și gradul 1 ar fi super și ăsta ar fi un salariu mulțumitor să aibă 6500-7000 de lei în mână. Să știi că ai gradul 1 și 20 de ani de vechime și un salariu de 3900, e o conștientizare tristă a modului în care societatea ne evaluează! Deci să fim înțeleși, dacă pe dumneavoastră v-au dezumanizat profesorii care naiba știe ce v-au făcut, că ați spus mai devreme că ați fost violat și bătut când ați fost petit, asta nu înseamnă că trebuie să fiți așa de ticăloșit să susțineți că niciun profesor nu trebuie să câștige un salariu decent că așa vor Adi și Gogu, frustrații ieșiți din cutia cu abuzați. Nu ajunge nici măcar la o treime din cât iau alte categorii cu studii superioare și care, ok, înțeleg, depun o muncă mai solicitantă. Nimeni nu a venit să ceară salarii exorbitante, ba mai mult, ne enervează că alte categorii sociale, cam toate, nu sunt judecate când cer măriri salariale. Sper că ați înțeles că un profesor nu lucrează doar 18 ore atât cât predă, spre că înțelegeți că nu toți suntem proști numai fiindcă știți dumneavoastră doi profesori proști, sper că înțelegeți că nu putem batjocori o categorie de salariați numai fiindcă avem noi niște idei fără să fi predat vreodată! Dar chiar vă rog, așa cum nimeni nu s-a amestecat peste dumneavoastră și toată lumea a sărit să vă atace fiindcă ați insultat toate cadrele didactice, să vă gândiți să aveți măcar înțelepciunea să vă axați pe ce faceți acum. Sper să nu aveți ideea tâmpită ca la grevă să veniți în mijlocul nostru și să scandați textele pe care le-ați aruncat pe pagina asta, numai fiindcă se găsește un Adi tembelizat care să vă aplaude în picioare, la scena deschisă și să vă aprobe 1000%. Doar asta ar mai lipsi, după ce că fix pe edupedu v-ați găsit să vă manifestați… Toate cele bune și să treceți cu bine peste traumele din trecut!

          1. Păi da, este și normal ca personalul din învățământ să se solidarizeze. Așa este când vă înjură o societate întreagă pentru dezastrul pe care îl faceți în educație, măcar voi între voi să vă țineți de mână.

            Spor la grevă și la proteste, să auzim de bine.

  2. Să vedem cum vi se pare să piardă copiii voștri anul fiindcă intrăm în grevă generală și nu vor mai susține examenele! Chiar dacă vor avea majoritatea mediilor încheiate până începe greva, nu vom merge la asistat și la corectat.
    Își vor da bacul sau vor intra la liceu/facultate la anul!

  3. Scuzati, dar se pare că trebuie să mă dezbrac de caracter fiindcă deja nu îmi dau seama cum unii gândesc irațional, deși suntem oameni moderni, nu primate!
    Așadar,
    toți nesimțiții și proștii care comentează aiurea, trebuie să înțeleagă că nu cerem măriri de salariu, ci doar dreptul cuvenit și neprimit de doi ani!
    Medicii au ajuns cu salariul la maximul din grilă, așa că să stea în banca lor, nu văd de ce se agită pe aici?
    De asta unii greșiți diagnosticul la boli, fiindcă nu sunteți atenți despre ce este vorba!
    Deci, noi cerem doar ce nu ni s-a dat!
    Dacă nici acum nu înțelegeți dragi medici, asistente sau părinți care comentați aici…atunci, este clar!

  4. Dar pentru decontarea chiriei, a navetei ??? Sie guvernul a sunt profesori care se împrumută sa vina la școală ???? Si se trezesc la ora 4.00 dim., parcurg km prin păduri, etc ..???

  5. In conditiile in care un patron de lant de magazine face lunar in jur de 1500-2000 de euro, sa ceri banii astia ca profesor cu program de 6 ore si 5 luni de vacanta (din care 2 lunii UNII se mai duc la scoala) e penibil

    1. Să luăm sălămiorul de la lanțul de magazine și să îl invităm să ocupe un loc de invidiat și bine plătit, la catedră… Dacă îl “duce capul” să se ocupe și de copii, nu numai de sălămior. S-ar putea să fugă repede înapoi la sălămior.

      1. Stiu profesori care, cu chiu cu vai, cu multiple materii, ajung la un brut de 10000 de lei, adica sub 5000 de lei in mana. Avem cea mai mare taxare pe munca, dar urlam ca vrem salarii mai mari, in loc de taxe mai mici

    2. Nu stiu cat castiga un patron de magazine dar despre profesori nu sti nimic, cauta si vezi cat este concediul. Daca crezi ca ai program de 6 ore, de ce nu dai titulizarea? De unde ai scos salariu de 2000 euro, confuzi brutul cu netul?

      1. Cerea unu pe la proeste 1500/2000 pentru profesori. nu mai stiu exact videoclipul, dar cred ca l-ai vazut

    3. Cei din sanatate si educatie pana acum 5 ani erau cei mai prost platiti, ni s-a promis ca educatia va fi si ea prioritate nationala. Daca mai suntem pacaliti putem sa plecam fara sa ne uitam inapoi, sunt job-uri mai usoare si mai bine platite.

    4. Vorba lui Moromete ( sigur nu știi cine e , la ce gândire de corigent ai !) : Vezi că ești prost, bă ! …Cocalarul ala de patron analfabet, așa ca tine, lucrează și sta cu curu în sus ( folosesc vocabularul asta , ca să pricepi și tu!), profesorul vine acasă și face studiu , corectează lucrări și teze , citește și scrie ( nu le ai cu astea, nu ? …), deci munca lui este din zori și până noaptea , ca să poată a doua zi , sa pregătească tâmpiți care nu gândesc. Dacă ai o oglindă chiar poți vedea unul ! P.S. Dacă nu te pricepi , nu te băga , băiatule!

      1. Dascale, daca pe mainile unuia ca tine, cu limbajul asta suburban ne dam noi copiii sa ni-i “educi”, mai bine “cocalar analfabet”.
        Faceti studiu dupa ore? Pai se schimba materia asa ca in medicina si tehnologie continuu?Studiul nu l-ai facut in facultate? Si tezele s-au scos, baiatule, nu mai corectezi decat niste amarate de teste.
        “Tampiti care nu gandesc”? Mars, hal de limbaj pentru unul care sta la catedra!
        Citim si scriem si altii din alte domenii, dar nu cerem bani in plus pentru asta.

