Bursele de merit „Ligia Deca“, de 450 de lei pe lună, vor fi încasate și de 16 deținuți de la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud

10.915 vizualizări
Foto: Google Street View
O parte dintre deținuții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud care își continuă studiile vor primi bursă de merit din partea Ministerului Educației, scrie Alba24.ro. Este vorba, în principal, despre bursele de merit „Ligia Deca“ pentru elevii cu medii sub 5, după cum a arătat Edupedu.ro într-o analiză recentă. 

În total, la închisoarea din Aiud, în luna septembrie au început cursurile 78 de deținuți. Dintre cei 78 care fac școală, 16 de deținuți vor primi burse de merit, pe noua formulă de calcul de acordare a burselor. Este vorba despre suma de 450 de lei pe lună, mai arată publicația citată.

Cursurile școlare la Penitenciarul Aiud sunt organizate în colaborare cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud pentru elevii deținuți care vor să participe la cursurile claselor I-VIII și cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”, Ciumbrud – pentru școala profesională anii I – IV.

La ciclcul gimanzial vor primi burse de merit 4 deținuți de la Aiud. Ceilalți 12 deținuți care fac cursuri la școala profesională, vor primi și ei 450 de lei pe luna, bursă de merit, au precizat pentru alba24.ro surse din cadrul unității de detenție.

Reamintim că sunt 8.494 de burse de merit „Ligia Deca”, care înseamna circa 3,8 milioane de lei pe lună, adică un efort bugetar de circa 38 de milioane de lei în anul școlar 2023-2024.

Articolul integral pe Alba24.ro


11 comments
 1. Oare nu e posibil să fie plătite din fondul pensiilor speciale ? Sau poate ministru vrea să le plătească ea din buzunar ?

 2. Fiecare partid care nu mai ascultă, care nu mai aude, care nu mai mișcă, care încremenește, care este mort, merită un loc în cimitirul vieții politice. Din păcate, cu bugetul de propagandă se pot ține în viață multe mortăciuni.

 3. Pentru cei cu medii peste 8,50-9.49…nu se acorda…ca ei nu-s la “scoli de elita”.

  “Foarte buna”initiativa d-nei…un real progres vor inregistra acesti merituosi…

  “Felicitari”…nu va putea iesi mai bine.

  1. Toată lumea primește… dacă este printre primii 30% din clasă (sau are media peste 9,50), dacă nu are absențe, iar media la purtare este 10.

   Prin urmare, un elev cu media între 8,40-9,49 nu are decât să se ridice printre primii 30% din clasă, să nu lipsească și să aibă media 10 la purtare, ca să aibă bursa. Vreți să spuneți că este vorba despre cei care NU reușesc acestea? Atunci de ce ar lua bursa?

   1. Sunt clase unde primii 30% din clasa au medii de la 10 la 9.90. Apoi copii cu media 9,49 din acele clase nu iau bursă pentru că, după legile actuale, nu sunt la fel de merituoși ca deținuții din penitenciare. E noaptea minții – numai meritul nu se recompensează.

   2. Aici este vorba despre faptul ca in unele unități de învățământ , in procentul de 30% se încadrează elevi ( mai nou și din penitenciar se pare ) care nici măcar nu se apropie de acel prag minim de 9,50 și totuși primesc bursa ….. ( s au prezentat deja cazuri cu medii pana in 4 .. și totuși primesc bursa ..)

    Aici este nedreptatea . Ca un copil cu media 5 primește bursa iar cel cu 9,49 nu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eliminarea concursului de admitere la liceu – o prioritate reală pentru o îmbunătățire substanțială a noului proiect de lege, susține Consiliul Național al Elevilor care a trimis amendamente parlamentarilor

„Eliminarea concursului de admitere organizat la profilurile care înregistrează concurență reprezintă o prioritate reală pentru o îmbunătățire substanțială a noului proiect de lege. Menținerea examenului ridică semne de întrebare cu…
Vezi articolul