Burse de cel puțin 7.800 de euro pe an, în funcție de mediile din gimnaziu și notele la testări de limba română, engleză și matematică, pentru elevii care vor să învețe la un liceu din Capitală

6.262 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
12 burse școlare, cu o valoare anuală de minimum 7.800 de euro, sunt oferite pentru absolvenții de gimnaziu care doresc să facă liceul la Complexul Educațional Laude-Reut, potrivit unui comunicat de presă remis EduPedu.ro. Înscrierile pentru burse se realizează până marți, 7 martie, iar ele se acordă exclusiv pe bază de merit, în funcție de mediile școlare ale candidaților și de rezultatele acestora la testele de admitere organizate de instituție.

Prin programul „O șansă pentru viitorul tău”, se acordă 10 dintre cele 12 burse de studiu. Ele sunt integrale sau parțiale și sunt acordate pentru elevii care vor intra în această toamnă în clasa a IX-a. Bursele pot acoperi integral sau parțial costul taxelor de studii la liceul Laude-Reut pe întreaga perioadă a studiilor liceale, respectiv următorii patru ani școlari (septembrie 2023 – august 2027), în funcție de rezultatele la învățătură. ”Aceste burse sunt acordate în baza Convenției de colaborare încheiate între Fundația Reut (fosta Fundația Ronald S. Lauder România) și Primăria Sectorului 3 București”, scrie în comunicatul de presă.

  • Pentru a fi eligibili pentru una din cele zece burse, ”candidații trebuie să aibă domiciliul în București sau Ilfov și să îndeplinească o serie de condiții eliminatorii: media de absolvire a clasei a VII-a în anul şcolar 2021-2022 trebuie să fie de peste 9,50, media la limba engleză în clasa a VII-a să fie de cel puțin 9,50, iar nota la purtare obținută în clasele V-VII să fie 10. Admiterea candidaților declarați eligibili se va face în urma unui interviu și a două teste de admitere”, potrivit sursei citate.

Celelalte 2 burse sunt acordate în parteneriat cu Ambasada statului Israel și sunt deschise elevilor din toată țara, indiferent de domiciliu, transmit coordonatorii în comunicat. Candidații trebuie să îndeplinească doar condițiile de eligibilitate referitoare la mediile din gimnaziu. Aceste două burse vor fi acordate elevilor care se clasează pe primele două locuri la testele de admitere.

În ce constau testele de admitere

Testele de admitere constau, pentru toți candidații, într-un interviu / discuţie liberă online (în limba română și în limba engleză). Ponderea interviului în nota finală este de 25%. În etapa a doua, candidații va trebui să susțină un test interdisciplinar cu durata de trei ore la limba română, limba engleză și matematică, a cărui pondere în nota finală este de 75%. Nota finală obținută în urma celor două etape trebuie să fie minimum 8,50.

Bursa integrală este acordată elevilor care obțin cel puțin media 9,50 la admitere, atât în programul ”O șansă pentru viitorul tău” (n. red. cele 10 burse), cât și în cazul burselor acordate de ambasadă și CELR (n. red. celelalte 2 burse). ”Elevul își păstrează bursa dacă obține anual minimum media 9,50 la fiecare dintre disciplinele de bacalaureat (limba română, matematică/istorie și limba engleză, în funcție de profil), precum și media 10 la purtare.

Bursa parțială acoperă suma de 7.800 de euro net pe an, diferența până la nivelul taxei de școlarizare la valoarea curentă din fiecare an școlar fiind asigurată de familia elevului din surse proprii. Această bursă le este acordată candidaților care obțin minimum media 8,50 la concursul de admitere la disciplinele limba română, matematică și limba engleză. (…)”, mai scrie în comunicat.

Detalii despre procedura de selecție și etapele acesteia pot fi găsite pe site-ul Complexului Educațional Laude-Reut. 

”De la înființarea liceului până în prezent, Complexul Educațional Laude-Reut a reușit să obțină o rată de promovare de 100% la examenul de bacalaureat, precum și rezultate academice deosebite, inclusiv un procent ridicat de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun”, se mai transmite în comunicat.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Cum elevii din scoala sunt eligibili iar subiectele sunt facute de profesorii scolii, pare mai degraba un simulacru. Pe formular se cere mentionarea limbilor straine studiate-inclusiv de catre parinti. Probabil vor sa-i dezavantajeze pe cei care vorbesc ebraica!:))
    Inca ceva: avand in vedere ca elevii de 10 din sectorul 3 iau 200 lei bursa,oare de ce da primaria sectorului 3 burse pentru elevii din alte sectoare? Daca le dadea Capitala, mai ziceam, dar Negoita, in loc sa sustina elevii din sector, vireaza bani pentru Laude reut. O fi avand si el un copil bursier pe acolo?!

  2. mițiți cu nerușinare voi nu dați la tipt bursele elevilor și spuneți că le daty mai mult copiilor rușine să vă fie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Vom face propunerea, eventual, de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și școlilor primare

Ministerul Educației ar putea face, “eventual” propunerea de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, “pentru a fi corelată cu (…) prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar”, în vederea redeschiderii, a…
Vezi articolul

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul Liceului Pedagogic din Iași, după ce Primăria a alocat anul trecut 100.000 de lei pentru documentații tehnice, dar nu a mai cheltuit banii: Corpul principal de clădire continuă să se degradeze în mod accelerat din cauza infiltrațiilor de apă – Ziarul de Iași

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu situația în care se află Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, după ce Primăria a alocat anul trecut 100.000 de lei pentru documentații…
Vezi articolul