        1. Să-ți fie rusine, Adriane! Asta e meseria ta, de părinte! La asta excelezi, la a defeca în sub catedra profesorilor pe care tu, grozavul de serviciu, stai să-i evaluezi! Ia hai fa modulele psihopedagogice si treci la catedră și fă-te profesor metodist, dacă ești așa de înamorat, așa de obsedat sa corectezi și să inspectezi! Fii tu Adrian Părintele Minune unul dintre inspectori și mai scutește-ne, ca si din cauza voastră vom intra in greva! Ne-am saturat de voi, părinții care le stiu pe toate, care stau sa vâneze greșeli, care le bat altora obrazul ca folosesc cuvinte dure dar ei îi spun ,,marș” ca unei javre unui profesor! Hai la catedră, Adrian cel Grozav, cel Omniscient! Ne-am saturat de tăticuți care dau din colț in colț dacă ii intrebi cu ce se ocupa dar sunt tari în gură! Moraliști de doi lei! HadriAnus, din cauza unora ca tine s-a ajuns aici!

          1. :-)))) esti un exemplu clar de profesor din scoala de stat romaneasca!
            Esti la curent cu manelarii, te crezi un zeu caruia nu putem sa ii adresam cuvinte gen “mars” fiindca e profesor, esti vadit deranjat de libertatea de exprimare si actiune a parintilor, care nu mai rabda toate jegurile care le jignesc copiii, ii abuzeaza si se comporta ca niste Dzei in clasele si pe holurile scolilor.Inclusiv cu colegii vostri mai tineri, fosilelor, daca sunt mai deschisi la minte si au un nou vibe, ii “puneti la colt” si ii terfeliti cum va place voua ca sa ii aduceti pe calea cea dreapta, sa nu faca nota discordanta si sa sesizeze parintii ca se poate si altfel…
            Meseria mea,in care excelez nu este cea de parinte, aceea este menirea mea, iar javrelor ca tine nu le spun decat MARS la locul tau si pregateste titularizarea, ca iar te ia pe nepregatite!
            P.S: m-am rusinat tot, domnule profesor,sunt fleasca, va rog sa ma iertati si sa nu ma bateti azi!

          2. Bai baiatule, deconecteaza-te mă ca faci poc! Esti deraiat rau, Adiță!

        2. Nesimțitule, cum îți permiți să faci tu în toată forma dascăli? Să îi faci tu ,,manelari”( se zice maneliști, Goe!) pe profesori când faci dovada contribuției tale adusă în domeniul culturii! Așa, că ești Adi de la Kaufland și ești grozav din cale-afară, nu impresionezi pe nimeni, eventual contrariezi cu lipsa crasă de respect față de cei cărora le datorezi inclusiv faptul că știi să scrii mizeriile pe care le deversezi în comentarii. Dacă erai de capul tău, fără profesori, acum nu știai nici măcar să așterni o amărâtă de semnătură pe hârtie! Da, noi ,,fosilele”, cum l-ai făcut pe domnul de dinainte, noi ăștia care ți-am fost inclusiv ție profesori am eșuat în a te educa: la biologie, dacă nu te scobeai în nas în căutarea creierului, ai fi învățat că nu e nicio menire în a fi părinte, că și un câine dacă fată pui e părinte, și o pisică! Menirea ta e să-ți aduci contribuția în societate, să excelezi în profesia ta, nu să îți dai tu cu părerea despre domenii cu care nu ai nicio tangență! Așa, Adi e mare expert în tot, numai în profesia lui nu! Scrie omule tratate, nu te risipi cu noi! Fă doctorate dacă te simți expert în diverse discipline( din ultima bancă nu te vede conducătorul de doctorat dacă te uiți puțin la ce a scris colegul și plagiezi puțintel, cum cred că ești pornit să faci).
          Cu asta, nu te obosi să răspunzi, nu are rost să-și irosească un profesor timpul cu un om atât de copleșit de propria sa goliciune, atât de autosuficient încât nimeni nu îl mai poate informa și nu mai poate învăța nimic nou, fiindcă dă pe dinafară de câte știe! Specimenele de părinți ca tine se numără printre groparii învățământului românesc!

          1. Ce-mi place cum si-a dat arama pe fata majoritatea astora de scrieti aici. Vreti bani, agaricilor? :-))) Miscati-va dreq la munca, nu 18 ore pe saptamana si balarii ca faceti teste si va pregatiti de titularizari cand voi faceti meditatii si castigati cate 10,.000 ron lejer pe luna.
            Limbajul folosit in comentarii,blesteme,injurii, agresivitatea cu care raspundeti celor care nu sunt de acord cu opiniile voastre comuniste va califica ca fiind niste frustrati obositi care nu stiti decat “cu bata” sa argumentati.
            Nu va plac parintii ca mine si ca altii care va tin piept, ca suntem din ce in ce mai multi care ne-am dat seama ca mancati inutil banii nostri din taxe, la scoala nu se invata nimic, nu sunteti in stare sa tineti clasele in frau, sa faceti disciplina, nu faceti mai nimic din varii scuze pe care le tot invocati ” ca sunt multi elevi in clasa, ca e programa incarcata, ca parintii…”. De fapt ca lenea e mare de tot si v-ati invatat la pomana si cersit.Jet la produs si apoi bani!
            Cat despre felul in care scrieti si va exprimati unii este de domeniul fantasticului, niste boi incaltati, obositi si frustrati, care isi aroga niste titulaturi si vor sa ii scarpinam la crestet ca sunt profesori.
            Hai ca m-am distrat astazi cu voi, fosile obosite, btw ” dascali” in contextul de mai sus se scrie cu 2 de i si nu cu un singur i, simtitule.

          2. Cat despre manelar, joac-o p-asta simtitule ‘telectual:

            “O definiție pentru manelar
            Dicționare de argou
            Explică doar sensurile argotice ale cuvintelor.

            manelar, manelari s. m. golănaș, șmecheraș, derbedeu. ”

            Vai de capusorul tau, no, ase iti place?

            Si daca tot ma intrebi cine sunt eu, sunt tata lui Dobre, are you just fucking satisfied with my humble answer? :-))))

          3. Nenicule, uite, am învățat ceva nou! Recunosc, nu m-a interesat că există măcar cuvântul ăsta, ,,manelar”, sună și aiurea, în fine… dar spre deosebire de dumneata, eu recunosc că am mereu ceva de învățat. Dumneata rămâi un încrezut autosuficient care se crede Ministrul Educației pentru că e părinte. Nu v-a cerut nimeni să vă dați cămașa de pe voi pentru profesori, să vă jertfiți și nu a cerut nimeni nici salarii cât ale doctorilor, nici măcar poate cât ale voastre( nu știu ce meserie ai Adi că de câteva comentarii încoace numai atât că nu spui cu ce te ocupi). Se cer salarii decente! Adică, dacă eu sunt un profesor cu 25 de ani de vechime și gradul I, să am 7000 de lei în mână. Nu e un salariu colosal, nu e imposibil. Dar vă place să vă ofticați și să faceți pe rotunzii. Adi, întoarcete la mahalaua ta din București unde ai învățat cuvântul ăla și stai dragă și suge-ți șosetele în timp ce numeri de la stânga la dreapta și invers profesorii care te satisfac.

