Burse de 11.400 de euro și 7.800 de euro pe an, în funcție de nota obținută la testele susținute la limba română, matematică și limba engleză, pentru elevii care vor să învețe la un liceu din București

10.066 de vizualizări
Foto: Laude-Reut
12 burse școlare, cu o valoare anuală între 7.800 și 11.400 de euro, sunt oferite pentru absolvenții de gimnaziu care doresc să facă liceul la Complexul Educațional Laude-Reut, potrivit unui comunicat primit la redacție. Bursele acoperă costurile de școlarizare în proporții între 75% și 100% și se acordă exclusiv pe bază de merit, în funcție de mediile școlare ale candidaților și de rezultatele acestora la testele de admitere organizate de instituție, sub forma concursului “O șansă pentru viitorul tău”.

Termenul-limită de înscriere pentru bursele oferite este 13 martie inclusiv.

„Am lansat programul nostru de burse în 2011, pentru a reînnoda legătura cu o tradiție nobilă și veche a învățământului evreiesc din România de dinainte de 1945, și anume oferirea de burse copiilor muncitori și înzestrați ale căror familii nu pot acoperi costurile unei educații private de top”, spune Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al instituției.

„Inițiativa noastră a fost sprijinită de la bun început de un parteneriat instituțional cu Primăria Sectorului 3. Astfel, în acești zece ani de colaborare, am putut susține, pe durata unui întreg ciclu școlar de patru ani, 170 de elevi merituoși care altfel nu ar fi putut să beneficieze de resursele și educația de calitate pe care o oferă Laude-Reut.

Bursele sunt disponibile elevilor înscriși la școli din București și care locuiesc, de asemenea, în București. Criteriile de preselecție sunt ca media de absolvire a clasei a VII-a (în anul şcolar 2018-2019) şi a semestrului I al clasei a VIII-a (în anul şcolar 2019-2020) să fie de peste 9,50. 

Alternativ, candidații pot prezenta rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare (cel puţin etapa pe municipiu) la limba română, matematică, informatică sau limba engleză, cu preponderență în clasa a VII-a şi clasa a VIII-a, iar media la limba engleză în clasa a VII-a trebuie să fie de cel puțin 9,50 şi de peste 9,00 în semestrul I al clasei a VIII-a.

Detalii despre procedura de selecție și etapele acesteia pot fi găsite pe site-ul Complexului Educațional Laude-Reut. 

În toți cei 24 de ani de existență a școlii, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 100%. În vara anului trecut, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, elevii clasei a XII-a au reușit cea mai bună performanță din istoria școlii la examenul de bacalaureat, cu o medie pe școală de 9,50, cea mai mare din rândul liceelor private din Capitală, se mai arată în comunicat.

Foto: Laude-Reut


3 comments
  1. Aveți mare dreptate ! Numai Bucureștiul există în țara asta:)
    Dar elevii de la alte școli ,tot bursa de 60-100 lei primesc? Sau da,ei nu sunt din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un tabel cu sume pentru „fondul clasei” și „cadouri”, publicat de Asociația Elevilor din Constanța, care susține că a primit documentul de la un elev „anonim” și că ar fi vorba despre o practică la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” / Inspectorul general: Am cerut anchetă internă, vom lua orice măsură se impune

Un tabel în care apar sume cu destinația „fondul clasei” și „cadouri”, a fost publicat de Asociația Elevilor din Constanța, care susține că ar fi vorba despre o activitate de…
Vezi articolul

Apel lansat de 12 decani ai facultăților filologice și umaniste din București, Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara și Craiova: Limba și literatura română trebuie să fie probă distinctă la Bacalaureat, în proiectul legii educației

Decanii a 12 facultăți filologice și umaniste au trimis la Ministerul Educației apelul ca autoritatea să introducă în proiectul de lege a educației un examen distinct la Limba și literatura…
Vezi articolul

Ce vor primi la Bac elevii de la uman, pentru proba scrisă de competențe de bază la Matematică, prevăzută în proiectul legii Educației? Ministrul Deca: Ar trebui să poată calcula cât înseamnă o dobândă sau să înțeleagă care împrumut este mai avantajos pentru un tânăr

Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat exemple de competențe pe care ar trebui să le aibă un elev care termină liceul, în cadrul unei probe scrise la Bac, complementară profilului,…
Vezi articolul