11 aprilie – Ziua educației financiare. Legea votată de Camera Deputaților merge la promulgare

888 de vizualizări
bani, monede
Foto: Pexels.com
Camera Deputaţilor a decis, marţi, instituirea în 11 aprilie a Zilei educaţiei financiare, adoptând un proiect de lege în acest sens, potrivit Agerpres.
  • S-au înregistrat 217 voturi pentru, 15 contra şi 57 abţineri.

Potrivit proiectului, Parlamentul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza, de Ziua educaţiei financiare, manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege. Actul a fost trimis la Administrația Prezidențială pentru promulgare. Legea intră în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eurobarometru: România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cunoștințe financiare. În același sondaj peste jumătate dintre români cred că știu foarte multe lucruri despre bani, fiind pe primul loc în Europa la auto-percepție / Care au fost cele 12 întrebări

Unul din doi români crede despre el că știe foarte multe sau mai multe lucruri despre bani decât media adulților din țara sa, potrivit celui mai recent Eurobatometru – sondaj…
Vezi articolul