          4. “Nu m-a interesat ca măcar exista cuvântul asta…” ce exprimare e asta ba profesore? Chiar daca esti din Ardeal, pune dreq topica propozitiei cum suna corect in limba romana!
            Ca nu știai de existenta acestui cuvânt, nu-i bai, nu le știm pe toate, dar sa ai o atitudine de prost care si semnalizează e alta!
            Dacă nu ai auzit tu de anumite cuvinte ca erai ocupat cu suptul, nu arunci cu vorbele (“nu se spune manelari, Goe!”), ci te pui in poziția ghiocel si inveti.
            Cat despre șosete si supt… nu stiu ce sa zic,profesore! Nu am fantezii cu strimfi, dar cu profesori din Ardeal as putea avea!
            Cat despre câinii care fata pui, asta clar e de domeniul futurist, dar e bine ca esti inclusiv si gusti diversitatea!Catelele ce fac cat câinii fata pui?Merg la protest sa mai aducă un banut acasă…

          5. Adiță, bezmeticule parinte menit sa scape din camasa de forta, acum, la sfarsitul zilei, dupa ce ai facut spume mai ceva ca Dero, ia de ici o sugestie: fa un copy-paste la toate lăturile pe care le-ai deversat aici si du-te la invatatoarea/diriginta copilului tau (te banuiesc a fi mai tanar, dar n-ar fi exclus sa fi ajuns si la andropauza, asa s-ar explica si caldurile care te cuprind) si arata-i ce ai produs azi. Si apoi da-i si un spitz in rotula s-o inveti minte, mama ei de…agarici are feminin?
            Hai mă, ce dreq’, te duci, wtf?

        3. Bă Adriane, eu nu mă pun ghiocel în fața ta și chiar nu îmi pasă că tu stai să despici firul în patru. Știi foarte bine că m-am referit la o specie când am folosit cuvântul câine, nu la sexul masculin. Dar tu asta faci, stai și cauți greșeli, exprimări care ți se pare ca nu respecta topica fără sa te gândești ca ăla care îți scrie o face in mare viteză, într-o pauză. Eu nu m-am gândit la suptul șosetelor ca la ceva sexual: efectiv asta face un nenic acru care vrea să-și sporească doza de amăreală precum Adi, marele nimic. Nu ai priceput când ți-am zis ca nu ai realizat nimic fiindcă ai turnat un plod, mă, Adi de la carmangerie, iar cățeaua aia pe care tu ți-o imaginezi că merge la grevă ca să ceară bani pentru salarii te reprezintă. Tu ești un frustrat care se simte bine că le caută greșeli gramaticale profesorilor. Eu dacă îmi recunosc o greșeală nu o fac în pozițiile pe care le vrei tu. Ești un ridicol, un personaj menit execrării, un încrezut care pe 22 mai se va gândi dacă el ar face treaba unui profesor debutant pentru 2500 de lei. Hai mă Adișorule de Ferentari, fă literele și predă limba română! Te opresc eu? Plus ca nu mi-ai răspuns la aproape nimic din ce am zis fiindcă nu ai argumentele la tine. Stai să studiezi dacă am pus topica bine la un mesaj scris în taxi, la nervi, fiindcă ma enervează indivizii ca tine și chiar sunt sătul, am tăcut prea mult de fata cu niște nulități arogante; stai Adi și studiază, dar să știi că eu s-ar putea să fiu oricare dintre profesorii copilului tău! Stai și gândește-te că daca salariul debutantului era mai mare, ar fi venit oameni mai buni decât mine! Eu recunosc că nu stăpânesc perfect limba romana, dar nu stau sa ma evalueze in funcție de cum am pus topica un zero care nu are un loc de muncă cu care să se laude! Toate cele bune, Adișor!

        4. Măi Adi, am scris ,, Recunosc, nu m-a interesat că există măcar cuvântul ăsta, ,,manelar”, sună și aiurea”; recitește mesajul pe care nu-l pot edita! Tu m-ai citat greșit ca să ai ce comenta! Câinele fată pui, omul naște oameni, pisica fată pui dar boul nu naște nimic! Cum să fii atât de prost încât să citezi greșit ca să ai ce corecta?
          Adrianus, ți-ai luat medicamentele, te-ai pus la somn, te rog, nu voi continua mâine să îți răspund de ce greșești când dai cu nerușinare în toți profesorii! Cauta-ți o cămașă de forța mai rezistenta si lasă-ne, găsește alta categorie socială pe care sa-ți verși amarul! Dacă o sa aibă plodul tău un șef nașpa mai târziu, fa crize de nervi pe grupurile de IT-iști sau medici, da-te in stamba ca doar tu esti părinte de meserie si nebun de legat!
          Sa te tratezi pe viitor, înainte de a mai comenta la încă o postare pe net!

          1. Ce ne-am imprietenit, profesore! :-)) “mai Adi”…pfff
            Asadar o tii pe-a matale cu “cainele fata pui”. Bine, ma!
            Mai usor cu pianul pe scari ( stiu ca nici expresia asta nu s-a auzit in Ardeal) cand te referi la copiii altora care iti platesc lunar salariul si painica cu apelativul “plodul”. Plozi ai nascut tu ( ma rog, ai scris ca “boul nu naste nimic”, deci vaca din dotare) noi, restul, avem copii, pe care din pacate ii dam pe labele unora ca tine sa ii “educe”.
            Bye, byeeee!

        5. “Domnu””Adrian, imi este tare mila de copilul pe care il ai….
          Nu sunt profesor, nu am nicio treaba cu invatamantul, sunt “doar” parinte.(am citit toaaate comentariile tale, din pacate)
          Desi eu suspectez ca tu nu ai copii, esti doar….singur si nu ai cu cine sa vb…ar fi prea trist sa ai copil/copii.
          Oameni buni, ignorati-l pe Adrian, va pierdeti vremea cu el.

          1. Corinuta Mafalduta, buna dimineața la cafeluța!Nu am cui sa dau binete dimineața ca sunt singur si nevorbit, ce bine ca ai scris tu mesajul asta ca sa am cu cine vorbi!
            Oameni buni, vorbiți cu Corinuta ca a lăsat un mesaj atat de profund si la obiect, filosofie pura.
            O zi ca si tine, Corinutz!

      2. “Boss”, vezi ca patronu ala care sta “Cu curu in sus” munceste 12 ore zilnic sa economiseasca un salariu, nu sta 18 ore la munca.
        Ziceti ca profesorul isi actualizeaza cunostiintele, dar ce, se schimba materia de la zi la zi?

