BREAKING Monica Anisie: La momentul acesta, rata la nivelul municipiului București este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Se trece în scenariul roșu dacă mai multe zile există pragul de 3, rata de infectare la nivel de localitate

7.046 de vizualizări
Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, si ministrul Educatiei, Monica Anisie / Foto: Captura Digi 24
La momentul acesta, rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului București “este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi, la momentul acesta, am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la finalul ședinței de lucru pe care a convocat-o la Prefectura București, la care a participat și conducerea DSP.

Prefectura București a organizat astăzi o ședință la care au participat ministrul Educației, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și inspectorii școlari de sectoare.

Monica Anisie, cele mai importante declarații:
 • Am solicitat această întâlnire domnului prefect, pentru ca în această perioadă să ne pregătim dacă există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu.
 • Noi am luat în calcul toate variantele posibile, în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii.
 • Prin urmare, pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului București este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3.
 • Prin urmare, noi, la momentul acesta, am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie.
 • În ordinul comun este prevăzut că dacă mai multe zile există pragul de 3, rata de infectare la nivel de localitate, se trece în scenariul roșu.


3 comments
 1. Sper ca aveti avocați pregatiti pentru a face față valului de procese pentru neglijența de care dati dovadă. Nu s-a oferit si nici nu se oferă niciun test.Eu ,în momentul de față tușesc si ma simt rău. Nu știu dacă am Covid pentru ca teste,desi ne ducem zilnic la scoala,nu se oferă și la particulari sunt foarte scumpe.Si ma doare si capul.
  Intereseaza pe cineva?Nu.De ce?
  Vor sa ne dea bani de Covid.
  Nu imi trebuie.Eu am fost zilnic la ore,am colege care nu au pus piciorul,au lăsat copii așa…de capul lor.
  Nu va interesează nici asta?
  Si ăstora vreti sa le dati stimul de Covid?

 2. Cate teste ati alocat pentru profesori și elevi,doamnă Anisie?Zero.Nu se fac teste în școală, nici macar pentru profesorii care vin în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
refugiati

LISTĂ Mai multe unități de învățământ din București primesc donații pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Inspectoratul școlar din București a întocmit o listă cu produsele necesare și unde pot fi aduse

Pentru că mulți părinți s-au arătat dispuși să ajute cu produse refugiații din Ucraina, Inspectoratul general școlar al Capitalei a strâns informații legate de tipul ajutorului ce poate fi oferit…
Vezi articolul

DOCUMENT Procedura Direcției de Sănătate Publică București, despre stabilirea scenariului școlilor și grădinițelor, suspendarea și reluarea cursurilor, elevii și profesorii care au simptome specifice cu infectării cu SARS-CoV-2, carantinarea copiilor

Ce se întâmplă dacă elevii prezintă stare febrilă în timpul orelor de curs, precum și la apariția unui caz pozitiv într-o grupă de grădiniță sau într-o clasă de elevi, suspendarea…
Vezi articolul