Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

447 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției este îndemnat să îl invite din nou să vorbească pe profesorul canadian de psihologie Jordan Peterson, care se poziționează împotriva curentului corectitudinii politice scrie the Guardian.

Presiunea vine pe fondul unei dezbateri și așa complicate despre limitele libertății cuvântului la Cambridge în contextul discuțiilor ample legate de corectitudinea politică în mediul universitar.

Politica universității subliniază faptul că cei invitați să vorbească la universitate „nu trebuie opriți să facă acest lucru” atâta timp cât rămân în cadrul legii.

Potrivit The Guardian, un jurnalist, Toby Young, a declarat că îi va scrie, în calitate de director al Uniunii pentru Libertatea de Exprimare, vicecancelarului Universității Cambridge, prof. Stephen Toope, pentru reinvitarea lui Peterson ca „o reafirmare emfatică a libertății de exprimare în universitatea noastră”.

Inițial, politica ar fi impus personalului, studenților și vizitatorilor Universității Cambridge să fie „respectuoși” față de punctele de vedere diferite. Acest lucru a fost, însă, respins cu 86,9% din voturi de către organul de conducere al universității, Regent House. Dr. Arif Ahmed, care predă filozofie de la Cambridge și conducătorul aceastei mișcare, a spus că acum este mai puțin probabil să se retragă invitații pentru vorbitori străini.

El a refuzat să comenteze problema din jurul lui Peterson, dar a spus: „În termeni generali, cred că arătarea lipsei de respect prin vorbire, scriere sau cercetare pentru, să zicem, religie sau negarea schimbărilor climatice, nu ar trebui să fie motive pentru a fi dezinvitați”.

Un purtător de cuvânt al Union and College Union (UCU), un sindicat care reprezintă peste 120.000 de cadre universitare și personal de sprijin, a declarat: „Libertatea academică și libertatea de exprimare în cadrul legii sunt absolut vitale în orice societate civilizată. Este extrem de important ca universitățile noastre să se opună oricărei încercări de a reduce libertatea de a contesta opinia și de a explora probleme sensibile, inclusiv prin protest”.

Jordan Bernt Peterson este un psiholog canadian și profesor de psihologie la Universitatea din Toronto. El a început să primească o atenție mai mare din partea publicului în ultimii ani pentru opiniile sale legate de probleme culturale și politice. Născut și crescut în Alberta, Peterson a obținut diploma de licență în științe politice și psihologie de la Universitatea din Alberta și un doctorat în psihologie clinică de la Universitatea McGill. După ce a predat și a făcut cercetare la Universitatea Harvard, s-a întors în Canada în 1998 pentru a se alătura facultății de psihologie de la Universitatea din Toronto.

Sursă foto: Pixabay

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lovitură pentru familiile care își duceau copiii la peste 300 de after school-uri private: acestea nu mai pot fi organizate în aceeași clădire cu grădinițe private. Christian Comșa, Asociația Școlilor Particulare: Normele vin foarte târziu, s-au făcut investiții, s-au înscris copiii la after

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițe private. Interdicția apare cu doar două săptămâni…
Vezi articolul

Surprizele absolvenților la început de carieră: Poți fi mulțumit de muncă, dar nu de venituri / Angajatorii vor lucruri “ciudate”/ Probleme când te angajezi într-un domeniu fără legătură cu propria pregătire – studiul-pilot european Eurograduate

Cât de afectat este un absolvent care se angajează într-un loc de muncă fără legătură cu domeniul său de pregătire? Ce șanse sunt să se întâmple acest lucru pentru tineri…
Vezi articolul

Studenții Teologi din Iași cer Ministerului de Interne să permită activitățile religioase în spații închise: “Măsurile de combatere a coronavirusului nu trebuie să încalce libertatea de conștiință”

Societatea Studenților Teologi din Iași solicită Ministerului de Interne să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităților religioase desfășurate în spații închise. Concret, studenții Teologi din Iași cer…
Vezi articolul