    5. Cei care va agitati pe aici cred ca ar fi mai bine sa va pese de legea educatiei, elevii si studentii vor fi afectati de aceste modificari.

    6. Oooo, da, salamiorule, ca profesorii in vacanta nu au facturi de platit si nu trebuie sa manance. Ei vegeteaza, ce mama naibii mai vor si salarii! Nooo?!???? De parca ne-am dat noi lege sa avem 64 de zile de concediu pe an, n-o fi la fel in toata lumea asta!

      1. in timpul acela pot foarte usor sa isi suplementeze veniturile, sau, sa se bucure de vacanta. Nu ma intereseaza ce fac ei. Dar sunt singurii care beneficiaza de vacante asa mari

  6. Cred ca este timpul sa fim uniți și plătiți corect conform muncii prestate! Avem in familiile cu profesori și medici și asistenți și alte categorii de salariați! Cadrele didactice nu discuta, nu contesta salariile altor categorii de salariați din domeniul bugetar! Cadrele didactice solicita o salarizare corecta pentru cerintele actuale, respectarea legislației adică o finanțare conform legii educației care nu se aplica!!!! Nu mai acceptați învrăjbirea! Doar o categorie mică este plătită peste măsura bunului simt! Acum doar elevii au drepturi și părinții nu își dau seama de ce se întâmpla in realitate! Da , acum este momentul pentru greva deoarece acum se modifica legislația! Da, acum este momentul pentru ca și noi putem sa blocam anul scolar! Nu ne dorim acest lucru! A fost anunțat din timp! Am făcut o serie de proteste! Dar, au fost mai importanți 200 de nemulțumiți AUR decât 15000 de salariați din învățământ! Am văzut susținerea celor pentru care ne am consumat energia, timpul și sănătatea!🥲

  7. Sunt locuri de muncă la oi, 1 loc de cioban și 3 locuri la mulsoare, salariu între 5000 – 7000 lei net. Poate că salariul unui profesor ar trebui să fie ceva mai mare de atât…

  8. Pe 15 iunie incepe vacanta de vara, sindicale controlate de PSD vor anunta greva generala exact pe perioada vacantei. Penibil

    1. Greșit, din 22 mai până în 15 iunie sunt 2 săptămâni de grevă, situația școlară rămâne neîncetată și apoi intrăm în CO! Dacă vor să încheiem situația să participăm la evaluări, vor trebui să plătească să venim din concediu!

      1. Angajatorul incalca legea daca cheama din concediu angajatii pentru recuperare muncii de pe perioada grevei si poate fi dat in judecata. De l ChatGPT citire.

    2. Bac, evaluări naționale blocate maestre.
      Stai linistit ca îi încurcăm grav.
      Da, se putea mai repede, dar sunt mafioți șefii de sindicat.

  9. V-aș aduce într-o zi la o gardă de noapte la UPU să vedeți ce înseamnă munca pentru un salariu mediu brut.

      1. Din 19 profesori care predau la o clasa dintr-un colegiu de renume din Bucuresti, 10 sunt semi-analfabeti, nu stiu sa scrie corect romaneste (de ex. ” odata” in loc de “o data”), nu predau mai nimic, sunt niste tineri fara studii aprofundate, cu un limbaj de balta, care nu au ce cauta la catedra sa ne “educe” copiii.
        Lor de ce sa li se mareasca salariile? Ca tot de la meditatii invata copiii nostri!
        As mari salariile,dar as trece toti profesorii prin niste examene extrem de dure si sunt sigur ca atunci ar pleca 3/4 din totalul celor care ocupa azi un loc caldut, unde merg 4-5 ore/zi si asteapta vacantele platite.
        Educatia este un dezastru,dascalii adevarati se pot numara pe degete.Restul…niste umpluturi cu nota 5 pe la titularizari, care habar nu au de capul lor, stiu unii copii mai multe decat ei.Dar bani vor toti, pretentii pana la cer, pe principiul amenintarii ” sa vedem cine intra la clasa”. Si daca intra si daca nu, tot una-i, noi decartam bani grei la meditatii, ca sa iasa ceva din copii.
        Cat despre UPU… se compara unu’ d-asta care nu stie nici pe ce lume este cu un medic chirurg care invata continuu si salveaza vieti?

        1. Normal sa fie suplinitori domnule Adrian… au salariu 2000 de lei. Dumneavoastra cu ani grei de studii care costa, ati lucra eficient cu banii acestia lunar?
          In plus, daca ati intra intradevar in lumea profesorilor, ati observa si suplinitori foarte bine pregatiti si cu suflet mare. Pana atunci insa, va dati doar cu parerea, la fel ca un suplinitor pe care il descrieti mai sus.

          1. @Alexandra Stănescu,

            „Într-adevăr” este un cuvânt compus și este format din prepoziția „întru” și substantivul „adevăr”, iar împreună formează structura „într-adevăr”.

            Q.E.D.

          2. @Alexandra: nu te mai duce fetita mea la titularizare anul acesta, mergi la scoala primara unde invatam cum se scrie corect romaneste. Ca daca asa ii inveti si pe copii sa scrie “intradevar” ,atunci nu meriti nici 100 lei, daramite 2000?!

        2. Hai mai nene, nu vezi fractura logica? Tocmai fiindcă încep de la un salariu de mizerie nu îți vin tinerii in învățământ! Tocmai fiindcă stiu ca au in fiecare clasa cel puțin câte un copil cu CES si in fiecare colectiv de părinți câte cel puțin un Adrian, ca pe lângă orele de predare trebuie sa pregătească lectii, fise de lucru, teste, urmatorul examen de titularizare fiindcă foarte putini se titularizează in primii ani, examenul de definitivat, cursurile de formare pt credite etc. Un profesor nu lucrează doar 4 ore pe zi! Va dați seama ce înseamnă aberațiile emise de dumneavoastră, care nu știți nimic despre studiile si cursurile necesare pentru profesia didactica! Dacă asta e meseria dumneavoastră, de părinte-inspector, ok, dar sa nu va mire când nu o sa mai fie cine sa îndure umilințe pe bani de nimic si sa meargă an de an la câte doua titularizari ca așa vrea Adrian, care ii acuza pe alții ca nu stiu pe ce lume sunt dar nu se gândește ca medicul ăla de la UPU pe care îl aplauda el pupincuristic ,,la scena deschisă” si cu care e de acord ,,1000%” nu merge an de an sa dea concurs pe postul pe care e si la fel nu merg nici măcar senioriile lor, profesorii universitari, nici polițiștii, nici inginerii, nici juriștii si nicio alta categorie socială! Sunteți atat de exigent cu dascălii, dar când vine vorba de alte profesii le acordați un credit imens! De asta nu au copiii dumneavoastră profesori buni, fiindcă nu e nimeni dezaxat sa știe ca preda o materie la care nu poate da meditatii pe un salariu de nimic si cu câte un Adrian care sa i facă teoria chibritului si sa l ia la rost! De clănțăi care put de prosti, de piloși si împing un dosar de pe o masa pe alta si se cred mari si tari si sunt pupilatici de partid e plină România, dar toți îl trag de ureche pe profesor. Ne meritam țara pe care o avem fiindcă ii privim mai rău ca pe gunoieri pe profesori!

