Burse de până la 1.270 de lei pe lună pentru elevii care termină clasa a VIII-a și sunt selectați în clasele de învățământ dual lansate de Apa Nova București (P)

25.524 de vizualizări
Pentru anul școlar 2022 – 2023, Apa Nova București lansează două noi clase de învățământ profesional în sistem dual în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din București, în cadrul cărora sunt disponibile un total de 56 de locuri pentru calificările de Instalator Instalații tehnico-sanitare și de gaze, respectiv electrician constructor. Avantaje pentru elevii selectați să intre în program: bursă în valoare de până la 1.270 de lei lunar, practică extinsă cu specialiști din cadrul Apa Nova București, calificarea într-o meserie foarte căutată (Instalator/Electrician) și posibilitatea angajării după absolvire.

Apa Nova București sprijină activ sistemul educațional românesc și investește constant în formarea tinerei generații prin intermediul unei diversități de programe educaționale, printre care și programul de învățământ în sistem dual, cu motto-ul: “Te formăm pentru un viitor sigur!”

În perioada 2018-2022 compania a sprijinit financiar și asigurat activitățile de practică pentru 4 clase de elevi din cadrul colegiului tehnic partener, „Anghel Saligny” București, cu un total de 73 de elevi.

La finalul anului 2022, 36 de elevi vor finaliza studiile și vor dobândi calificarea în meseria de Instalator Instalații tehnico-sanitare și de gaze, astfel că aceștia vor avea posibilitatea să devină angajați ai Apa Nova București.

Pentru anul școlar 2022 – 2023, Apa Nova București lansează două noi clase de învățământ profesional în sistem dual în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din București, în cadrul cărora sunt disponibile un total de 56 de locuri pentru calificările de Instalator Instalații tehnico-sanitare și de gaze, respectiv electrician constructor. 

Astfel, în perioada 9 Mai – 10 Iunie 2022 echipa de Resurse Umane a Apa Nova București desfășoară o amplă campanie multi-media de promovare a celor 2 clase de învățământ profesional în sistem dual, cu scopul de a prezenta oferta educațională a companiei in 200 de școli, către cel puțin 3000 de elevi din clasa a VIII-a și părinți ai acestora din zona metropolitană București și județul Ilfov, prin intermediul a 150 de prezentări față-în-față, precum și printr-o amplă campanie în social-media, menită să faciliteze conștientizarea beneficiilor unui astfel de parcurs de carieră.

Înscrierea la clasele Apa Nova se va face în perioada 5-8 Iulie 2022, depunerea dosarului de înscriere realizându-se la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, iar  calendarul examenului de admitere este planificat încât să poată permite și participarea la procesul de repartiție computerizată pentru cei interesați. 

Avantajele programului sunt multiple: bursă în valoare de până la 1.270 de lei lunar, practică extinsă cu specialiști din cadrul Apa Nova București, calificarea într-o meserie foarte căutată (Instalator/Electrician) și posibilitatea angajării după absolvire.

Pentru înscrierea elevilor în aceste noi clase, condiția este ca aceștia să fie absolvenți de minim 8 clase gimnaziale, cu situația școlară încheiată și să nu aibă mai mult de 23 de ani.

Oferta educațională: 
  • Prioritate la angajare după absolvire;
  • Bursa lunara de 500 de lei, acordată de către Apa Nova București;
  • Bursa lunara de 200 lei, acordată de către Ministerul Educației;
  • Premiu de performanta de 200 lei (pentru elevii cu media semestriala  peste 8) ;
  • Suma lunară de 300 de lei cu titlu de sprijin financiar pentru acoperirea costurilor de cazare sau transport inter-urban (pentru elevii care care au domiciliul în altă localitate decât București )
  • Suma lunară de 70 de lei cu titlu de sprijin financiar pentru acoperirea costurilor legate de transport; 
  • Asigurarea unei mese/zi la locul de practică;
  • Calificare recunoscută de Ministerul Educației, Autoritatea Națională pentru Calificări, cât și la nivel european;

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 50 de zile de formare practică, iar în anii următori această perioadă se extinde până la 120 de zile. 

Informații suplimentare pot fi solicitate pe e-mail: ro.anb.recrutare@veolia.com și la telefon: 0741 244 790, 0758 103 682.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O treime dintre elevii de 15 ani din România văd școala ca pe o pierdere de timp, arată evaluările PISA 2022 / Elevii trebuie să își dezvolte competențele sau să fie capabili să acceseze un loc de muncă la sfârșitul școlii, iar liceul din România nu oferă aceste două aspecte – Hannah Kitchen, OCDE

România are cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii, spune Lucie Cerna, analist principal în echitate, incluziune și tranziții în cadrul Direcției pentru educație și competențe a OCDE…
Vezi articolul

“Scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine”, spune Adriana Voicu, directoarea unui liceu tehnologic din Buzău / “Profesorii ingineri ies la pensie în mare parte și ne rugăm de ei să mai predea copiilor, că poate totuși la anul va apărea un tânăr” – VIDEO

„Eu scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine. Profesorii ies la pensie în mare parte, profesori ingineri, și ne rugăm de ei…
Vezi articolul

EXCLUSIV Marianne Thyssen, Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă: Reformarea educației profesionale în România, inclusiv prin introducerea învățământului dual, ar trebui să continue

“România a făcut progrese în îmbunătățirea sistemului său de educație și formare profesională”, iar rata de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor care au absolvit acest program a…
Vezi articolul

Scandalul admiterii schimbate. Monica Anisie: Andronescu vrea să-și „șteargă eticheta de groparul învățământului profesional”

Ecaterina Andronescu este preocupată să-și șteargă „eticheta de ,groparul învățământului profesional, schimbând din pixul propriu raportul numărului de locuri de la liceu și învățământul profesional”, spune Monica Anisie, fost secretar…
Vezi articolul

Deținuții vor putea urma cursuri în sistemul de învățământ dual, în afara penitenciarului / Una dintre condiții pentru participare: persoana “să prezinte suficientă încredere că nu mai comite alte infracțiuni”

Decizia privind participarea persoanelor private de libertate la cursurile învățământului dual, a directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 ianuarie. Scopul acestor cursuri este…
Vezi articolul