BREAKING Școlile nu se vor închide și elevii nu vor trece în online din cauza facturilor la energie, anunță Sorin Cîmpeanu

29.484 de vizualizări
Foto: © Tatyana Gladskikh | Dreamstime.com
Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați astăzi, la București, de către ministrul Educației „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a transmis ministrul.

Redăm mesajul ministrului Cîmpeanu:

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”

Foto: © Tatyana Gladskikh | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


8 comments
 1. Acest ministru pe ce se bazează când spune ca nici un elev nu va sta la iarna în frig, cand si iarna trecuta in scolii a fost frig, si inca nu incepuse nebunia?! O să fie mai rau, ca în perioada de dinainte de ’89,sa se stea in clasa cu haina și manusi, la ce timpuri se anunță că vin peste noi. De unde dă guvernul atătea subvenții?
  Da, cine a vrut să învețe, a învățat și în acea perioada de online, cine a vrut sa tragă pisica de coadă, a tras.

 2. Fals! Numai infecți… A început anul școlar de 3 săptămâni și s-au gândit ei sa prelungească și perioada de înscrieri la grădiniță… astfel, ca într-o grupa sunt 35 de copii. E inuman!!! 35 de suflete, printre care și unul cu nevoi speciale (care nu are nici asistent). Normal… atâtea sufletele încălzesc sala de clasa și căldură o opresc…. Numai mafie și bătaie de joc…

 3. Sunt isteti cei din guvern, vand energie ieftina la distribuitori pentru a cumpara de la ei energie scumpa pentru scoli.

  Unde nu este cap este vai de picioare.

 4. Cum? Nu se mai inchid scolile la primul fas? Nu se mai baga elevii in online la primul fulg? Nu mai fac scoala GRATUITA si obligatorie profesorii si elevii pe banii lor si ai parintilor in online? Sunt de-a dreptul siderat. Normalitate in sfarsit? De parca mai accepta cineva sa faca online cand toata lumea trage ca de o guma de mestecat de curentul ala, poate, poate face economie sa se incadreze in varii plafoane, calcule savante si alte minuni. Adica scolile nu aveau, dar aveau parintii si profesorii, nu? Aceasta probabilitate nici nu trebuia discutata. Se incalca si s-a incalcat oricum prea mult dreptul copilului la educatie si al profesorului la munca. Eu, ca parinte, ca profesor care economisesc ca sa ma incadrez in numarul de kilowati fara pret astronomic, oricum nici nu ma gandeam sa mai accept online. Si nu mai accepta nimeni sa tina pornite: centrala,internet si curent electric 7-12 ore pe zi pentru online. Pana la urma, intai sa mananc si dupa aceea online. Nevoile primare…ca de-aia-s primare… Niciun parinte normal la cap nu o sa aleaga scoala online cu atata cheltuiala pentru copiii sai in loc sa le dea de mancare. Ati vazut ce facturi au venit? Sa nu uitam ca vine iarna si o centrala consuma si asa foarte mult. Acum, insa vor veni sume astronomice pentru cei nechibzuiti.

 5. Și condiții optime pentru elevii dependenți de substanțe interzise! Care trebuie lasați în pace, trebuie să li se mai dea o șansă, au voie să poarte piercinguri și SĂ FUMEZE ÎN ȘCOALĂ!
  Halal, tovarășe ministru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like