          1. Ba tocmai fiindca stiu cu ce se mananca invatamantul, ba asta care improsti cu vorbe elevate de “profesor”, am scris ceea ce am scris mai sus. De formidabili ce sunteti nu puteti lua o amarata de nota de 7 la titularizare si va pregatiti ani si ani de zile de parca ar fi rocket science ce invatati si nu materia facuta in facultate si in amaratul ala de modul pedagogic. Mi-ar fi si rusine sa afirm public ca “merg an de an la 2 titularizari”. Care este cauza pentru acest mers? Slaba pregatire si habarnismul celor mai multi dintre astia care sunteti suplinitori cu nota 5.
            Examenul de definitivat nu este nicio scofala, o lectie deschisa ( unde inspectoarele isi iau dreptul si pun nota 10 pe banda rulanta, iar copiii sunt pregatiti la clasa cu o lectie pe care o stie profu’ cel mai bine si o poate prezenta cat de cat onorabil la inspectie) dupa care urmeaza masa si dansul si plicul, evident.Iar in vara, la examenul de defintivat numai cei cu handicap mintal grav nu sunt in stare sa faca fata si sa il ia.
            Asadar, frustrari d-astea de bugetari slabanogi, care au pregatire de 2 lei dar se dau D-zei in clase, le versi matale cui te crede, ca eu zic mucles! si joc de glezne, usurel asa…
            Despre medici… unii profesori d-astia de nu puteti lua titularizarea, abia puteti pronunta anumite diagnostice, asadar ce sa comparam mere cu pere, ani de studiu, nivelul de pregatire al medicilor sau ceea ce se intampla intr-o sala de operatie si o clasa de elevi? Un medic poate preda oricand ore de anatomie intr-o clasa de elevi/studenti, dar matale poti opera macar o apendicectomie? Hai ca nu e greu si vreti sa avem salarii la fel!

          2. Îmi amintesc și acum momentul în care am făcut modulul psihopedagogic și am întâlnit mentori ce colaborau cu DPPD-ul și care erau de un analfabetism ieșit din comun, dar e bine că făcutul de teste pentru clase și creditele de formare continuă se consideră muncă. Am ajuns bine.

          3. Bă nenicule isteric, profesorii merg la titularizare an de an fiindcă nu sunt posturi titularizabile! Știi tu pe naiba cu ce se mănâncă învățământul, pentru tine nu există profesori cu note peste 7, uite de asta nu le e rușine să afirme asta celor care merg an de an la titularizare. Profesorii merg an de an nu fiindcă au picat examenul, ci fiindcă nu există posturi titularizabile și pentru a putea să-și prelungească contractul pe perioadă determinată cu încă un an au nevoie de nota aia! Au ajuns toți cretinii să se creadă în stare să predea și să lovească în profesori și să se creadă ei în măsură să evalueze profesioniști din alte domenii. Ei, uite că există profesori care au luat an de an peste 9 și tot nu sunt titulari sau sunt titulari, dar tu dai cu copita în toți că așa îți e năravul. Ești un habarnist, habar nu ai cu ce se ,,mănâncă învățământul”, habar nu aveai că titularizarea se repetă nu fiindcă a fost picată, ci fiindcă nu sunt posturi, habar nu ai că sunt două lecții deschise la definitivat și un examen scris, habar nu ai că nu are legătură ce faci la facultate cu programa concursurilor menționate mai sus, îi acuzi pe toți de mită dar ești un habarnist.

        3. La asta se reduce pentru tine calitatea unui profesor? Il faci semianalfabet pentru ca nu scrie o data cum vrei tu? Pai se scrie in ambele feluri in functie de situatie, nu de dorinta parintelui.

          1. @Elev…cândva,

            Și la corectare să luați întotdeauna varianta corectă în calcul, nu pe cea scrisă (dar greșită), bine? 😀
            Nu uitați că și 9 e bun în loc de 6, este tot o cifră – bine, poate puțin sucită… dar nu e mare lucru, ambele variante există în notare!
            Mulțumim frumos pentru “îngăduință”!

      1. Avem sporuri echivalente cu numărul de ore muncite și importanța socială a muncii prestate.

        1. in momentul in care cei de la sănătate au primit maximul la majorarea salarială…nu am auzit plângeri din partea lor …iar cei din învățământ nu au fost revoltați…

        2. Ok, pai atunci va rog frumos sa ne spuneti care este valoarea neta pe care o luati pentru o garda si valoarea sporurilor. Sa stim si noi, profesorii. La noi, exista sporul de solicitare neuropsihica, de 10%, si o suma de aproximativ 650 RON pentru doctorat (valoare neta). Spuneti-ne sumele pe care le incasati (fara perdea, fara chestii ascunse). Va multumesc.

        3. Voi vorbiți ? Ce buzunare largi aveti încă!!!Cu tot salariul vostru mare,nu mișcați un deget până nu sunteți”băgați in seama”!Profii nu se ajung cu mizeria de salariu de la luna la luna,iar voi va faceți vile de lux si va cumpărați mașini “bengoase” !

        4. Nu sunt profesor sau învățător, dar dacă nu ar fi fost profesori sau învățători, ați mai fi ajuns să faceți gărzi la U.P.U.?

        5. ,,Why so serious”….
          Noi nu ne selectăm elevii la clase cum vă selectați voi pacienții!
          Noi predăm aceeași materie pentru întreaga clasă, nu ne uităm după plic! Ture de noapte? Hmmm… De ce nu te faci profesor? La voi medicul nu este decât medic!
          La noi profesorul este: profesor, paznic, bonă, asistent medical, psiholog…
          Sper că ai înțeles de ce (dacă ești părinte)!

          1. Știu, știu, doar pe cei de la meditații îi selectați.

        6. Madam, stii cat de usor se raneste cel putin accidental un elev in ziua de azi? Si ca noi purtam raspunderea pentru niste vieti si ne ratam cariera, viata, libertate daca un elev isi crapa capul intr-o clipa in care mai pazim inca 100 altii care pe afara, prin clase sau pe holuri prin pauze? Violenti, lipsiti de empatie, din ce in ce mai mult antisociali. Asadar, predispusi conflictelor, bullyingului si ranirii?

