BREAKING Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată, anunță ministrul Educației

9.108 vizualizări
Foto: gov.ro
Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, anunță ministrul Educației potrivit stiriedu.ro. Declarația vine după ce săptămâna trecută Monica Anisie declara public că părinții pot completa acel formular cu „din câte cunosc”, pentru a nu fi trași la răspundere.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și vacesta a fost de acord.

Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere” a spus Monica Anisie, potrivit sursei citate.

Edupedu.ro a scris încă din 19 august că elevii vor fi primiți în școală doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

Condiționarea accesului în școală pentru elevi apare în nota Declarației pe propria răspundere pentru părinți, publicată în Anexa 4 a draftului. Documentul prevedea: “Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Declaratia pe proprie raspundere / Sursa foto: Ministerul Sanatatii

Pe 21 august, Monica Anisie declara: “Nu trebuie tras la răspundere părintele în vreun fel, dacă nu a cunoscut simptomul”, prin urmare în declarația pe proprie răspundere “ar trebui adăugată o sintagmă ‘după cum cunosc’, ceva care să asigure părintele că există posibilitatea să greșească”.

O zi mai târziu, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a afirmat că părinţii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere atunci când copilul lor va merge la şcoală, documentul respectiv constituind un element de siguranţă şi care ajută la triajul epidemiologic.

Declarația privind eliminarea documentului repsectiv, a ministrului Anisie, vine în contextul în care luni premierul Ludovic Orban a dat un ultimatum miniștrilor Educației și Sănătății pe tema regulilor de deschidere a școlilor la începutul ședinței de Guvern: “în cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului pentru deschiderea școlilor, astfel încât marți să fie comunicat”, le-a spus Orban lui Nelu Tătaru și Monicăi Anisie.

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Sa eliminam orice periclitează campania electorală.
    In 27 septembrie, așteptăm declarația prin care ni se transmite ca virusul a disparut din România.
    Hai ca se poate.
    Penibil acest joc al declarațiilor găunoase si inutile.

  2. Niciodata nu trebuie sa dam crezare unui studiu facut doar pe un esantion de 1000 de persoane, tinand seama de faptul ca ordinul de marime al populatiei parintilor avand copii in sistemul de invatamant este de peste 6 milioane. Cu totii ne aducem aminte de diverse sondaje de opinie care apareau brusc inaintea alegerilor cu scopul de a ajusta orientarea opiniei publice in ultimele momente. Si eu am discutat cu parintii a peste 15 copii si as putea sa spun de exemplu ca peste trei sferturi nu isi vor trimite copii la scoala fata in fata. Este oare o astfel de analiza reprezentativa pentru intreaga populatie scolara ? Evident ca nu ! Un studiu competent ar putea fi efectuat folosind aplicatiile de tip “social-networking” prin analiza unui esantion de peste cateva sute de mii de utilizatori. Dincolo de toate aceste aspecte, problema esentiala este legata de evitarea abandonului scolar, tema evitata de guvernanti. Acestia au ales sa nu suplimenteze masiv bugetul educatiei ca “in afara”, continuand pe retorica guvernelor post-decembriste.

    1. Astia fac cum le canta “publicul”. Cum ceva are “review-uri” negative, rasare vlogerul din ei si schimba tactica sa nu piarda abonatii:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Consiliul Tineretului din România: Propunerea sectorului de tineret nu se regăsește în forma adoptată a PNRR / “Un pas în spate” pentru mecanismele de reziliență ale României

Consiliul Tineretului din România își exprimă, printr-un comunicat emis vineri, “profunda dezamăgire” față de faptul că propunerile sectorului de tineret pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, intitulate CRESC Tineret,…
Vezi articolul

Georgi Dimitrov, Comisia Europeană: în investițiile pentru educație digitală, cel mai important ar fi aspectul planului de reziliență și redresare. România a pus accent pe subiect, cu solicitări similare altor țări

În investițiile pentru educația digitală, “cel mai important (…) ar fi aspectul planului de reziliență și redresare. Sunt foarte bucuros să văd accentul pus în România pe acest subiect, cu…
Vezi articolul