    1. Ce ați spus mai jos, că aveți ,,sporuri echivalente cu numărul de ore muncite și importanța socială a muncii prestate” este o grosolănie! De parcă profesorii care v-au învățat în toți anii de școală ca să ajungeți ceea ce sunteți au avut o ,,importanță socială” nulă, nu? Poate că profesorul de educație civică, dirigintele sau profesoara de filosofie nu au lăsat nicio dâră asupra dumneavoastră! Comentariul acesta este insensibil și să știți că niciun profesor nu a cerut să aibă salariul unui medic! Tot ce am revendicat a fost ca după 20 de ani de muncă și gradul 1 să ai un salariu bun, nu 3800 de lei în mână( abia în 2022; în 2015 era, pentru 20 de ani de vechime doar de 3200). Nu știu dacă dumneavoastră ați prins începutul anilor 2000, când salariile medicilor erau mizere dar vă doresc din suflet să fiți un om mai empatic și să vi se îndeplinească dorința, să vă întâlniți într-o zi, în timpul gărzii, la UPU, cu foștii dumneavoastră dascăli care au eșuat cu dumneavoastră, v-au malformat! Să vă fie rușine pentru faptul că loviți în profesori, ați fi un 0 fără educația primită!

      1. Am prins începutul anilor 2000, am prins inclusiv era pedepselor corporale în educație făcute mie și colegilor mei de exact nulitățile care vin și au pretenția ca din taxele mele muncite cu 20 de ore pe gardă să le fie majorate salariile pentru 18 ore pe săptămână la catedră și cel mai lung concediu plătit din sistemul bugetar.

        Îmi place să cred că am ajuns unde am ajuns în ciuda profesorilor pe care i-am avut, nu datorită lor. Empatia mea a murit odată cu primul profesor care mi-a dat un pumn în cap pe taxele părinților mei și mai târziu ale mele, doar pentru că putea.

          1. Să-ți fie rușine pentru că aprobi lipsa de empatie, stigmatizarea unei întregi categorii sociale și tâmpenia asta cu ,,18 ore pe săptămână”. Atât predăm, în rest pregătim lecții, corectăm lucrări, pregătim examene( titularizarea, an de an până când reușești să te titularizezi, definitivat, gradele, cursurile de formare profesională). Să vă fie rușine că sunteți o minte atât de îngustă și de nerecunoscătoare și că după ce că luați ditamai salariul ca medici sunteți așa de nesimțiți! Vă place să vă acuze lumea că luați plicuri? Vă place? V-a plăcut când în pandemie toată lumea era expertă în medicină? Acum de ce v-ați întors la vechile metehne și sunteți iar experți în toate? Voi de ce îi acuzați pe profesori că nu muncesc și că dau meditații? Măcar ei nu iau direct mituța din plic și nu-și dau aere de mari aristocrați psihopați, lipsiți de empatie! Vă place să se arunce o anatemă asupra voastră, să spună lumea că ,,toți medicii sunt mitomani”, ,,toți medicii sunt psihopați”, ,,toți medicii sunt criminali”, ,,toți medicii se roagă la Maica Domnului să nu le găsească poliția mita” și să fiți mânjiți toți cu rahat pentru greșelile unora dintre colegii voștri? Să vă fie rușine că sunteți medic și că sunteți așa de îngust! Doamne ferește, nu vreau să știu câți oameni ați nenorocit la UPU cu aroganța asta de mare senior feudal, de rege care scuipă peste tărani!

          2. @Be serious!

            Majoritatea profesiilor au cursuri de formare continuă, în cazul profesiilor din domeniul sănătății (fie ele medic, asistent, psiholog) la care se adaugă o perioadă de studiu semnificativ mai lungă comparativ cu cea a unui cadru didactic care poate preda în preliceal cu 3 ani de studii și un modul psihopedagogic făcut concomitent cu studiile de licență. Prin contrast, un medic are nevoie de 6 ani de studii universitare și minim 5 ani de rezidențiat, un asistent medical de 5 ani de studii de licență, un psiholog de 3 de licență, 2 de master, 2 de supervizare profesională la care se adaugă din nou trecerea prin diverse trepte de specializare, examenul de rezidențiat, cursuri de formare continuă, etc. .

            Empatia mea nu are absolut nicio legătură cu competența mea profesională. Atât timp cât sunt aici comentând și nu în inchisoare pentru malpraxis, vă puteți imagina că nu tipul de persoană care nenorocește oameni.

            Posibil să cer eu prea mult din partea unei categorii profesionale care la fiecare protest cere mereu bani și beneficii atunci când țara e plină de analfabeți ieșiți tot de pe mâinile lor.

        1. de ce ai pune în aceeași categorie toți profesorii? sau de ce oricine ar pune în aceeași categorie medicii care nu și fac treaba cum trebuie? cel mai amuzant mi se pare ca trăim într o tara unde “liderii” o duc extraordinar și oamenii de mijloc se chinuie sa și plătească facturile, iar când o categorie de muncitori, oricare ar fi aia, cere un trai mai bun, în condițiile în care știți cât e inflația, celelalte categorii arunca cu pietre. suntem furați în fiecare minut, ducem grija zilei de mâine, a alimentelor și a ratelor și în loc sa ne susținem, ne punem piedici. nimeni nu contesta ca medicii merita cum nimeni n ar trebui sa conteste ca profesorii, femeile de serviciu, vânzătorii, etc merita. dacă am trai într o lume bună, sistemul sanitar ar trebui sa fie pro, iar când medicii vor întra în greva, sistemul educational sa se alăture. Dar poate ne meritam soarta ca popor, și în timp ce voi va certați, parlamentarii își dau pensii speciale, pt ca dintre profi și medici, ei chiar muncesc.
          Peace!

        2. 20 de ore de munca pe dracu… am lucrat si la privat si la stat, si iti spun, dupa 7-8-9 ore de munca (in ambele sisteme) sunt toti rupti, iar profesorii raman si fara voce. Poate 20 de ore de somn.

        3. Da, norma didactica nu este de 40 de ore pe saptamana de lucru direct cu studentii. Dar aici nu luati in calcul pregatirea laborarelor, redactarea cursurilor (si pregatirea lor), nici cercetarea, nici diverse comisii si alte activitati, nici documentele pe care trebuie sa le pregatim, etc. Si in plus, nu cred ca exista weekend in care sa nu muncesc, si acest lucru este valabil pentru majoritatea cadrelor didactice. Asa ca linistiti-va cu garzile voastre de 20 de ore in care numai voi stiti ce faceti — ar trebui si interzis prin lege sa aveti un program de lucru mai mare de 8 ore, stim cu totii ca nu aveti cum sa dati randament real.

        4. Bravo mă dottore, bine le-ai facut ca te-ai ajuns in ciuda lor! Si daca l-oi prinde fix pe ala de ti-a mermelit castane si bobarnace, pai sa mi ti-l chinui, dottore, de sa-i para rau!
          Acu’ cu empatia asta! Ti-a murit de tot? Ca daca da, e naspa de pacientii aia de nimeresc la tine, la UPU vieții tale.

        5. Scoaterea pedepselor corporale este motivul nr. 1 pt. care invatamintul a ajuns o gluma proasta. Asta este pasul unu. Pasul 2 este scoaterea pedepselor pt. infractori ca de, si astia au drepturi. Ajungem ca la americani de-si fac nevoile in plina strada si jefuiesc magazinele in cete de se inchid intregi Wall-Mart-uri si Target-uri.
          Bataia ESTE rupta din rai dar religiile demonice (cunoscute popular ca metode pedagogce di de educatie moderna) au alta parere.

        6. Dacă tot generalizați, să vă amintesc și eu despre un medic chirurg care, în timpul “glorioșilor” ani ’90 nu a operat de apendicită o pacientă internată cu mine în salon doar pentru că a refuzat să ofere celebrul plic? A fost lăsată să-i perforeze apendicele. Sau de medicul care, aflat într-o clinică de stat, îmi oferă cartea de vizită și mă invită la cabinetul lui privat pentru mai multe investigații! Sau de medici al căror program se încheie oficial la 16.00, dar pe la ora 13.00 sunt de negăsit? Sau de asistenta care își schimba tonalitatea vocii după ce primea plicul? Sau de scandalul de care am avut parte atunci când am cerut un bon la un cabinet pentru o ecografie? Dar eu nu vreau să generalizez, pentru că am întâlnit și destui oameni care fac cinste profesiei lor nobile.

        7. Aha, deci din taxele tale, Why-so-serious, sa se fure mai bine decat sa se faca salarii decente la toata lumea! Bun asa, nu?!! Daca voi aveti de nu mai stiti ce sa faceti cu banii, noi trebuie sa ne zbatem sa supravietuim, zici…….

        8. Dottore, bravo, ai recunoscut că ești o rușine! Să-ți fie rușine că ai recunoscut că ți-a murit empatia, să-ți fie rușine că arunci o anatemă asupra tuturor celor care nu fac parte din grupul tău de prieteni și că te crezi buricul pământului, că ai senzația că ești ceva aristocrat din taxele căruia se plătesc salariile altora! Nu toți sunt nulități pe care să le scuipe Majestatea Sa, asistentul sau medicul sau ce o fi el la UPU!
          Senioria Ta, culmea ironiei sorții e că toată lumea vede câd de departe ai ajuns tu ,,în ciuda profesorilor” tăi. Dacă ți-a murit empatia, nu ai ce căuta în profesia pe care o faci! Ai încălcat jurământul lui Hippocrate și ești o rușine, să-i ajute Dumnezeu pe toți cei care au ghinionul de a-ți ajunge pe mânuțele Alteței Sale Regale de la UPU!
          Ești o rușine!

          1. Posibil să fiu o rușine, trebuie să mai fac puțină introspecție să văd dacă ajung și eu la concluzia asta. Până atunci, hai să vedem cum facem cu analfabetismul funcțional și rezultatele slabe la testele PISA ca să nu mai fiți nulități.

        9. Iarăși vorbești în necunoștință de cauza! Profesorii fac 2 module psihopedagogice ca sa poata preda la liceu si începând din toamna se va cere si pentru gimnaziu, conform noii legi, deci au 5 ani de facultate plus trebuie sa ia examenul de definitivare care e considerat un examen de intrare in învățământ plus cursuri de formare profesională pentru ca trebuie sa acumuleze un număr de credite! Majestatea Sa de la UPU care nu știe decât ce tine de profesia sa sa facă bine si sa se gândească la rata eficientei sale si a medicilor si sa nu mai vorbească in dispreț si necunoștință de cauza! Plus ca lovești in toți profesorii argumentând ca scoatem analfabeți? Dar tu te simți bine sa ți se spună ca ești ineficient dacă știi ca spitalul e subfinanțat si ca nu ai nici măcar minimul necesar ca sa tratezi pacienții? Domnule, ești un exaltat, vezi in învățământ numai abuzatori fiindcă profesorii tai te-au traumatizat si au eșuat in totalitate cu tine si tu si toți aia ca tine loviți din plin in cadrele didactice tocmai fiindcă sunteți produsul greșelilor lor! Dacă aveau lefuri mai bune profesorii pe vremea când școala te-a defecat după 12 clase, poate aveai si tu dascali de calitate care sa te educe! Vorbim de malpraxis? Pai, dacă ar fi așa am acuza numai profesorii care au ajuns la închisoare! Nu are rost sa continuam dialogul, lovește dragă in toți dascălii țării dacă așa simți ca te răzbuni pe nemernicii care te-au bătut când erai mic, ca sa nu faci praf nevinovații care ajung pe mâinile Alteței Sale Imperiale de la UPU!

          1. Nu mă răzbun pe nimeni, departe de mine astfel de gânduri. A spune că o profesie este net mai dificilă (în termeni de studii, responsabilitate, etc) decât alta nu este răzbunare. A spune că un profesor care muncește o normă de predare de 18 ore pe săptămână nu merită un salariu mediu net pe țară nu este răzbunare, toate astea sunt fapte.

        10. Profesorii pe care i-ai avut la inceputul anilor 2000, au iesit la pensie…de ceva timp, nu sunt astia care fac acum greva. 🤨
          In rest, daca ti-a murit empatia eu zic ca poti consulta un psiholog, poate ti-o reinvie…macar atat!
          De creier nu mai comentez nimic, nu este cazul…..

    2. Am accepta ”invitatia” atat de politicoasa de ”a fi adusi intr-o zi la o garda de noapte” daca si dvs ati avea amabilitatea de a fi o saptamana profesor la scoala din Ursici. Si apoi am schimba impresii.

    3. Am fost și nu o singura data.Si in fiecare dimineață eram uimit de cat de proaspăt poate ieși un doctor din tura după un serviciu de 24 de ore. Dar nu acesta este subiectul articolului.

      1. Eu am văzut cât de obosiți sunt medicii după o gardă în care toată noaptea le-au fugărit pe asistente prin spital. Mulți nu au nici o chemare pentru meserie. Se duc la medicină pentru că știu că este șpaga mare.

        1. Știți cum este, mai un scandal de abuz fizic și/sau sexual în școli, mai o luare de mită în spitale, fiecare cu ce poate mai bine.

        2. Dar cadrele didactice ce ,,chemare” au? Când obțin note de 5 sau 6 ce înseamnă? Înseamnă că sunt niște nulități care nu cunosc suficient de bine ceea ce vor preda copiilor! Niște nulități violente verbal și fizic! Niște nesuferiți, detestați de toată lumea! Aveți salarii prea mari pentru valoarea scăzută de care dați dovadă! Nu le meritați oricum nici pe astea,sper să nu primiți un leu în plus!

          1. Posibil chemare la formarea a 40% din tineri analfabeți funcțional. Am observat o patologie specifică mediului didactic; Elitele sunt rezultatul excelenței sistemului educațional și dedicării profesorilor, ăia la -3 abateri standard față de medie sunt rezultatul unor variabile ce n-au legătură cu profesorii, mai ales cu ăia de nu sunt în stare sa ia un minim de 7 la titularizare.

          2. Aveti niste frustrari fenomenale… Poate ati trecut dvs prin niste experiente cand erati mai tanar, dar majoritatea profesorilor sunt niste oameni seriosi si responsabili. Sa va fie rusine ca vorbiti asa despre ei. Vi s-au urcat banii la cap si aveti impresia ca angajatii din spitale / cadrele medicale ar fi cumva profesional peste profesori. Dar despre o lege corecta a salarizarii pentru toate categoriile de bugetari nu vreti sa vorbim la modul serios, nu? Doar insulte, pe o gramada de forum-uri, de ani de zile, la adresa profesorilor, si noi ne-am saturat de o asemenea atitudine nejustificata, de aceea e normal sa luam masuri.

          3. Gata, te-am recunoscut, doctore Nicolau :))
            Ești ăla cu gura și cu buzunarul mare!
            Sper să se prindă toate blestemele de tine! Le meriți!
            Să-ți dea Dumnezeu după suflet!

          4. Bravo dottore Papanicolau, aruncă și tu de la înălțime cu nămol în toți ceilalți! După vaită-te dacă mai vine o pandemie și te face tot prostanul criminal sau șpăgar sau se dau toți mari specialiști în sănătate! Dar acuma că nu mai stă nimeni să vă arate cu degetul vă întoarceți și voi, împreună cu restul frustraților societății, că nu toți medicii au frustrările dumitale și ale celuilalt aristocrat scăpătat de la UPU, dați-vă mari experți în învățământ, justiție, geopolitică și sport!
            Halal doctor!

    4. Fara profesor nu se ajunge medic, asa ca mai respectam si meseria de profesor nu numai cea de medic. Sau dvs. ati ajuns medic direct fara a trece prin scoala?

      1. Profesorii de scoala generala si liceu sunt teoreticieni, par excellence. Ei nu au o meserie care sa dubleze cunoasterea lor si sa o ridice la nivelul de experienta profesionala. Ei sunt cel mult ghizi. De aici vin cererile de bani, de la preuniversitarii care dupa ce predau la clasa nu merg la spital, in judecatorii, in sectorul de aparare, in administratie etc precum profesorii universitari. Ei se duc cel mult la meditatii. Discutia ar trebui focalizata aici- intre profesorii teoreticieni cu drepturi multiple, inclusiv vacante si profesorii practicanti care nu mai au timp de vacante, pentru ca oricum ei au doar concedii. Prima categorie este definita doar de vocatie, nu te faci profesor de liceu decat daca ai chemarea asta, nu sa castigi bani. Nu te poti compara tu profesor de psihologie de liceu cu un profesor universitar care profeseaza in domeniu. Nici ca pregatire, nici ca pretentii, nici ca drepturi. Sa ne vedem lungul nasului. Sa nu amestecam, dintr-un sentiment pervers de manipulare, sensurile denotative ale substantivului “profesor”. Pun si eu o intrebare: Doar pentru ca toti se numesc “profesori” prezuma de la sine ca toti poarta aceeasi uniforma si au aceeasi putere formatoare? Meseria vine tot de la unul cu meserie, nu de la un preuniversitar.

        1. Auzi bă universitarule care lovești în preuniversitari, ne vedem noi de lungul nasului când ne pensionăm și nu mai vine nimeni în loc, pentru că oricum tinerii nu vor să intre în preuniversitar mai ales din cauza urii cu care sunt priviți profesorii care nu sunt universitari și a disprețului cu care suntem tratați! O să fie foarte fain peste 10 ani când o să mai vină doar femeia de servicu la catedră și nici măcar ea; atâtea aere de superioritate aveți și cu atâta scârbă vă uitați la profesori, de parcă toți am fi niște gunoaie! Și din cauza disprețului și aroganței voastre e la pământ învățământul!

          1. Migrația umană va aduce profesori din alte țări la fel cum și România are profesori plecați către vestul Europei să predea. Mentalitatea asta cu „lasă că vedeți voi cand nu vor mai fi profesori” este una destul de găunoasă.

        2. Se pare că unii nu au sesizat faptul că articolul nu se referă la cine are bățul mai lung și cine îl bagă mai adânc prin gard …😴

        3. Excelenta voastra universitara, peizanii din preuniversitar, ghizii, iti ureaza numai de bine! Dar daca te ineaca sughitul, sa stii ca de la urari ti se trage, luminatia serenitații tale!

          1. inca o diferenta intre universitari si pre: preuniv se incred prea mult in ipotetic si nerational tocmai pentru ca ei nu fac ceva, nu au o meserie, nu experimenteaza. In sughituri sa va puneti voi asteptarile, iar la urari sigur va pricepeti, se vede pe youtube, la tv, you name it!

      2. Cum sa respecti o profesie?! Inteleg ce inseamna sa respecti o persoana, dar o profesie cum sa o respecti, mai exact?! E diferit de a respecta numarul 3 si daca da, prin ce anume?

        Profesorii sunt respectati la nivel individual, dupa cum si-a castigat, sau nu, respectul fiecare. Respectul nu vine la pachet cu angajarea de catre Minister, ci mai degraba in ciuda ei.

        Pe de o parte e clar ca profesorii trebuie platiti generos daca asteptam rezultate de la ei, pe de alta parte e la fel de clar ca trebuie dati afara rapid cei care nu produc rezultate (verificate si cuantificate independent!).

        Lipsa sustinerii profesorilor si aversiunea publicului provine din faptul ca, atunci cand ajung la revendicari, profesorii isi aduc aminte doar de prima parte. Si, fiind oameni educati, se vede si-n Braille ca e vorba de ipocrizie. Parintii nu prea prizeaza asta …

    5. Daca aveați doar salariul mediu brut, nu mai era nici dracu’ la UPU in niciun spital. Asa ca fii serios, mister Why so serious! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu își neagă din nou plagiatul printr-un raport făcut de universitatea pe care o conduce, cu numele semnatarilor șterse: “Suportul didactic nu poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind și nepretinzând a fi o creație științifică proprie”

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat pe pagina sa de Facebook două rapoarte privind acuzațiile de plagiat din cursul său, “Irigații desecări, combaterea eroziunii solului, irigarea culturilor”, acuzații…
Vezi articolul